Susiginčijo dėl bardako*

Spyglys

Spyglys
2022-09-28

Komentarų: 1

Trečiadienį vykusiame Seimo sveikatos reikalų komitete šalyje vykstančią sveikatos reformą bei konkrečiai trijų ligoninių uostamiestyje sujungimą į vieną Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pavadino bardaku.

„Tik noriu priminti kolegai, kad žodžio bardakas viena iš reikšmių yra pigus viešnamis, ar jūs matot viešnamio požymių?” – rimtu veidu jo klausė komiteto pirmininkas konservatorius Antanas Matulas.

R. Žemaitaičiui bandant prieštarauti, jog pigiu viešnamiu vadinamas bordelis, Spyglys buvo priverstas guglintis, kad savo skaitytojams pateiktų tiesą ir tik tiesą.

Pasirodo, jog arti tiesos buvo abu seimūnai: valstybinės lietuvių kalbos Konsultacijų bankas nurodo tik dvi žodžio bardakas reikšmes – netvarką arba jovalą, tačiau Jaunimo žodynas teigia, jog tikroji bardako reikšmė yra kilusi suvulgarinus žodį bordelis t.y. pigus viešnamis.

Prisiminęs, jog bardaku vadinama viena smagi viečikė Klaipėdos senamiestyje, Spyglys daro išvadą, jog antrasis aiškinimas visgi yra arčiau tiesos.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

1 Comment

  1. Antanas

    Bardakas ar bordelis, kai kam tai tik malonumas ir pelnas. Baisiausia tada, kai žmonių galvose formuojasi bordelis. Mintyje turiu propaguojamą idėją senuose kapinėse, dabar vadinamose skulptūrų parku, įrengti pramoginius atracionus, krepšinio aikšteles ir kitokio pasilinksminimo vietas. Koks bordelis turi būti žmogaus sieloje, kokio lygio barbaru reikia būti, kad ant žmonių kaulų organizuoti orgijas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos valdžia bando prisiimti svetimus nuopelnus*

Šį šeštadienį sukaks metai, kai uostamiesčio vairą perėmė dabartinė valdžia. Norėtųsi jai pasigirti laimėjimas, bet jų kaip ir nėra. Todėl ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This