Kapitališkai remontuos dalį Nidos ir Gilijos gatvių

Miestas

Dar šiemet Klaipėdoje turėtų prasidėti Nidos gatvės atkarpos, nuo 13 iki 17 numeriais pažymėtų namų, kapitalinio remonto ir paviršinių nuotekų tinklų tiesimo darbai. Kartu panašiai bus remontuojama Gilijos gatvės atkarpa nuo Nidos iki Rambyno gatvės.

Savivaldybė tikisi, kad šie darbai kaštuos ne daugiau, kaip 360 tūkstančių eurų ir užtruks apie vienerius metus. Kelininkai darbuosis pagal UAB „Patvanka” parengtą projektą.

D kategorijos dvipusio eismo Nidos gatvės plotis – 6 m – nesikeis. Šalia važiuojamosios dalies numatoma įrengti šaligatvį, kuris nuo važiuojamosios dalies bus atskirtas žalios vejos juosta. 1,5 m pločio šaligatvis projektuojamas nuo važiuojamosios dalies nutolęs per 4 metrus, siekiant išsaugoti šalia gatvės augančius medžius.

Gilijos gatvė, taip pat – D kategorijos, dvipusio eismo, 5,5 metro pločio. Kairėje važiuojamosios dalies pusėje bus nutiestas 1,5 m pločio šaligatvis, nuo gatvės važiuojamosios dalies jis bus atskiriamas betoniniu bordiūru.

Abiejuose remontuojamose gatvėse numatyta takus „suvesti su naujai projektuojamais šaligatviais ir sklandžiai juos sujungti”.  Suprojektuotos ir nuovažos į kiemus.

Teigiama, kad projekte nenumatoma šalinti esamų želdinių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This