Sukilėlių gatvės rekonstrukcijos pabaigos data – migloje

Miestas, Svarbu

Nors Sukilėlių gatvė senamiestyje transporto eismui atverta dar vidurvasaryje, jos rekonstrukcijos pabaiga skendi migloje – Klaipėdos savivaldybė „sustabdė darbų atlikimo terminą”. 

Sukilėlių gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Šiek tiek daugiau nei milijono eurų vertės sutartis tarp savivaldybės ir UAB „VVARFF“ dėl šios ir Teatro gatvių rekonstrukcijos buvo pasirašyta praėjusių metų birželio 9 d. Sukilėlių gatvės atnaujinimas turėjo būti baigtas iki šių metų rugpjūčio 12 dienos. 

Tačiau ši mėnesį Klaipėdos savivaldybė su rangovu pasirašė papildomą susitarimą, kuriuo sutarta stabdyti „rekonstravimo rangos darbų atlikimo terminą nuo 2022 m. rugpjūčio 12 d. iki tol, kol bus atlikti dujotiekio tinklų perkėlimo darbai”.

Šis kelio ženklas Sukilėlių gatvėje laikinai nuimtas

Andriaus Dobranskis, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, dar vasarą akcentuodamas darbų Sukilėlių gatvėje pabaigos datą, pranašavo, kad finiše gali likti ir vienas nebaigtas darbas ties sankryža su Daržų gatve: ten po grindiniu reikia pravesti požemines komunikacijas. Tačiau esą nėra užtikrintumo, ar pavyks sklandžiai projektą suderinti su Kultūros paveldo departamentu.

Problema slypi netoli rekonstruojamos Daržų gatvės. Artūro Šulco nuotr.

„Su ESO yra blogai. Ten, kur yra ESO, nė viename objekte nėra gerai”, – „Atvirai Klaipėdai” trečiadienį sakė A. Dobranskis.

Panašių situacijų, kaip Sukilėlių gatvėje, yra ir kituose objektuose. Tačiau jis sakėsi girdėjęs, kad ESO jau lyg suderino savo projektą su Kultūros paveldo departamentu ir netrukus turėtų gauti statybos leidimą bei nutiesti savo požemines komunikacijas po Sukilėlių gatve.

Šiuo metu UAB „VVARFF“ darbuojasi Teatro gatvėje. Transporto eismas šia gatve uždraustas, todėl Sukilėlių gatvėje laikinai paleistas eismas abejomis kryptimis. Teatro gatvė turi būti baigta rekonstruoti kitų metų kovo pradžioje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Intensyviai vyksta darbai ir Daržų gatvėje, atkarpoje nuo Pilies iki Aukštosios gatvės, kurioje taip pat dirba UAB „VVARF. 

Ši bene daugiausiai pastaruoju metu gatvių rekonstrukcijos viešųjų pirkimų konkursų, kuriuos skelbia Klaipėdos savivaldybė, laiminti bendrovė praktiškai jau beveik užbaigė Vežėjų gatvės rekonstrukciją.

2 Comments

  1. Nojus

    Dabar ateina ir fasadų tvarkymo metas. Raskime miesto biudžete gerokai daugiau lėšų istorinių pastatų fasadų tvarkybai, kaip tai yra Kaune. Tikiu, klaipėdiečiai ir svečiai dar patikės miestu ir sugrįš į Senamiestį, Naujamiestį. Bet tai gali atsitikti tik pasikeitus valdžios požiūriui, nors turbūt lengviau pačią valdžią keisti. Laikas ateina.

    Reply
  2. Anonimas

    Kadangi sukilimo nebuvo, grazinkite gatvei Perkasu varda !!!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This