Nepavyko nusipirkti elektrinių autobusų

Svarbu, Transportas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ (KAP) nutraukė naujų elektrinės traukos autobusų viešojo pirkimo konkursą. Bendrovė norėjo nusipirkti 12 tokių transporto priemonių, nustatydama bendrą pirkimo vertę – 8,9 milijono eurų.

KAP iki šiol naudojasi tik dviem elektrobusais.  Martyno Vainoriaus nuotr.

Konkursas nutrauktas „siekiant pritraukti didesnį dalyvių skaičių, didinti tiekėjų konkurenciją ir gauti maksimalią ekonominę naudą”.

Bendrovė paskelbė, kad yra taisytini paskelbto konkurso techninėje specifikacijoje numatyti reikalavimai „galios agregatams“.

Viešojo pirkimo konkurso sąlygose buvo nurodoma, kad transporto priemonė turi būti trijų ašių, nauja, pagaminta ne anksčiau nei 2022 metais, rida – ne didesnė nei 6000 km. Visos siūlomos transporto priemonės turėjo būti vieno gamintojo ir vieno modelio, surinktos naudojant tą patį technologinį procesą. Sėdimų vietų skaičius – ne mažiau 45-ių be vairuotojo darbo vietos. 

Vairuotojo kabinoje turėjo būti antialkoholinis variklio užraktas. Pageidauta, kad vieną kartą 100 procentų įkrautais akumuliatoriais autobusas turi nuvažiuoti ne mažiau nei 300 kilometrų, o akumuliatoriai turi būti įkraunami ne ilgiau nei per 6 valandas.

Tokių autobusų pirkimas būtų finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Liepos viduryje KAP pranešė, kad sėkmingai įvykdė viešųjų pirkimų procedūrą ir pasirašė sutartį su UAB „Vėjo projektai“ dėl 10 elektra varomų autobusų veiklos nuomos. Šios bendrovės pagaminti du elektriniai autobusai „Dancer“ jau daugiau nei dvejus metus kursuoja uostamiesčio gatvėmis.

Pagal Klaipėdos miesto politikų patvirtintą planą, iki 2030 m. KAP turi įsigyti 50 elektra varomų autobusų miesto keleivių pervežimams. Tokį sprendimą įtakojo ES aplinkosauginės direktyvos, numatančios, jog centrinėmis miesto gatvėmis nekursuotų iškastiniu kuru varomas viešasis transportas.

1 Comment

  1. Anonimas

    Ne perseniausiai meras buvo ir džiaugėsi pasikeitusias liepojabet pamiršo visiems pasakyti kokie puikūs tramvajai važinėja mieste.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdos pirtį ketina perduoti buvusiam Autobusų parkui

Klaipėdos miesto meras teikia Tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūloma UAB „Vildmina“, valdančią senąją miesto pirtį, Trilapio g. 6,  reorganizuoti prijungiant ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Naujieji elektrobusai - prie starto linijos

Į uostamiesčio gatves ruošiamasi išleisti visus trylika savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) įsigytų Kinijos bendrovės „Electric ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This