Užsimojo padaryti tvarką Dangės krantinėse (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Nepavykus šią vasarą Dangės upe paleisti vadinamųjų vandens autobusų, Klaipėdos politikai ėmėsi kitos iniciatyvos – nusprendė į vienas rankas atiduoti Dangės krantinių, esančių nuo Biržos tilto iki Joniškės g., priežiūrą, jas pavedant valdyti savivaldybės biudžetinei įstaigai „Klaipėdos paplūdimiai”. Jos direktorius Olegas Mariničius teigia, jog dėl to jiems reikės mažiausiai vieno papildomo inžinieriaus-statybininko ar inžinieriaus-hidrologo etato.

„Klaipėdos paplūdimiams” numatoma perduoti nuo Biržos tilto iki Joniškės g. esančias Dangės krantines. Mato Mačiulskio nuotr.

Trečiadienį sprendimo projektą dėl krantinių perdavimo „Klaipėdos paplūdimiams” Finansų ir ekonomikos komiteto nariams pristatęs savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis priminė, jog minėtų Dangės krantinių likimas buvo svarstytas ne kartą, o šiuo sprendimu norima „nustatyti vieną valdytoją, kuris valdytų visas savivaldybei priklausančias krantines, išskyrus tas, kurios yra perduotos pagal koncesijos sutartį” [krantinės nuo Biržos tilto iki Dangės žiočių].

„Būtų siekiama to kompleksiškumo, kad būtų valdomas ne tik vidaus vandens kelias, bet ir šitame kelyje esanti infrastruktūra, būtent šitie inžineriniai statiniai krantinėms”, – sprendimo tikslą įvardijo E. Simokaitis. Kartu jis priminė, jog „Klaipėdos paplūdimiai” šiuo metu yra atsakingi už miesto teritorijoje esančios Dangės upės priežiūrą, tad esą logiška, jog ir jos krantinėmis turi rūpintis ta pati įstaiga. Be to, jai būtų perduotos ir Smiltynės pusėje nuo Senosios perkėlos keltų švartavimosi vietos iki buvusių laivų kapinių esančios krantinės.

Rimantas Taraškevičius domėjosi, ar „Klaipėdos paplūdimiai” turės pakankamai resursų šiai naujai funkcijai vykdyti.

Pasak posėdyje dalyvavusio įmonės direktoriaus O. Mariničiaus, jie šiuo metu jau yra į darbą priėmę vieną statybininką – vyr. specialistą infrastruktūrai, tačiau, jo teigimu, „kaip minimum dar reikalingas vienas statybos – hidrospecializacijos specialistas”.

R. Taraškevičius taip pat domėjosi, kiek šiuo metu įstaigų ar pavienių asmenų nemokamai naudojasi Dangės krantinėmis, tačiau į šį kausimą O. Mariničius teigė galėsiąs atsakyti tik po išsamios analizės. Jis neatmetė, jog gali tekti koreguoti ir naudojimosi Dangės upe taisykles.

„Jeigu yra krantinė laisva ir nėra ženklo uždrausta, gali stovėti [laivas]. Tai mūsų tikslas būtų toks – pažiūrėti, kokios krantinės yra, kur įmanoma laivams stovėti ir įvesti tvarką”, – sakė O. Mariničius, atsakymas į Arvydo Vaitkaus klausimą dėl esą galbūt neteisėto kai kurių subjektų naudojimosi Dangės krantinėmis.

Dar šiek tiek padiskutavę komiteto nariai pavedė „Klaipėdos paplūdimių” vadovui iki spalio mėn. pristatyti išsamią situaciją bei artimiausius įmonės planus dėl Dangės krantinių sutvarkymo ir bendru sutarimu pritarė sprendimui perduoti jas valdyti minėtai savivaldybės įmonei.

„Mūsų tikslas turėtų būti toks, kad krantinės būtų ir sutvarkytos, ir naudojamos, kad prie jų stovėtų laivai”, – diskusiją apibendrino Arūnas Barbšys.

Atnaujinta. Tą patį klausimą ketvirtadienį pristačius Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetui, jo narys Arūnas Andziulis stebėjosi, kodėl, jo teigimu, perkraunama jai nebūdingu darbu gerai dirbanti įstaiga. Jam bei Linai Skrupskelienei susilaikius, o trims komiteto nariams balsavus už, sprendimo projektui irgi buvo pritarta.

Tačiau galutinį sprendimą dėl Dangės krantinių perdavimo „Klaipėdos paplūdimiams” turės priimti miesto Taryba.

2 Comments

  1. Anonimas

    O tai tie elektriniai laiveliai, ar kaip jie ten vadinasi, jau nebeplaukioja? Pernai matydavau net iki Tauralaukio atplaukiančius, o šiemet kaip, ar nebeliko jų, ar uždraudė kas?

    Reply
  2. Anonimas

    Nuo krantinių tvarkymo reikėjo pradėti. Ir jau seniai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This