Eglė sužibo ir Kretingoje

Fotoreportažai, Regionas

Šeštadienio vakarą Kretingoje, Rotušės aikštėje, sužibo pagrindinė miesto eglė.

Karolio Bakūno nuotr.

Po kelerių metų pertraukos Kretingos žaliaskarė vėl natūrali. Sidabrinę eglę miestui dovanojo kretingiškė Neringa Byčenkienė. Ji papuošta iš 20 tūkst. baltos spalvos lempučių sudaryta girlianda ir 300 sidabrinių rutulio formos žaislų.

Šių metų Kretingos pagrindinės eglės įžiebimo renginiai kvietė apsilankyti Ledo karalystėje. Žaliaskarė įžiebta drauge su Sniego karaliene, Gerda, Kajumi ir nykštukais.

Tuo metu greta Rotušės aikštės esantis skveras šeštadienio vakarą virto šviesos bei garso menininkų sukurtu stebuklingu mišku, kuriuo pagrindiniu akcentu tapo ledinės širdies instaliacija.

Apsilankyti stebuklingame miške dar galima ir sekmadienį nuo 16 iki 21 val.

Jau antrus metus iš eilės artėjančias gražiausias metų šventes Kretingos rajonas taip pat pasitinka pasidabinęs šimtais nykštukų. Jų jau pridygo ne tik gyventojų kiemuose, parduotuvių vitrinose, bet ir specialioje Nykštukų alėjoje Kretingoje „Nykštukai Ledo karalystėje“. Skvere greta Rotušės aikštės šiemet iš viso įkurdinta virš 30 rajono gyventojų bei organizacijų sukurtų nykštukų.

Pasivaikščioti Nykštukų alėja Kretingoje bus galima visą šventinį laikotarpį. Beje, puošti nykštukais savo kiemus, langus ar vitrinas bei dalyvauti gražiausiai ir originaliausiai papuošto kiemo, lango ar vitrinos konkurse Kretingos rajono gyventojai yra kviečiami iki pat šventų Kalėdų. Nuotraukų laukiama el. paštu kaledos@kretinga.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This