Buvusios sugyventinės terorizavimu kaltinto vyro nepasigailėjo ir apeliacinė instancija

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė 39-erių metų nuteistojo skundą, palikęs galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo vyras dėl asmens terorizavimo, fizinio skausmo sukėlimo bei turto sugadinimo buvo nuteistas 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Bylos duomenimis, po nesėkmingai susiklosčiusių santykių nuteistasis, panaudodamas psichinę prievartą, terorizavo bei sistemingai baugino buvusią sugyventinę. Nusikalstami veiksmai pasireiškė grasinančių ir bauginančių trumpųjų SMS pranešimų rašymu nukentėjusiajai, persekiojant ir laukiant jos viešose vietose, atjungiant elektros tiekimą nukentėjusiosios bute. Nuteistasis baugino buvusią sugyventinę ir kartu su ja buvusią jos dukrą mėgindamas naktį patekti į butą per balkoną. 

Pasak prokuratūros pranešimo, kai kurie grasinimai buvo įgyvendinti – nuteistasis smurtiniais veiksmais buvo sukėlęs fizinį skausmą bei buvo nežymiai sutrikdęs nukentėjusiosios sveikatą, sugadinęs jos turtą.

Į teisėsaugos pareigūnus dėl nukentėjusiosios atžvilgiu daromų nusikaltimų kreipėsi ne tik pati moteris, bet ir šalia gyvenantys, konfliktams abejingi nelikę kaimynai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Blinstrubienė teisme gynė poziciją, kad ne kartą teistam vyrui tikslinga skirti realią laisvės atėmimo bausmę. 

Pasak prokurorės, kaltinamasis nebuvo kritiškas savo veiksmams, savo agresiją nukentėjusiųjų atžvilgiu jis demonstravo net ir viso bylos nagrinėjimo teisme metu.

Dar šių metų balandžio 22 d. Klaipėdos apylinkės teismas pripažino vyrą kaltu dėl jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų ir skyrė jam galutinę subendrintą 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šį teismo sprendimą nuteistasis apskundė apeliacine tvarka, tačiau Klaipėdos apygardos teismas nuteistojo skundą atmetė.

1 Comment

  1. Klaīpēdietē

    Čia baugino grasino sugyventine ,tai ir gavo pelnyta bausme,šita gerbiama temidēs tarnautoja priēmē teisinga sprendima.Pagarba tokiem temidēs tarnams.Gerai kad sugyventinē liko sveika puikiai suprantu jos baime.Bet būna kad reali grēsmē kai tave grasina pripjaut ir prabēga gyvenimas tu skaičiuoji sekundes ir meldi kad tavo žmogus atskvošētu neįsmeigtu apsvaiges to peilio į tave ,tai siaubinga ka tu išgyveni tas sekundes .gali suprast tik tas kas tai patyrē.Bet kai atsikvošēja ,numeta peili apsvaiges nakti išbēga laukan dēkoji aukščiausiam ir mintyse galvoji kad turi angela sarga ,kuris tave saugo.Ir tai neskaitant smurto ne vienas toks kartas ,tai baisu,siaubinga.Kiti gal sakys kam gyveni ,tai gailestis,tavo žmogus turi jam padēti,bet kai matai kad žmogus nesikeičia tampa neprognuozojamas.Tai auka kenčianti smurta ir nesulaukianti tinkamos pagalbos.Tu turi nedvejodama turi ŗinktis gyvenima ar mirti galbūt beprasme,Tada viska meti,palieki antra puse ir bēgi ko toliau.O vēliau išspresi turtinius dalykus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Konstitucinis Teismas nevertins teisėjų algų

Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį nutraukė bylą pagal tris Regionų administracinio teismo prašymus ištirti, ar Konstitucijai neprieštarauja tam tikros Teisėjų atlyginimų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This