Lankininkų varžybose Smiltynėje klaipėdiečiams padėjo namų sienos

Fotoreportažai, Sportas

Ilgasis savaitgalis uostamiestyje pasižymėjo ir tarptautinėmis lankininkų varžybomis – kaip ir kasmet čia vyko „Klaipėdos taurė 2022“.

Į dviejų dienų varžybas Smiltynėje suvažiavo 55 sportininkai iš Lietuvos ir Latvijos. Jie jėgas išmėgino olimpinių, paprastųjų ir skriemulinių lankų kategorijose, taip pat mišrių porų rungtynėse.

Šiemet namų sienos padėjo klaipėdiečiams – Klaipėdos lankininkų klubo nariai išsiskyrė medalių gausa. Taip pat nemažai apdovanojimų namo išsivežė Alytaus klubas „Žaliasis lankas“ ir Vilniaus lankininkų sporto klubas.

Olimpinių lankų kategorijoje mišrių porų rungtynėse auksą pelnė klaipėdiečio Vidmanto Vaičekauskio (Klaipėdos lankininkų sporto klubas) ir alytiškės Paulinos Ramanauskaitės („Žaliasis lankas“) komanda. Sidabras atiteko vilniečių komandai – Julianai Semionovai ir Justui Antanaičiui (Lankininkų sporto klubas), o bronza – Julijai Barkauskaitei iš Klaipėdos lankininkų sporto klubo ir Modestui Šliauteriui iš Šiaulių sporto klubo „Auksinis šaulys“.

Skriemulinių lankų kategorijoje pirmąją vietą laimėjo šeimyninė Ingos ir Ugniaus Timinskų („Žaliasis lankas“) komanda. Antroji vieta atiteko latviams – sidabrą namo išsivežė Kristine Admine-Liepa („Archery Lions“) ir Edgars Šilovs („Aim Archery“). Bronza iškeliavo į Vilnių – trečiąją vietą užėmė Lankininkų sporto klubo nariai Jolita Antanaitytė-Garškienė ir Tomas Liekis.

Paprastųjų lankų kategorijoje bronzą pelnė motinos ir sūnaus komanda – Vika Andrulienė ir Dominykas Andrulis (Klaipėdos lankininkų sporto klubas). Na, o su pirmąja ir antrąja vieta susiklostė paradoksiška ir linksma situacija – Aisčio Dubicko (Klaipėdos lankininkų sporto klubas) ir Halinos Radvilienės („Ugninė strėlė“) komanda dėl šių vietų susigrūmė su Vladimiro Mosino (Vilniaus lankininkų sporto klubas) ir Emilijos Azaravičiūtės („Ugninė strėlė“) pora. Surinkus vienodą taškų skaičių, komandos stojo į dvikovą – vadinamąjį „shoot-off’ą“, – ir kiekvienas narys paleido po vieną šūvį. Prie ugnies linijos viena komanda emocingai susitaikė su pralaimėjimu, o kita apsidžiaugė pergale, tačiau, nuėjus prie taikinių, jų laukė netikėtumas. Paaiškėjo, kad viena V. Mosino ir E. Azaravičiūtės komandos strėlė taikinio nepasiekė. Tad vilniečiui ir marijampolietei atiteko sidabro medalis, o auksas – A. Dubickui ir H. Radvilienei.

Individualiose sportininkų varžybose olimpinių lankų kategorijoje po įnirtingos kovos pirmąją vietą laimėjo V. Vaičekauskis (Klaipėdos lankininkų sporto klubas), įveikęs šių metų Lietuvos čempioną M. Šliauterį („Auksinis šaulys“), kuris liko antras. Klaipėdietis po dvikovos prieš čempioną laimėjo vienu tašku. Trečiąją vietą laimėjo J. Antanaitis (Lankininkų sporto klubas).

Nors V. Vaičekauskis lankininkyste užsiima jau 44 metus, bet sportininką per varžybas vis dar kamuoja jaudulys.

„Ypač jei susitinki su stipriu priešininku. Šįkart tai buvo Lietuvos čempionas. Jis jaunesnio amžiaus, gerai pataiko, daug treniruojasi. Buvo stipri kova – man reikėjo pasistengti. Bet namų darbai buvo padaryti“, – teigė klaipėdietis, puikiai pasirodęs ne tik Klaipėdoje, bet ir kitose šių metų varžybose Lietuvoje.

Ilgos karjeros sportininkas nutraukti nesiruošia.

„Pradėjęs šaudyti, negali baigti“, – teigė jis.

Olimpinių lankų kategorijoje iš moterų stipriausia buvo J. Semionova (Lankininkų sporto klubas). Sidabrą pelnė P. Ramanauskaitė („Žaliasis lankas“), o bronzą – latvė Kintija Laima Trinkūna („Lindales uguns“).

Skriemulinių lankų kategorijoje vyrų grupėje laimėjo U. Timinskas („Žaliasis lankas“). Antra vieta atiteko Giedriui Kavaliauskui („Alytupis-Žaliasis lankas“), o trečioji – Arvydui Prapuoleniui (Kauno sporto asociacija).

Moterų grupėje nugalėjo I. Timinskienė („Žaliasis lankas“). Sidabrą pelnė latvė Kristine Admine-Liepa („Archery Lions“), o bronzą – J. Antanaitytė-Garškienė (Lankininkų sporto lubas).

Paprastųjų lankų kategorijoje vyrų grupėje pirmąją vietą laimėjo Rimantas Šuliokas (Kauno lankininkai). Antroji vieta atiteko V. Mosinui (Lankininkų sporto klubas), o trečioji – neįgaliam sportininkui iš Alytaus Gintautui Barysui („Alytupis-Žaliasis lankas“), kovojusiam kartu su sveikaisiais.

Moterų grupėje stipriausia buvo V. Andrulienė (Klaipėdos lankininkų sporto klubas), įveikusi H. Radvilienę („Ugninė strėlė“), kuri liko antra. Trečiąją vietą užėmė E. Azaravičiūtė („Ugninė strėlė“). Beje, per kvalifikacines varžybas P. Ramanauskaitė ir M. Šliauteris pakartojo jau turėto sporto meistro atskyrio normatyvą. Taip pat reikiamą taškų kiekį pirmą kartą surinko R. Šuliokas ir G. Kavaliauskas.

Šiemet uostamiestyje vyko ne tik „Klaipėdos taurė“, bet ir trečias „Lietuvos taurės“ etapas. „Lietuvos taurė“ rengiama pirmą kartą, tačiau ją sugalvojusi Lietuvos lankininkų federacija šias rungtynes tikisi rengti ir vėliau. Pirmas „Lietuvos taurės“ etapas įvyko Utenoje, antras – Kaune. Paskutiniame, ketvirtame, etape sportininkai susitiks Vilniuje rugsėjo 10 dieną per Viktoro Černiausko atminimo taurę. Tuomet ir paaiškės geriausi sportininkai.

Kol kas „Lietuvos taurėje“ puikių rezultatų pasiekė vilnietė J. Semionova, nors ji laimėjo ir ne visus etapus.

„Iš tikrųjų smagu, kai ne viską laimi vienas žmogus. Yra galimybė pagyvinti konkurenciją“, – teigė šių metų Lietuvos šaudymo iš lanko čempionė.

Būtent tam ir sugalvotos šios respublikinės rungtynės.

„Norime į varžybas pritraukti daugiau dalyvių, – pasakojo federacijos prezidentas Gediminas Maksimavičius. – Anksčiau būdavo: noriu – važiuosiu į kito miesto pirmenybes, noriu – nevažiuosiu. O dabar įtraukėme ir kiekvieno miesto čempionatus. Tad padaugėjo suinteresuotų žmonių. Federacija nupirko laiko apskaitos sistemas, imasi ir kitų žingsnių: stengiasi sudaryti sąlygas ir pritraukti sportininkus. Kuo aukštesnis organizacinis varžybų lygis, tuo didesnis ir sportininkų suinteresuotumas.“

Siekiama, kad sportininkai siektų atvažiuoti ne tik į kitų miestų rengiamas varžybas, bet ir į „Lietuvos taurę“. Daugiau varžybų, didesnis konkurencingumas, vadinasi, ir geresni asmeniniai rezultatai. Tuo pačiu ši naujovė sportininkams padės geriau pasiruošti varžyboms užsienyje. Mat „Lietuvos taurė“ bus vienas iš būdų surinkti Lietuvos rinktinę būsimiems Europos ir pasaulio čempionatams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This