Tarptautinė Ukrainos mokykla vis dar neturi leidimo dirbti

Švietimas

Nors Tarptautinė Ukrainos mokykla rugsėjo 11-ąją ir surengė oficialią mokslo metų pradžios šventę, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia, kad ji ir Charkivo mokykla „Gravitacija“ kol kas nepateikė visos informacijos ir dokumentų, įrodančių pasirengimą dirbti.

Tarptautinei Ukrainos mokyklai ministerija penktadienį neišdavė sutikimo pradėti dirbti pagal Ukrainos švietimo programą.

Palmiros Mart nuotr.

„Toks sprendimas priimtas, nes Tarptautinės Ukrainos mokyklos pateikta Ukrainos švietimo programa neatitinka teisės aktų nustatytų reikalavimų, valdomos mokymo patalpos neatitinka teisės aktuose nustatytų higienos normų. Mokyklai bus duotas sutikimas tada, kai ji pašalins visus nurodytus trūkumus. Ministerija savo patarimais ir rekomendacijomis siekė padėti šiai mokyklai kuo greičiau pradėti veiklą, jos idėją palaiko ir Ukrainos ambasada Lietuvoje”, – rašoma ministerijos pranešime spaudai.

„Negalime leisti, kad valstybės lėšos būtų skirtos įstaigai, kuri kol kas nepasirengusi vaikų ugdymo veiklai. Ji galės pretenduoti gauti sutikimą tada, kai bus tam pasirengusi ir atitiks visus reikalavimus, kuriuos atitiko ir kitos įstaigos, jau gavusios sutikimą dirbti pagal Ukrainos švietimo programą“, – pranešime cituojamas ministerijos kancleris Julius Lukošius.

Ministerijos specialistams išanalizavus mokyklos iki rugsėjo 26 d. ministerijai pateiktus papildytus ar trūkstamus dokumentus, nustatyti trūkumai, dėl kurių neduotas sutikimas pradėti veiklą. Anot ministerijos, mokyklos pateikti dokumentai neatitinka dokumentų rengimo bendrųjų reikalavimų. Pavyzdžiui, nėra aišku, kas vykdys programą, nėra pateikta visos pagrindžiančios informacijos apie mokymosi formas ir mokymo proceso organizavimo būdus. Mokykla nepateikė ir dokumentų, patvirtinančių, kad valdomos mokymo patalpos atitinka higienos normas ir apsirūpinta reikiamais materialiaisiais ištekliais.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ministeriją informavo, kad atliko mokykloje operatyviąją visuomenės sveikatos saugos kontrolę ir nustatė, kad mokykloje dalyje klasių baldų dar nėra, mokomosiose patalpose šiuo metu yra keičiamos grindų dangos. Kontrolės metu taip pat atkreiptas dėmesys į mokymo patalpų dirbtinio apšvietimo reikalavimus, kadangi daugumoje mokymo klasių veikė ne visi šviestuvai. Mokykloje šiuo metu įrenginėjami tualetai, pakeista dalis unitazų. Kontrolės metu veikiančiuose tualetuose tiekiamas tik šaltas vanduo, nebuvo popierinių rankšluosčių ar rankų džiovintuvų. Mokykloje nebuvo organizuojamas maitinimas. Šiais trūkumais įsitikino ir mokykloje apsilankę ministerijos darbuotojai.

Ministerijos sutikimus vykdyti ukrainietiškas programas šiuo metu turi VŠĮ „Herojus“ Kaune, Klaipėdos „Santarvės“ progimnazija, Klaipėdos „Pajūrio“ progimnazija, Šiaulių V. Kudirkos progimnazija.

1 Comment

  1. Tik vienas klausimas

    Kada veiks mokykla šiaurinėje miesto dalyje?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Tarptautinės Ukrainos mokyklos auklėtiniams – pažintis su jūrų transporto inžinerija

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė ir Klaipėdos universitetas (KU) Klaipėdoje veikiančios Tarptautinės Ukrainos mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviams suteikė galimybę ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

ELTA

Švietimo darbuotojų profsąjunga raštu informavo Vyriausybę ir ministeriją apie tikrojo streiko pradžią

Pirmadienį Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) raštu informavo Vyriausybę ir Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM), kad tikrasis streikas prasidės rugsėjo ...
2023-09-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Patvirtinta nauja mokinių lankomumo tvarka

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė parengusi Mokinių, besimokančių pagal bendrojo ugdymo programas, mokyklos lankomumo užtikrinimo tvarką. Ji esą parengta ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This