Pinigai už parduotus krapus – ukrainiečių kovai paremti

Mums rašo

Virginija Jurgilevičienė
2022-06-25

Komentarų: 0

Birželio 24 d. suėjo lygiai keturi mėnesiai, kai Ukrainoje vyksta karas. Dažnai susiskambinu su drauge iš Kretingalės ir visada su siaubu prisimename, kad kiekvieną dieną žūva apie 100 Ukrainos vyrų ir apie 500 sužeidžiami. Ukrainoje žmonių turtas naikinamas ir atimamos jų gyvybės vien dėl to, kad nenori gyventi rusų pasaulyje.

Praėjusį savaitgalį užvažiavau pas draugę į Kretingalę. Ji man įdavė 10 eurų ir krapų bei paprašė, jog pardavusi, pinigus nusiųsčiau kovojančiai Ukrainai.

Iš pradžių nesutikau užsiimti prekyba jos užaugintais krapais, bet vėliau pagalvojusi, jog ji pasiūlė todėl, kad jai skauda širdį, sutikau. Draugė kiekvieną vakarą sukalba maldelę už Ukrainą.

Grįžusi į Klaipėdą dėl krapų skambinau pažįstamiems, paprašiau kaimynų paremti kovojančią Ukrainą juos nusiperkant. Perdaviau krapus ir Klaipėdos visuomeninkui Virginijui Partaukui, kuris pažadėjo asmeniškai pervesti pinigus į mano nurodytą sąskaitą. Gavėjas: Užupio bendruomenė, LT05 7300 0101 4891 8828, paskirtis – „Kovojančiam mogilioviečiui“ arba gavėjas: Sakalas Gorodeckis, LT23 7300 0100 7232 9923. paskirtis – „Kovojančiam mogilioviečiui“.

Mes, grupė klaipėdiečių, turime pažįstamą, kuris kariauja Ukrainoje, baltarusių Kosto Kalinausko batalione, turime ir dar vieną pažįstamą Sakalą Gorodeckį, kuris veža baltarusių kariams humanitarinę pagalbą.

Nepamirškime, jog ukrainiečių kova, prie kurios prisideda ir 500 vyrų iš Baltarusijos, yra mūsų šalies apsauga nuo putinistų suplanuotos okupacijos. Paremkime baltarusių batalioną, paaukokime į nurodytą sąskaitą. Paaukotus pinigus, šimtą eurų, jau pervedžiau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį galės ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Už pagalbą judrėniškiams dėkinga ukrainietė gamina veganišką šokoladą

Natalija Charčenko iš Sumų srities, prieš dvejus metus apsigyvenusi Judrėnuose, čia tęsia savo veiklą, kuria užsiiminėjo ir Ukrainoje – gamina ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This