Pakoregavo užmojus dėl prekybos komplekso prie Liepų gatvės ir Palangos plento sankryžos

Svarbu, Verslas

Prie vieno iš pagrindinių įvažiavimų į Klaipėdą, greta viaduko Palanga – Šilutė, sklype Liepų g. 80, planuojama statyti keturių prekybos paskirties pastatų kompleksą. 2019 metais čia buvo užsimota statyti penkis prekybos pastatus.

UAB „Progresyvūs projektai“ vizualizacija

Tai padaryti tuomet planavo airiško kapitalo bendrovė „L80“. Pastatų projektiniai pasiūlymai, kuriuos parengė UAB „Progresyvūs projektai“, buvo pristatyti visuomenei.  Dabar jau tik keturių prekybos paskirties pastatų kompleksą statyti užsimojusios UAB „Liepų parkas” užsakymu parengtus projektinius pasiūlymus pristato tie patys projektuotojai.

Nors pastatų skaičius sumažėjo, projekte siūloma 3,6 ha ploto sklype įrengti daugiau parkavimo vietų automobiliams – 501 (ankstesniame projekte jų siūlyta įrenti 463).

Projektuotojų vizualizacija

Dabar planuojamų statyti keturių dviaukščių pastatų aukštis – 15-20 metrų. Jie bus šildomi iš centralizuotų miesto tinklų. Sklype jau yra vandentiekio, nuotekų, elektros, šilumos tiekimo įvadai.

Projektuojamas prekybos patalpų plotas (ne maisto prekių) visuose pastatuose – 11 324 kv. m (viename pastate – 2831,1 m²). Prieš ketverius metus skelbtuose projektiniuose pasiūlymuose buvo nurodoma, kad kiekviename pastate prekybos plotas bus po 1560 kv. metrų, o administracinių patalpų – po 629 kv. metrus.

Numatoma, kad pagrindinių, į Liepų gatvės pusę nukreiptų fasadų, sienos bus apdailinamos perforuotomis metalinėmis apdailos plokštėmis ir aliuminio profiliais. Cokolis – natūralus betonas.

Taip atrodė pirminiai, prieš beveik trejus metus skelbti verslininkų planai. Projektuotojų vizualizacija

Pasiūlymus ir pastabas dėl šio projekto visuomenė gali teikti iki rugpjūčio 26 d. raštu adresu J. Zauerveino g. 5-7, LT92122 Klaipėda, el. p. info@pprojektai.lt. Viešas susirinkimas vyks 2022 m. rugpjūčio 29 d., 16 val. nuotoliniu būdu – https://us02web.zoom.us/j/4758169283

7 Comments

  1. Viola da Gamba

    Nu, va . Tik pasakiau apie modernius namus pasenusiems, valstybinius darželius ir tapau… budule :))))))) aAtrodo, kad ponas Anonas – Anonimas nesens ir visada liks jaunas ir žavus. Maža to, darr ir kasdien lankysis visuose prekybiniuose centruose kasdien, Kasdien lankysis :)))) Dieve, koks BUDULIS…

    Reply
  2. Valerija

    Pirmas vaizdas -automobiliu turgus. Nejaugi naujai projektuojamuose rajonuose negalima įrengti požeminės aikštelės ?

    Reply
  3. C7

    Rinka atvira, mielieji. Pirkite sklypus, statykite mokyklas ir darželius!

    Reply
    • Anonimas

      Kvlas pasiūlomas nes ar tikrai tuom tuo užsiimti paprasti žmonės?ar vistik miesto vystymu turi užsiimti planavimo skyrius savivaldos?

  4. Viola da Gamba

    Ko mums Klaipedoje labiausiai trūksta, tai prekybos centrai.:)))))Valio. Modernių darželių nei vieno, mokykla, – tik statoma, šiuolaikiškų senelių namų, kur žmonės turėtų atskirus butus, -taip pat nėra, bet statomi prekybos centrai, kurių ir taip per akis. Įdomu, ar šiame mieste yra nors viena GALVA, ar tik pusgalviai?

    Reply
    • Silkė

      Atsprašau ,bet vieną modernų darželį Dragūnų kvartalo vystytojai pastatė. Tik miestas neišgimdė per 30 metų anei vieno……

    • Anonimas

      reikia džiaugtis, kad dar aplamai Klaipėdoje kažkas mato prasmę investuoti. Ir ypač šioje vietoje – prie dviejų A1 transporto magistralių, norėti mokyklos ar darželio. Būtent čia ir reikia masyvaus komercinio pastato – triukšmo ekrano būsimam gyvenamam kvartaliukui. Šiuo konkrečiu atveju reikia tik palinkėti sėkmės James Andrew Clarke. Galėtų šis projektas būti ir išraiškingesnis – vis tik pagrindinis, centrinis įvažiavimas į miesto centrą. Nei monstrus kepti miesto centre ir taip žlugdyti smulkų verslą , didinti centrinės dalies transporto problemas kuriant ir asfalto dykras parkingams. Tik, kai miesto urbanistinei plėtrai, viešoms statyboms, tam pačiam švietimo skyriui vadovauja tokie buduliai patarėjai kaip Viola da Gamba tol nėra ir nebus nei naujų mokyklų nei darželių. Reikia pripažinti, kurių labai mieste trūksta. Tiksliau- naujų visai nėra. Tik savivaldybės skyriaus vedėja galvoja priešingai ir net nežino kur mieste tokiems objektams suplanuoti sklypai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Liepų gatvėje vykdomų rekonstrukcijos darbų teisėtumo

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokuroro iniciatyva pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, susijusio su ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Sovietinę senamiesčio siurblinę tik papudruos

Klaipėdos piliavietės prieigose sovietmečiu įrengta nuotekų siurblinė liks Žvejų gatvėje ir toliau. Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ numato ją ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Transportas

Valo sniegą, bet eismas stoja

UAB „Klaipėdos paslaugos“, atsakingos už šiaurinės miesto dalies (nuo S. Daukanto g. link ligoninių miestelio) gatvių valymą, antradienio popietę informavo, ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This