Klaipėdos autobusų parko pirkimas pripažintas inovatyviausiu

Transportas

Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Viešųjų pirkimų tarnyba išrinko ir paskelbė 2022 m. geriausiai ir profesionaliausiai organizuotus pirkimus. Tarp prizininkų – ir uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Klaipėdos autobusų parkas (KAP). Šios bendrovės organizuotas elektra varomų autobusų veiklos nuomos pirkimas pripažintas nugalėtoju inovatyviausių pirkimų kategorijoje už pritaikytą naują „sutarties iki rakto“ principą perkant keleivių transporto nuomą.

KAP šią vasarą pasirašė sutartį su UAB „Vėjo projektai“ dėl 10 elektra varomų autobusų veiklos nuomos dešimties metų laikotarpiui. Teigiama kad tai yra pirmasis, Lietuvoje analogų neturintis, viešojo transporto veiklos nuomos paslaugos pirkimas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Įsigijome ne autobusus, o didžiulį paslaugų kompleksą – autobusų pristatymą, jų pilną techninį aptarnavimą, įkrovimo stotelių pastatymą, elektros energijos tiekimą, turto draudimą. Mūsų bus tik vairuotojai ir keleivių pervežimo paslauga. Visais kitai dalykais turės pasirūpinti veiklos nuomos paslaugos teikėjas“, – pranešime cituojama Elida Mantulovė, KAP Finansų ir projektų valdymo departamento direktorė.

Savivaldybė, kaip įmonės akcininkas, yra suformulavusi tikslą, kad ji iki 2025 m. turimus 34 dyzeliniu kuru varomus autobusus pakeisti elektra varomais ir visiškai netaršiais autobusais.

Šiemet sėkmingiausi šalies pirkimų lyderiai buvo renkami trečiąkart. Kartu su KAP į geriausiųjų sąrašą pateko dar 12 bendrovių, suskirstytų į kelias kategorijas: sumaniausių, inovatyviausių, darniausių, geriausios valdysenos.

„Nors mūsų bendrovėje viešųjų pirkimų padalinys žengia tik pirmuosius žingsnius, džiugu, kad mūsų idėjos buvo pastebėtos ir įvertintos ekspertų“, – teigia Vaidas Ramanauskas, KAP generalinis direktorius.

KAP yra didžiausia Vakarų Lietuvoje keleivinio transporto bendrovė, taip pat teikianti autobusų stoties, siuntų gabenimo, gatvių valymo, autobusų serviso, miesto apšvietimo, šviesoforų įrengimo, transporto ir turto nuomos bei kitas paslaugas.

1 Comment

  1. Svarbiausia,

    kad autobusai pagaminti Lietuvoje!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This