47-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 21-oji

Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) pastaruoju metu tapo viena dažniausių Vilniaus apygardos administracinio teismo „klienčių”: šiuo metu ši gydymo įstaiga turi net 16 bylų su Centrine viešųjų pirkimų agentūra, skyrusia ligoninei įvairias sankcijas už jos vykdytus viešuosius pirkimus, rašoma portale.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašė sutartį su UAB „Vilniaus BDT” dėl avarinės būklės administracinės paskirties pastato, esančio Nemuno g. 121, nugriovimo.

***

Šalia Dangės, prie Biržos tilto buvusį „Salamader“ pastatą atstatyti suplanavę verslininkai jau turi statybos leidimą ir pačius darbus tikisi pradėti dar šiemet, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį skeptiškai įvertino Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdytojų prašymą dėl naujo žiedinio viešojo transporto maršruto šiai pramonės ir verslo teritorijai aptarnauti.

Lapkričio 22-oji

Bene didžiausioje uostamiesčio priemiestinėje gyvenvietėje planuojamo statyti „Lidl” projektuotojai, kitaip nei per pirmąjį viešą pristatymą visuomenei, pirmadienį nesulaukė gyventojų dėmesio, tik gavo kelis techninio pobūdžio paklausimus raštu.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė kalbina lenkų režisieriaus spektaklyje „Lost Lost Lost“, kurį įkvėpė Jono Meko kūryba ir gyvenimas, vaidinančius aktorius Darių Meškauską ir Joną Baranauską.

***

Pranešama, jog Klaipėdos ušu akademijos auklėtiniai, dalyvavę Graikijos Loutraki mieste vykusiame Europos ušu čempionate, iškovojo ne vieną medalį.

***

Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas antradienį toliau svarstė sprendimo projektą dėl Klaipėdos miesto greitosios medicininės pagalbos stoties turtinių ir neturtinių teisių bei pareigų perdavimo valstybei.

***

Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog šalių susitarimu iš pareigų pasitraukė „Neringos vandens” vadovas Dangeras Aleksandrovas.

Lapkričio 23-oji

„Atviros Klaipėdos” jau nekart aprašytas teisinis uostamiesčio prokurorės Laimos Rokanskienės karas su po jos butu senamiestyje esančiose patalpose veikiančiu restoranu „Felsner family” ir jos skundus dėl įstaigos esą keliamo triukšmo tiriančia policija tęsiasi. Dar du moters skundus išnagrinėję teismai priėmė jai nepalankius sprendimus, vienas iš kurių jau yra neskundžiamas.

***

„Mano gi darbo žiniasklaidoje patirtis rodo, kad tiriant garsias bylas teisėsaugai prireikia šou žiniasklaidoje iš esmės dviem atvejais: jeigu tyrėjai pajunta spaudimą „iš viršaus” pakreipti tyrimą žinomai klaidinga kryptimi arba kada visiems tampa aišku, kad tyrimo metu surinkti įrodymai teisme subliukš, todėl dar prieš teismo procesą padedant žiniasklaidai yra nebloga sukurti atitinkamą visuomenės nuomonę ir tokiu būdu „paspausti” teismą. Jokiu kitu atveju net bukiausias teisėsaugininkas nesidalins informacija apie tyrimą su žiniasklaida”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Triukšmo modeliavimo rezultatams pagrįsti bus atlikti kontroliniai triukšmo matavimai pagal iš anksto su Klaipėdos savivaldybe suderintą kontrolinių matavimo taškų išdėstymo schemą.

***

„Kita vertus, jei ir toliau laikysime galvas sukišę į smėlį, reikalaudami vis griežtesnių bausmių ne tik už žolės rūkymą, bet ir už kitokias nuomones, neatitinkančias tam tikrų grupių tariamų standartų, kuo tada Lietuva skiriasi nuo totalitarinės Rusijos, įkalinusios JAV krepšininkę vien tik už kanapių aliejų, kuris, beje, viešai parduodamas jau ir mūsų šalyje?”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

Lapkričio 24-oji

Klaipėdos apylinkės teismas konstatavo, kad buvusi uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė aktyviai nesistengė įvykdyti įsigaliojusio teismo sprendimo, kuriuo ji kartu su Nacionaline žemės tarnyba buvo įpareigotos nugriauti K. Donelaičio gatvėje pastatytą priestatą ir padidino I. Šakalienei baudą už kiekvieną pradelstą dieną, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje kilo diskusija dėl to, kad savivaldybė rengiasi perduoti „Kultūros fabrike” buvusias kavinės patalpas „Klaipėdai ID”, nes jų niekas nesutiko nuomotis.

***

Ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas atleisti Igorio Udovickio valdomos UAB „Ferteksos transportas“ nuo žemės nuomos mokesčio už valstybinės žemės sklypo dalį Kristijono Donelaičio g. 6A. Tačiau Tarybos nariai taip ir nesugebėjo susitarti, kaip reikėtų keisti kompensacijų už privačius darželius skyrimo tvarką, bet balsų dauguma pritarė, kad Klaipėdos greitoji medicininės pagalbos stotis būtų perduota valstybei. Kartu politikai sutiko priimti Klaipėdos miesto savivaldybės nuosavybėn VšĮ „Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios bokšto atkūrimas“ dovanojamas 2/3 šios įstaigos dalininkų kapitalo dalių.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas už neteisėtą laisvės atėmimą, sveikatos sutrikdymą, pasikėsinimą nužudyti šeimos narį ir pasipriešinimą policijos pareigūnui skyrė teisiamajam 14 metų laisvės atėmimo bausmę, o Klaipėdos apylinkės teisme išnagrinėta civilinė byla dėl nepilnametės padarytos turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo. Tuo metu policija praneša atliekanti du ikiteisminius tyrimus dėl pelnymosi iš prostitucijos.

Lapkričio 25-oji

Klaipėdos švyturių istoriją cikle „Istorinės Klaipėdos pėdos” pasakoja Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus istorikas dr. Julius Žukas bei Lietuvos jūrų muziejaus istorikai Dainius Elertas ir Romualdas Adomavičius.

***

Klaipėdos apygardos teismas panaikino buvusiai uostamiesčio savivaldybės valdytos bendrovės „Gatvių apšvietimas” finansininkei palankų pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvo panaikintas šalių susitarimas nutraukti darbo sutartį ir moteriai priteista per 28 tūkst. eurų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad tapo Lietuvos socialdemokratų partijos nariu, tačiau ar taps jos kandidatu į merus, esą paaiškės tik antradienį. Tuo metu Laisvės partija savo kandidate į meres paskelbė Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos kultūros projektų administratorę Birutę Andruškaitę.

***

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energija” valdyba gruodžiui nustatė tarifą, kuris nedaug skiriasi nuo patvirtintojo lapkričiui, tačiau lyginant su praėjusiu gruodžiu yra daugiau nei 50 proc. didesnis.

***

„Čia liberalai turi du galimus rinkiminės raiškos pasirinkimus. Pirmasis būtų esamos tapatybės ryškinimas: „Tai mes nuosekliai visą laiką socdemiškai galvojame apie paprastą žmogų, o tie tai kažkokie kreivi ir neaiškūs, rinkitės mus, ne juos. Pažadame dar atidaryti valdišką kirpyklą ir jau kad kirpsime jus prigulę, nuoširdžiai.” Bet nėra garantijų, kad tokią raišką lydės sėkmė”, – rašoma nuomonių rubrikoje, samprotaujant apie Vytauto Grubliausko tapimą socialdemokratų partijos nariu.

Lapkričio 26-oji

1950-ųjų Klaipėdos vykdomojo komiteto dokumentai liudija, kad tuo metu miestas vis dar susidurdavo su sunkiai įveikiamais iššūkiais organizuojant privalomą ugdymo procesą. Ne visada gelbėjo ir vadinamoji šefavimo sistema, kai įmonėms buvo priskiriama rūpintis konkrečiomis mokyklomis, rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Energetikos ministerijos skelbtas konkursas dėl Lietuvos jūrinėje teritorijoje vėjo elektrinių parkų infrastruktūros įgyvendinimo studijos ir techninės specifikacijos jūrinių vėjo elektrinių parko jungties su sausumos tinklu parengimo patyrė fiasko.

***

Šeštadienis ir „Neptūnui”, ir jo dubleriams buvo nesėkmingas: Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) žaisdamas išvykoje Klaipėdos „Neptūnas“ turėjo pripažinti Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ pergalę, o „Neptūnas-Akvaservis“ pajūrio derbyje Palangos „Kuršiams“ pralaimėjo rezultatu 75:80.

Lapkričio 27-oji

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” šįkart pasakoja, kokie dokumentai, šiuo metu esantys Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomose Užsienio ministerijos bylose, Klaipėdos operacijos dienomis į Kauną keliavo iš mūsų šalies atstovybių Europos sostinėse.

***

Lietuvos jūrų muziejaus administracinis pastatas, esantis pakeliui į Jūrų muziejų, Smiltynės g. 2, per trejetą metų bus rekonstruotas ir pritaikytas jūrų gamtos ir jūrinės kultūros paveldo atviros prieigos centro viešosioms reikmėms.

***

Seimo narys Audrius Petrošius sekmadienio pavakarę pristatė savo komandą, su kuria kitais metais bandys šturmuoti Klaipėdos miesto tarybą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This