Vežėjų byla – jau teisme

Kriminalai ir nelaimės

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba pranešė, kad teismui perduota byla, kurioje viešojo transporto paslaugas uostamiestyje teikusių įmonių „Gintarinis vairas”, „Pajūrio autobusai” ir „Evabus” vadovai Raimondas Žeimys bei Leonas Šiaulys ir pastaroji įmonė kaltinami mokesčių slėpimu teikiant neteisingus duomenis apie pajamas ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Įtariama, kad dėl neapskaityto darbo užmokesčio valstybei galėjo būti padaryta per 167 tūkst. eurų žala.

Tyrimo duomenimis, įmonių vairuotojai galėjo gauti neoficialų darbo užmokestį. Vairuotojai vairuodavo ne tik įmonėms priklausiusius, bet ir kitų savininkų autobusus pagal panaudos sutartį. Įtariama, kad per penkerius metus darbuotojams vokeliuose išmokėta bendrai per 167 tūkst. eurų darbo užmokesčio. Ikiteisminio tyrimo metu ši žala buvo atlyginta.

Įmonių vadovams pateikti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir mokesčių vengimo teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai jų suma viršija 750 MGL (37,5 tūkst.). Teisme atsakyti turės ir „Evabus”, kurios buhalterė, įtariama, kartu su autobusų savininkais ir išmokėdavo atlyginimus vokelyje.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorei Alicijai Petkevičiūtei surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota teismui.

Už mokesčių vengimą valstybės institucijoms teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Apgaulingas apskaitos tvarkymas griežčiausiai baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Transportas

Sušalo autobuse

Ketvirtadienio rytą oro temperatūrai Klaipėdoje nukritus žemiau 10-ties laipsnių, žmonės socialiniuose tinkluose ėmė dalintis informacija, jog vieno privataus vežėjo autobusuose ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Spyglys

Kodėl Klaipėdos pedagogai - didžiausi streikuotojai?*

Todėl, kad valdžia jų nemyli. Kaip ir mokinių. O štai, pavyzdžiui, tokio liūdno vaizdo miestelio Jonava valdžia geriausiai egzaminus išlaikiusiems ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This