Penktadienį Klaipėdoje

Renginiai

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13)

12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu arba nedideliais svoriais. Ateikite su sportine apranga, galite su savimi turėti vandens buteliuką, gumelę ir kilimėlį.

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS MENO SKYRIUS (J. JANONIO G. 9)

16 val. Piešimas gyvai. Tai plačiai pasaulyje paplitusi neformali bendruomeninė veikla, skirta profesionalams ir mėgėjams lavinti savo kūrybiškumą ir techniką, o neprofesionaliems pozuotojams – sustoti akimirką ir pamatyti save skirtingų kūrėjų akimis. Ši idėja siekia iš naujo suburti gyvai piešti mėgstančius kūrėjus bendruomeniškai ir kūrybiškai veiklai. Informacija tel. +370 46 314730

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS „KAUNO ATŽALYNO“ PADALINYS (KAUNO G. 49)

17 val. Ekskursija keliautojų klubo „Gimę keliauti“ nariams – „Europos tautų pėdsakai Klaipėdoje“. Ekskursiją ves I. Kanto viešosios bibliotekos darbuotoja – gidė Rasa Dambrauskienė.

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS JAUNIMO PADALINYS (TILŽĖS G. 9)

17 val. Anglų kalbos klubo susitikimas

IEVOS SIMONAITYTĖS VIEŠOJI BIBLIOTEKA (HERKAUS MANTO G. 25)

17.30 val. Anglų kalbos klubas.  Anglakalbių klubas Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje suteiks galimybę diskutuoti įdomiomis temomis, susirasti draugų, patobulinti savo viešojo kalbėjimo ir bendravimo įgūdžius.

MEDITACIJOS NAMAI MAHAMUDRA (TURGAUS G. 17)

18 val. Terapinė gilaus atsipalaidavimo meditacija. Registracija: https://forms.gle/mSzJsG8t4zZ1vcgs6

19.15 val. Raminanti atsipalaidavimo meditacija. Registracija: https://forms.gle/mSzJsG8t4zZ1vcgs6

DRAMOS TEATRAS

18.30 val. Spektaklis „Labas rytas, pone Triuši“. Tai pjesė apie modernios vartotojiškos visuomenės šizofreniją. Spektaklis apie jauną žmogų, nusivylusį vartotojiška „pirk arba mirk“ visuomene, kurioje jis bando išgyventi. Vartotojų visuomenė prieš Asmenybę. Asmenybė prieš Vartotojų visuomenę. Vyriškumas prieš Moteriškumą. Moteriškumas prieš Vyriškumą. Laisvė prieš Stigmatizaciją. Stigmatizacija prieš Laisvę. Beprotybė prieš Gydymą. Gydymas prieš Beprotybę. Beprotybė prieš Keistenybę… Užburtas ratas… Iš pirmo žvilgsnio atrodo neįmanoma ištrūkti iš šio labirinto. Bet tik iš pirmo žvilgsnio. Giliau įnikus į šią istoriją, paaiškėja vienas dalykas: tai drama, kurios esminis konfliktas yra senas kaip pasaulis. Tai konfliktas tarp atsakomybės ir laisvės. Kalbant teatriniais terminais – tarp meilės ir pareigos. Šioje dramoje bandoma prisitaikyti prie mus supančio pasaulio taisyklių. Ši drama – tarsi vadovėlis, kuriame aprašytos žaidimo taisyklės tuomet, kai žaidimas virsta gyvenimu. Tikru gyvenimu.

KRUIZINIŲ LAIVŲ TERMINALAS

19 val. Romantiškas austrių vakaras laive Forelle su gyva muzika. Jūsų išskirtine degustacija laive pasirūpins Robertas Reklaitis – Lietuvos austrių gliaudymo čempionas, sertifikuotas Prancūzijoje. Romantišką atmosferą sukurs smuikininkė Monika Venckienė. Bilietai: www.forelle.lt

ŽVEJŲ RŪMAI

19 val. Marcos Ayala Tango Company (Argentina) „Tango In the Shadows”. Marcos Ayala Tango Company  šiandien laikoma viena geriausių trupių Argentinoje ir pasaulyje. Jos pasirodymais žavėjosi JAV, Izraelio, Suomijos, Švedijos, Čilės, Prancūzijos ir kitų šalių žiūrovai. Garsiausi trupės spektakliai  „Tango Buenos Aires”, „Astor Tango”, „Tango in the Shadows” pagrįstai užkariavo žiūrovų simpatijas ir širdis. Marcos Ayala  –  vienas garsiausių šiandienos Argentinos tango šokėjų ir šio šokio ambasadorių pasaulyje.

HERKUS KANTAS (NAUJOJI UOSTO G. 3)

19 val. Balandžio 22-ąją sukanka 300 metų nuo vieno ryškiausių žmonijos filosofinio paveldo kūrėjų – Immanuelio Kanto – gimimo. Minint šią sukaktį Klaipėdos universitetas organizuoja diskusijų ciklą. Žurnalistė Agnė Bukartaitė kalbins Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto istoriką prof. dr. Vasilijų Safronovą tema „Kantas, Klaipėda ir Lietuva“.

KLAIPĖDOS MIESTO STADIONAS

19 val. LFF I lygos rungtynės Klaipėdos „Neptūnas“ – „Garliava“.

KRANTAS (NAUJOJI UOSTO G. 3)

20 val. Į pajūrį su šiltais orais ir dar karštesniais gabalais atkeliauja hip hop muzijos atlikèjai Atikin ir Jusu Kilnybe.

MARILYN M (HERKAUS MANTO G. 5)

20 val. Gyvos muzikos vakaras su Evelina Šaltyte

HERKUS KANTAS (NAUJOJI UOSTO G. 3)

20.30 val. Lariono Dyakovo koncertas – Kantas be žodžių. Larionas Dyakovas (altas, smičius ir loop station) – kompozitorius ir savo muzikos atlikėjas, ilgametis „Herkaus Kanto“ bičiulis. Jo unikalus meninis požiūris į kelių balsu partitūrų kūrimą naudojant tik vieną muzikos instrumentą visuomet suteikia turtingą virtualią erdvę gilinimuisi į pasaulio vaizdinius ir savęs paieškų jame idėją. Tai visuomet nuoširdu ir apie tai, kas svarbu.

HOFAS (DANĖS G. 8)

21 val. Nuo 2023 m. rugsėjo mėnesio, Klaipėdos skulptūrų parke eksponuojama menininkės Urtės Jasenkos grafikos darbų, stiklinių paminklų paroda „Atmintis“. Ši ekspozicija skirta Ukrainai palaikyti ir pagerbti ten žuvusius bei vis dar drąsiai kovojančius karius, nukentėjusias moteris, vyrus ir vaikus. Stiklas – be galo trapi medžiaga, reikalaujanti priežiūros bei dėmesio. Vos per kelias dienas, gal net valandas, kūrinys gali pakisti ir susibjauroti, o planuotos stiklo savybės, reikalingos atskleisti kūrinio idėją, jau nebeatliks reikiamo vaidmens. Iš pagarbos kūrybai ir esamai temai, menininkė savo darbų nepalieka likimo valioje ir bene kasdien, rytais su savo šuniuku atkeliauja į parką sutvarkyti, nuplauti paminklų. Dailininkė Urtė Jasenka šį kitų akims nematomą procesą nusprendė fiksuoti rašydama kūrybinį dienoraštį, su kuriuo jau netrukus galėsite susipažinti netikėta forma – audio albumo formatu. Šis parodos garso dienoraštis – tai įdomus ir įkvepiantis esamos parodos konteksto, idėjos išplėtimas atliepsiantis ne vieną širdį. Albumo perklausa ir susitikimas su menininke Urte Jasenka vyks „Hofe“ balandžio 26 d.

23 val. Už pulto draugai: Diskonektai

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This