„Klaipėdos nafta“ keičia strategiją: užsimojo į visą pasaulį

Verslas

Valstybės kontroliuoja AB „Klaipėdos nafta“ perka konsultacinės ilgalaikės strategijos 2023 – 2050 m. laikotarpiui parengimo paslaugas. Bendrovė sieks dalyvauti laivais-saugyklomis paremtų SGD projektų plėtroje visame pasaulyje. Dabartinė šios bendrovės ilgalaikė strategija yra skirta 2021-2030 m. laikotarpiui.

„Klaipėdos nafta“ 2020 m. buvo paskirta SGD terminalo operatore Brazilijos Açu uoste sutartiniam 13 metų veiklos laikotarpiui su galimybe šį terminą pratęsti abipusiu sutarimu. 

„Klaipėdos nafta“ skelbia, kad ieško tarptautiniu mastu pripažintos konsultacinės bendrovės, turinčios atitinkamos bendrovių, veikiančių suskystintų gamtinių dujų (SGD) laivų-saugyklų bei antžeminių SGD terminalų sektoriuose, strateginio valdymo konsultacijų patirties. Be to, pranešama, jog kviečiamų kandidatų tokiai strategijai sukurti skaičius ribojamas iki trijų. Ilgalaikei strategijai parengti numatomos 128 dienos.

Kiekvienas pagrindinis ilgalaikės strategijos elementas turės apimti kiekvieną bendrovės pagrindinės veiklos sritį: naftos terminalų verslą, Klaipėdos SGD terminalų verslą, SGD verslo plėtrą (tarptautiniai laivais-saugyklomis paremti SGD terminalų projektai) bei naujas verslo kryptis (vandenilis, skysto anglies dvideginio sugaudymas, kt.).

Teigiama, kad šiuo metu „Klaipėdos nafta“ yra „daugiau nei naftos ir suskystintų gamtinių dujų terminalus Lietuvoje valdanti bendrovė”. Ji esą tampa pasaulinės suskystintų gamtinių dujų rinkos dalyve, investuodama į sukauptas veiklos ir plėtros žinias, taip pat „tiesdama tiltus tarp energetikos rinkų, suteikdama savo klientams galimybę tiekti ir prekiauti energijos ištekliais visame pasaulyje”

Bendrovė praneša ir apie siekį tapti „pirmaujančia ir saugos kultūrą puoselėjančia regioninio naftos ir SGD centro operatore bei vertinga pasaulinių laivais-saugyklomis paremtų SGD sprendimų partnere”.

Ilgalaikėje perspektyvoje bendrovė žada ne tik tęsti dabartinę veiklą bei projektus, bet ir sieks dalyvauti laivais-saugyklomis paremtų SGD projektų plėtroje visame pasaulyje, investuoti į naujas verslo kryptis (vandenilis, skysto anglies dvideginio sugaudymas ir kt.) ir išlaikyti strategiškai svarbaus subjekto statusą. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pirmą kartą atlikta konteinerinio laivo bunkeravimo operacija

CMA CGM priklausantis konteinerinis laivas „Containerships Aurora“, prišvartuotas prie Klaipėdos konteinerių terminalo (KKT) krantinės balandžio 9 d. buvo sėkmingai pripildytas ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Panaudoto kepimo aliejaus iš Rusijos „KN Energies“ tikina nekrausianti

„Klaipėdos naftos” pavadinimu anksčiau žinoma valstybės valdoma bendrovė „KN Energies” planuoja krauti ir panaudotą aliejų iš autocisternų.  Vasario pabaigoje aplinkosauginė ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This