Europos kurčiųjų badmintono čempionate – dar šešios viltys

Sportas

Šeštadienį Palangoje bus išdalinti likę 9-ojo Europos kurčiųjų badmintono čempionato medaliai, dėl kurių lemiamuose mūšiuose rungtyniaus pajėgiausi vienetų ir dvejetų turnyrų dalyviai.

Daugiausiai vilčių siejama su Ignu Rezniku ir Kazimieru Dauskurtu. I. Reznikas penktadienį aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje nesunkiai nugalėjo ukrainiečius Ivaną Drobinčiuką ir Tarasą Neharą. K. Dauskurtui teko labiau paprakaituoti, kol po trijų setų palaužė dar vieną Ukrainos atstovą Ihorį Sieničkyną. Ir ketvirtfinalyje slovaką Peterį Petrovičių vilnietis įveikė po įtempto mūšio.

Pusfinalyje lietuviai vėl susirems su ukrainiečiais. I. Reznikas dėl bilieto į finalą žais su Serhijumi Daščenka, o K.Dauskurtas – su Petro Takalo.

Pusfinalyje turėsime ir dvi lietuvių mišrias poras – I. Rezniką su Emilija Unte bei K. Dauskurtą su Vaiva Žymante. I. Reznikas ir E. Unte lengvai įveikė prancūzų dvejetą Mickaelį Roubirą ir Louise Bernard bei turkus Doganą Altuną ir Gizem Uludag.

Draugų pavyzdžiu sekė ir K. Dauskurtas bei V. Žymantė. Jie aštuntfinalyje nesunkiai nugalėjo ukrainiečius I. Drobinčiuką, Laurą Voluiko, o ketvirtfinalyje – Mykolą Cygankovą, Snižaną Čžao.

Šeštadienį pusfinalyje I. Reznikas ir E. Unte susitiks su prancūzais Titouanu Keifferiu ir Floriane Dubois, o K. Dauskurtas ir V. Žymantė – su ukrainiečiais P. Takalo ir Sofija Černomorova.

Moterų dvejetų varžybų dalyvės penktadienį kovojo ketvirtfinalyje. V. Žymantė ir E. Unte, įveikusios prancūzes Louise Bernard ir Jeanne Remy, lengvai pateko į pusfinalį. Kita lietuvių pora Marija Rimkutė ir Aurelija Ramaneckaitė sėkmingai pradėjo rungtynes su turkėmis Hale Kucuksevgili ir G. Uludag, tačiau vėliau atidavė iniciatyvą varžovėms ir pralaimėjo.

Pusfinalyje V. Žymantė ir E. Unte susirems su tomis pačiomis turkėmis.

Moterų vienetų aštuntfinalyje rungtyniavo net trys mūsų badmintonininkės, o į pusfinalį iškopė vienintelė V. Žymantė. Veronikai Michailovai teko susiremti su čempionato favorite – austre Katrin Neudolt. Varžovė buvo akivaizdžiai pajėgesnė. Į ketvirtfinalį nenukeliavo ir Aurelija Ramaneckaitė, suklupusi akistatoje su turke H. Kucuksevgili. V. Žymantė lyg treniruotėje nugalėjo ukrainietę L. Voluiko, o dėl bilieto į pusfinalį vilnietė paauklėjo A. Ramaneckaitės skriaudikę H. Kucuksevgili.

Netikėtai nemaloniai baigėsi vyrų dvejetų ketvirtfinalio rungtynės, kuriose I. Reznikas ir K. Dauskurtas pralaimėjo turkams Furkanui Buyukgoze ir D. Altunui – 15:21, 21:12, 19:21. Būtent šioje grupėje iš lietuvių buvo laukta aukso medalių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Europos čempionate - Lietuvos kurčiųjų badmintonininkų medalių lietus

Palangoje vykęs 9-asis Europos kurčiųjų badmintono čempionatas sėkmingiausias buvo Ukrainos sportininkams, iškovojusiems 3 aukso, 2 sidabro ir 3 bronzos medalius. ...
2022-10-02
Skaityti daugiau

Sportas

Šalies kurtieji badmintonininkai tikisi laimėti dar daugiau medalių

9-ajame Europos kurčiųjų badmintono čempionate, vykstančiame Palangoje, ketvirtadienį vyko asmeninės vienetų kovos. Pergalingai tarp vyrų kovojo Ignas Reznikas ir Kazimieras ...
2022-09-30
Skaityti daugiau

Sportas

Lietuvos kurtieji badmintonininkai – Europos čempionai

9-ojo Europos kurčiųjų badmintono čempionato, vykstančio Palangoje, komandinėse pirmenybėse triumfavo lietuviai Ignas Reznikas, Kazimieras Dauskurtas, Emilija Unte, Vaiva Žymantė, Aurelija ...
2022-09-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This