Į vyrų sveikatos problemas rankininkai dėmesį atkreipia originaliai

Sveikata

Klaipėdos „Dragūno” rankininkai visą lapkritį traukė sirgalių ir varžovų dėmesį vienu išvaizdos pasikeitimu – didžioji komandos dalis užsiaugino ūsus. Šis sportininkų sprendimas suteikė progą ir pajuokauti, ir sykiu atkreipti dėmesį į svarbias vyrų sveikatos problemas.

„Vos baigsis lapkritis, mano ūsų neliks, nes prideda metelių, kurių man ir taip yra nemažai”, – sakė „Dragūno” komandos kapitonas Arvydas Bučius. Asmeninio archyvo nuotr.

Jau ne pirmus metus Klaipėdos „Dragūno” žaidėjai prisijungia prie pasaulinės iniciatyvos „No Shave November”, Lietuvoje dar žinomos „Barzdoto lapkričio” pavadinimu.

Šia akcija siekiama atkreipti dėmesį į vyrų sveikatą – sergamumą prostatos, sėklidžių vėžiu, emocinę sveikatą, taip pat į savižudybių prevenciją, paskatinti vyrus labiau rūpintis savimi.

Akcijos simboliu pasirinkti ūsai, tad klubo sportininkai kasmet lapkritį neskuta ūsų, kai kurie – ir barzdos. Yra buvę, kad po lapkričio akcijos barzda tapo nuolatine kai kurių žaidėjų stiliaus detale.

Pranešama, jog dalyvavimas šioje akcijoje visiškai savanoriškas, šiemet prie jos prisijungė net 11 klubo narių: vyr. treneris Gintaras Cibulskis, žaidėjai Arvydas Bučius, Benediktas Pakalniškis, Gytis Šmantauskas, Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas, Vaidotas Šlinkšis, bei visi keturi komandos legionieriai iš Ukrainos – Daniil Plakhotin, Ihor Odinokov, Maksim Lobchuk ir Vladislav Korzhuk.

„Tai prasidėjo, atrodo, prieš trejus metus. Tuo metu komandoje žaidęs Benas Butkus užvirė šitą katilą ir taip jau keletą metų prisijungiame prie tokios akcijos. Šiais metais iniciatorius buvau aš. Dar prieš mėnesį visus komandos žaidėjus perspėjau, kad artėja toks mėnuo ir paraginau prisidėti bei sąžiningai laikytis pagrindinio principo. Labiausiai ūsai augo man, jaunimui šiek tiek sunkiau sekėsi, bet džiaugiuosi, kad jie nepasidavė”, – su šypsena pasakojo „Dragūno” komandos kapitonas Arvydas Bučius.

Jo teigimu, žaidėjai sulaukė įvairių aplinkinių reakcijų, tačiau daugiausia – pozityvių.

„Su šypsenomis klausdavo, ką mes čia sugalvojom, kodėl auginame ūsus. Buvo keista, kad daugelis nežinojo, kad lapkričio mėnesį vyksta tokia pasaulinė akcija, tad supažindinome tikrai ne vieną. Aišku, sulaukėme ir įvairių pravardžių, ypač aš. Mane vadino ir mačo, ir Eskobaru”, – juokėsi tankius ūsus per kelias savaites užsiželdinęs A. Bučius.

Komandos kapitonas šmaikštavo, kad jaunesni žaidėjai su ūsais atrodo tiesiog vyresni, o vyresniuosius ūsai jau sendina.

„Aš pats sakiau, kad vos baigsis lapkritis, mano ūsų neliks, nes prideda metelių, kurių man ir taip yra nemažai. Kai kurie komandos draugai planuoja ūsus pasilikti, kai kurie sakė, kad nelabai gražiai auga, tad nusiskus. Kiekvienas priims sprendimą pagal save”, – kalbėjo A. Bučius.

Pasak jo, palaikymas šiai iniciatyvai jau prigijo „Dragūno” komandoje ir tikimasi šią tradiciją išlaikyti ir toliau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Nukraujavęs „Dragūnas" sezoną pradės kova dėl trofėjaus

Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas” vyrų komanda praneša šį savaitgalį oficialiai pradedanti naująjį rankinio sezoną. Sostinėje kalipėdiečių laukia dvikova dėl pirmojo ...
2022-09-01
Skaityti daugiau

Sportas

Mirė rankinio trenerė Jolanta Mižutienė

„Dragūno” rankininkai praneša apie skaudžią netektį – trenerės Jolantos Mižutienės mirtį. „Vakar iškeliavo ši stipri asmenybė, trenerė, kuri tikėjo savo ...
2022-06-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This