Atliekami tyrimai dėl pelnymosi iš prostitucijos

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos policijos kriminalistai, tikrindami informaciją dėl užsieniečių galimo išnaudojimo Lietuvoje, atliko dvi operacijas, kurių metu sulaikyti įtariamieji, organizavę, vadovavę bei pelnęsi iš kitų asmenų prostitucijos.

Pirmasis ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus duomenų, kad anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimą, pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos teista, individualią veiklą vykdanti 30 metų klaipėdietė pelnosi iš merginų prostitucijos. Nustatyta, kad skelbimai dėl atlygintinų lytinės aistros tenkinimo paslaugų buvo publikuojami viename iš internetinių skelbimų portalų.

Šių metų spalio pabaigoje pareigūnai viename iš uostamiesčio butų įrengtame masažo salone aptiko tokias lytinės aistros tenkinimo paslaugas klientams teikusią 20-metę. Kratos metu minėtoje patalpoje rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti bei, įtariama, iš šios neteisėtos veikos uždirbti pinigai – daugiau kaip 400 eurų.

Tęsdami operaciją policijos pareigūnai tą pačią dieną Klaipėdoje sulaikė minėtą prostitucijos organizatorę. Atliktos kratos metu moters gyvenamojoje vietoje rastos, įtariama, dopingo medžiagos ir greičiausiai iš šios nusikalstamos veikos uždirbti 1000 eurų.

Įtariama, kad nusikalstamos veikos organizatorė surado merginą, galinčią teikti lytinės aistros tenkinimo paslaugas, šiai veiklai vykdyti reikalingas patalpas, suteikė priemones paslaugoms atlikti, bendravo su klientais bei talpino skelbimus dėl atlygintinų lytinės aistros tenkinimo paslaugų, iš kurių didžioji dalis gautų pajamų atitekdavo sąvadautojai.

Įtariamoji buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę, vėliau jai paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į galimai nusikalstamu būdu gautas pinigines lėšas – daugiau kaip 1400 eurų.

Kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus informacijos, jog buvo organizuojama ir pelnomasi iš ukrainiečių merginų, atvykusių į Lietuvą, prostitucijos.

Nustatyta, kad merginos iš Ukrainos seksualines paslaugas klientams teikė butuose Klaipėdoje ir Tauragėje, o skelbimai dėl atlygintinų seksualinių paslaugų buvo publikuojami viename iš internetinių skelbimų portalų.

Lapkričio viduryje uostamiesčio ir Tauragės kriminalistai Tauragėje aptiko atlygintinas seksualines paslaugas vyrams teikiančią 23 metų Ukrainos pilietę. Kratos metu šiame bute rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti bei, įtariama, iš šios neteisėtos veikos uždirbti pinigai ir narkotinių medžiagų.

Tęsdami operaciją, policijos pareigūnai tą pačią dieną Tauragėje sulaikė ir šios nusikalstamos veikos organizatorius – 29 m. amžiaus Ukrainos pilietę bei 47 metų anksčiau neteistą, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbantį klaipėdietį.

Atlikus kratas pastarųjų gyvenamosiose vietose Klaipėdoje, rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti ir galimai iš šios nusikalstamos veikos uždirbti pinigai – įvairia valiuta daugiau nei 21 tūkst. eurų.

Įtariama, kad 29 m. Ukrainos pilietė surado ir pasiūlė 23 m. savo tėvynainei atvykti į Lietuvą dirbti prostitute bei išnuomojo Klaipėdoje ir Tauragėje laikinas gyvenamąsias vietas, reikalingas seksualinių paslaugų teikimui.

Tuo metu klaipėdietis bendrininkas talpino skelbimus dėl atlygintinų seksualinių paslaugų, bendravo su klientais, kuriuos nukreipdavo tam tikrais adresais. Turimais duomenimis, pusė pinigų sumos, gautos iš klientų už suteiktas seksualines paslaugas, atitekdavo sąvadautojams.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas per 21 tūkst. eurų ir automobilį.

Tyrimus atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, jiems vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This