Prieš pasitarimą dėl kvapų – „Mestillos” pranešimas

Verslas

Antradienį 14 val. Klaipėdos savivaldybėje organizuojamas susitikimas su UAB „Mestilla“ atstovais kvapų gyvenamojoje aplinkoje tema.

Prieš susitikimą įmonės išplatintame pranešime spaudai teigiama, jog „Mestilla“ 40 proc. sumažino kvapų koncentraciją.

„Šiais metais atliktų Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos matavimų ir „Sweco Lietuva“ atliktų modeliavimų duomenimis, Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios biodyzelino gamintojos UAB „Mestilla“ kvapo sklaidos koncentracija gyvenamojoje aplinkoje sudarė 0,4 europinio kvapo vieneto (OUE/m3) – apie 40 proc. mažiau nei 2020 m., 20 kartų mažiau nei leistina dabar ir 12 kartų mažiau nei bus leidžiama nuo 2024 m.”, – rašoma pranešime.

Jame taip pate teigiama esą tokį rezultatą lėmė nuoseklios bendrovės investicijos į kvapų neutralizavimo technologijas.

„Šių metų matavimų duomenimis, kvapo koncentracija gamyklos teritorijoje siekė 2,96 OUE/m3. Kvapo sklaidos modeliavimai parodė, kad gamyklos teritorijoje išmatuota kvapo koncentracija yra apie 3 kartus mažesnė negu šiuo metu leistina norma gyvenamojoje aplinkoje. O „Sweco Lietuva“ atlikto kvapo sklaidos modeliavimo duomenimis, gyvenamojoje aplinkoje jis šiuo metu siekia vos0,4 OUE/m3″, – teigiama pranešime.

Pasak „Mestillos“ generalinio direktoriaus Arūno Zubo, naujausi rezultatai patvirtina kryptingas bendrovės pastangas siekti darnios kaimynystės ir geresnės aplinkos.

„2008 m. nebuvo kvapų normas nustatančių reglamentų, todėl veiklą pradėjome iš esmės be kvapų neutralizavimo priemonių. Tačiau jau nuo 2009 m. iki pat šiandienos bandome, diegiame ir plečiame moderniausias įmanomas technologijas: oro valymo įrenginius (skruberį), ozonatorių, tobuliname aspiracijos sistemas naudojant vandens užtvaras, skirtingas kvapu neutralizavimo medžiagas ir kt. Girdime klaipėdiečių nerimą dėl bendros padėties mieste, tačiau naujausi valstybinės laboratorijos matavimai patvirtina ne tik esamų normų laikymąsi, bet stiprų išankstinįpasiruošimą dar griežtesniems ateities reikalavimams“, – pranešime cituojamas A. Zubas.

Pasak jo, bendrovės planuojamuose plėtros projektuose numatomos ir papildomos kvapų neutralizavimo priemonės, kurias įgyvendinus kvapų koncentracija gyvenamojoje aplinkoje sumažės iki 0,1 europinio kvapo vieneto.

4 Comments

  1. yra pas mus...

    tokių girskienių, kepenių, puteikių et Co kuriems visada bus blogai. tai viena geriausių įmonių Klaipėdoje. Kvapai? Gyvenu Šaulių ten ir nejaučiu jų. Užeikite kur kitur. Pas tuos išvardintus veikėjus į priimamąjį. Tenai ir bus kvapai – neapykantos, įniršio ir kvailumo.

    Reply
    • Meluojate ?

      Šaulių šalia ? 🙂 kvailumas , įniršis , neapykanta – akivaizdu jūsų palydovai ? Aš gyvenu šalia …manęs neapgausite .

  2. Nu tu matai :) kaip liberalu ...

    Nėra ir nereikia , tegul gyventojai pasiuntasi ? __2008 m. nebuvo kvapų normas nustatančių reglamentų, todėl veiklą pradėjome iš esmės be kvapų neutralizavimo priemonių. Tačiau jau nuo 2009 m. iki pat šiandienos bandome,

    Reply
  3. Rms

    Kiek laiko matavo, kuriuo paros matu matavo, ar buvo nepriklausomų stebėtojų? Ar tirta vienoje laboratorijoje ar dviejose? O dabar tos jūsų ataskaitos yra tik dėl akių. Teisės aktus atitinka, bet realybė yra matyt kitokia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Naftininkai rengiasi perkrauti ir panaudotą aliejų

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ (anksčiau – AB „Klaipėdos nafta”) planuoja perkrauti panaudotą aliejų. Šiuo metu bendrovė ieško rangovų tokio produkto ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Vėlina reikalavimų kvapų normatyvams įsigaliojimo terminą

Pietinės miesto dalies klaipėdiečiams, besiskundžiantiems dažniausiai vasarą juos užklumpančia smarve, teks kentėti ilgiau nei buvo žadėta. Sveikatos apsaugos ministerija praneša, ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Aplinkosaugininkai palaimino „Mestillos" plėtrą

Biodyzelino gamintoja UAB „Mestilla“ praneša šį mėnesį gavusi Aplinkos apsaugos agentūros (AAA) pritarimą Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) planuojamos naujos ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This