Klaipėdoje bus pristatomas Donato Bielkausko projektas „Mirštantis. Miestas. Gyvenimui.“

Kultūra

Liepos 7 d. 18 val. vyks autorinis Donato Bielkausko projekto pristatymas „Mirštantis. Miestas. Gyvenimui.“ Ši audiovizualinė instaliacija veiks iki liepos 10 d. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodų rūmuose. O liepos 21 d. 19 val. Klaipėdos piliavietėje, įvyks Donato Bielkausko koncertas.

Pasitelkdamas garso ir vaizdo priemones, Donatas Bielkauskas kuria Klaipėdos miesto garsovaizdį, jungiantį savo prigimtimi skirtingus turinius, t. y. industrinį Klaipėdos peizažą su pajūrio kraštovaizdžiu ir natūraliais gamtos garsais. Šių dviejų, dažnai prieštaringų ir nesusikalbančių polių santykį įgarsina D. Bielkausko įrašyta naktinė Klaipėdos garsų panorama, pramoniniai uosto ūžesiai, kuriems oponuoja – skaidri Donato ambient muzika, elektroninės pamario fokloro transkripcijos, gamtos gyvybė.

Instaliacijos metu muzikinę programą papildys Klaipėdos vaizdiniai: industrinis peizažas persiklojantis su natūraliu gamtos kraštovaizdžiu. Negyva jungsis su gyvu, pereidama iš vieno į kitą arba drastiškai viena kitą naikindama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Auksiniu scenos kryžiumi įvertintas spektaklis – ir festivalyje „Theatrium“

Garso ir judesio spektaklio „Out of the Box“ kūrybinė komanda keliauja po Lietuvą. Balandžio-gegužės mėnesiais jos laukia ir susitikimai su ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This