Švedų kapitalo įmonė atidarys padalinį Klaipėdoje

Verslas

Viena iš pasaulyje lyderiaujančių reguliuojamo aukščio stalų rėmų ir mažmeninės prekybos įrangos gamintojų „ROL Lithuania“ plečia savo veiklą Lietuvoje ir planuoja sukurti 50 naujų darbo vietų Klaipėdoje.

Iki šiol tik Šiauliuose kompleksinius prekybinės įrangos sprendimus vysčiusios ir iš ten tiekusios švedų kapitalo įmonės valdyba svarstė įvairias galimybes naujoms patalpoms Lietuvoje, tačiau apsistojo ties uostamiesčiu. Klaipėdos miestas tiko labiausiai dėl gerai išvystytos logistikos infrastruktūros ir jūrų uosto teikiamų privalumų. Klaipėdos padalinys veiklą pradės liepos mėnesį, o pilnu pajėgumu dirbs jau rugsėjo pabaigoje.

„ROL Lithuania“ yra viena didžiausių švedų kapitalo įmonių Lietuvoje. Įmonėje dirba beveik 600 darbuotojų. Pernai įmonės pardavimo pajamos siekė 108 mln. eurų, o per pirmus penkis šių metų mėnesius pajamos augo 28%, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2021 metais, ir pasiekė 53 mln. eurų. 95% įmonėje pagamintos produkcijos eksportuojama į daugiau nei 30 skirtingų šalių.

„Patogi lokacija leis klientams pasiūlyti dar patrauklesnį ir patogesnį aptarnavimą. Įmonės klientai – pasaulinio lygio kompanijos, tokios kaip „H&M”,„ JYSK”, „McDonalds”, „Hugo Boss”, IKEA ir kitos – todėl teikiamų paslaugų kokybė privalo būti nepriekaištinga“, – pranešime cituojamas Justinas Berneckis, „ROL Lithuania“ įmonės vadovas.

Naujuose 8 tūkst. kvadratinių metrų patalpose Klaipėdoje „ROL Lithuania“ vykdys kiek kitokius darbus nei Šiauliuose. Bus teikiamos sandėliavimo, pakavimo ir komplektavimo paslaugos, naujas padalinys veiks kaip galutinis gaminių surinkimo centras. Į jį bus pristatomos prekės iš įmonės tiekėjų Azijoje bei Europoje, atvežama Šiauliuose pagaminta produkcija ir atliekamas galutinis komplektavimo procesas.

Šiuo metu intensyviai vyksta naujo padalinio įkūrimo darbai – montuojama įranga, pradeda dirbti IT infrastruktūra, baigiamas patalpų įrengimas.

„Rinkdamiesi patalpas, didelį dėmesį kreipėme į jų energetinį efektyvumą, lokaciją. Pavyko rasti patalpas, esančias šalia miegamojo rajono, tai užtikrins darbuotojams patogią kelionę į darbą. Energetinis efektyvumas svarbu ne tik dėl sąnaudų ir gamtosaugos, tai padeda užtikrinti ir patogias sąlygas darbuotojams: vasarą sandėliavimo patalpos bus kondicionuojamos, o žiemą – šildomos – šiandien tokį privalumą gali pasiūlyti ne kiekvienas logistikos centras“, – sako J. Berneckis.

Kadangi kuriamas visas atskiras filialas, įmonė kviečia prisijungti sandėlio darbuotojus, krautuvų vairuotojus bei pakuotojus.

„Net 10 esamų įmonės darbuotojų nusprendė persikraustyti iš Šiaulių į Klaipėdą, jie kartu su vadovais padės lengviau adaptuotis naujiems kolegoms, kurių planuojame įdarbinti penkiasdešimt“, – teigia J. Berneckis.

Darbuotojų atrankos procesas jau įpusėjo tačiau ir toliau ieškoma naujų komandos narių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This