48-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 28-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi, kaip Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vadovui, uostamiesčio garbės piliečiui Sigitui Jurčiui (broliui Benediktui) be leidimo pavyko prie vienuolyno įsirengti teniso kortus ir aikštelę iš betoninių trinkelių.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašė sutartį su Klaipėdos universitetu dėl stintų nerštinės migracijos stebėsenos uosto akvatorijoje 2023-2024 metais grunto kasimo darbų metu.

***

AB „Klaipėdos nafta” skelbia, kad jos įmonių grupės pajamos per pirmus devynis šių metų mėnesius siekė 56,5 mln. eurų, kai pernai tuo pačiu metu – 46,3 mln. eurų.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė atvirą konkursą dėl Jūrininkų sveikatos priežiūros centro Birutės g. 5E, naujos statybos. Tikimasi, kad ši statyba bus baigta per porą metų.

***

Politinė partija Rusų aljansas kitų metų kovą vyksiančiuose merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose savo kandidatų Klaipėdos mieste nekels. Partijos vadovė Tamara Lochankina, paklausta, ar taip jau „dedamas kryžiukas” ant partijos „karsto”, atsakė „vienareikšmiškai, taip!”

***

Vilniaus apylinkės teismas, išnagrinėjęs Klaipėdos verslininko Igorio Udovickio ieškinį Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai bei jo žurnalistėms Indrei Makaraitytei bei Rūtai Simonavičienei, konstatavo, kad jis yra nepagrįstas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Lapkričio 29-oji

Kiek ir dėl ko buvusiam „Klaipėdos švenčių ” vadovui Liutaurui Galiniui teks paploninti piniginę, domėjosi portalo žurnalistas.

***

Antradienį į Teatro aikštę iš Botanikos sodo atgabenta kalėdinė eglė bei pristatyti būsimos šventės renginiai.

***

„Šių metų liepos 27 dieną mes gavome finansavimą filmo vystymo darbams ir vienas iš jo kaip ir privalomų elementų yra bandomojo filmo-treilerio pagaminimas, t.y. atsirinktų scenų, aktorių ir panašiai išbandymas”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė vaidybinio filmo „1923″ prodiuseris Mindaugas Gudelis.

***

Visuomenei svarstyti pateikti dviejų Sendvario rūmų pastatų kapitalinio remonto bei naujų pastatų statybos projektiniai pasiūlymai.

***

Antradienį savivaldybės Kolegijai buvo pristatyta Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studija, kuri nieko naujo, kas iki šiol buvo žinoma, neatskleidė.

Lapkričio 30-toji

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai atmetė uostamiesčio savivaldybės valdomos Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) skundą dėl Aplinkos apsaugos departamento jai skirtos 5000 eurų baudos.

***

Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Mindaugas Prialgauskas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog antradienio vakarą vykusio Tarybos posėdžio metu priimtas sprendimas dabartinį uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską deleguoti kandidatu nuo partijos į šį postą kovą vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

***

Klaipėdos dramos teatras praneša pristatęs žiūrovų pamėgto Agatos Dudos-Gracz spektaklio „Tarp Lenos kojų, arba „Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis“ pagal Mikelandželą Karavadžą“ muzikos vinilinę plokštelę.

***

„Klaipėdos energijos” valdybos pirmininkas, Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis patvirtino „Atviros Klaipėdos” gautą informaciją, kad valdyba nusprendė nepratęsti Antano Katino įgaliojimų dar vienai kadencijai ir rengs viešą konkursą generalinio direktoriaus pareigoms užimti.

***

Trečiadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje pasigesta jo pirmininko Aido Kaveckio, kuris esą atostogauja toli toli.

***

Paklaustas, ar kaip miesto meras į Socialdemokratų partiją stos ir vicemeras Arvydas Cesiulis, pastarasis portalo žurnalistui tiesiai taip ir neatsakė: esą rinkimuose ketina dalyvauti, tačiau dar ieško ir žiūri, su kokia komanda.

Gruodžio 1-oji

KRATC atstovas spaudai Arūnas Liubinavičius „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad trečiadienis buvo paskutinė darbo diena Teisės skyriaus viršininkui Artūrui Žičkui, kuris šias pareigas ėjo dešimt metų.

***

Klaipėdos miesto savivaldybę teismai ir kitos valstybės institucijos privertė rengti projektą, kuriuo numatoma panaikinti pareigą daugiabučių namų savininkų bendrijoms ir namų administratoriams užtikrinti mišrių komunalinių atliekų ir antrinių žaliavų surinkimo konteinerių aikštelės ir konteinerių stovėjimo vietos tvarką ir švarią aplinką.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija ketvirtadienį apsvarstė Rimkų gyvenamajam rajonui eismo saugumo audito siūlomus sprendimus.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos universiteto Aula Magna konferencijų salėje vyko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos bei Kretingos moterų informacijos ir mokymo centrų surengta konferencija, skirta smurto artimoje aplinkoje problematikai aptarti.

Gruodžio 2-oji

Apie ankstyvąjį Klaipėdos uosto vystymąsi ir plėtrą ciklo „Klaipėdos pėdos” laidoje papasakoja Lietuvos jūrų muziejaus istorikai Dainius Elertas ir Romualdas Adomavičius bei Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus istorikas Julius Žukas.

***

Pastebėję, kad į savivaldybės valdomų įmonių kolegialių organų nepriklausomų narių atrankos komisijos narius meras Vytautas Grubliauskas pasiūlė sau pavaldžius asmenis, miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai įtarė klastą, t.y. norą turėti įtaką ir tuomet, kai galbūt pasikeis tiek meras, tiek kiti savivaldybės vadovai.

***

Klaipėdos valdžia numato pervadinti Maksimo Gorkio progimnaziją: jau parengtas sprendimo projektas, kuriuo įstaigai būtų suteiktas Klaipėdos uostamiesčio progimnazijos pavadinimas.

***

Uosto direkcija praneša, jog penktadienio rytą, atliekant laivo „Bulk Guatemala“ įvedimo į uostą operaciją, į vandenį įkrito vienas laivo įgulos narys, kuris taip ir nerastas.

***

Policija skelbia, jog bendros Šiaurės Airijos ir Lietuvos pareigūnų operacijos metu uostamiesčio pareigūnai per kratas aptiko per 180 tūkst. eurų grynųjų. Tuo metu muitininkai aptiko į Klaipėdą atgabentas žaislų klastotes, o prokuratūra skelbia, jog Lietuvos apeliacinis teismas patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės, ginančios viešąjį interesą, ieškinį, kuriuo buvo prašoma pripažinti negaliojančiomis AB „Klaipėdos nafta“ akcininkų patvirtintas bendrovės akcijų suteikimo darbuotojams taisykles.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos nariai pritarė tam, kad Smeltės rajone būtų įrengtas šaligatvis.

***

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ valdyba praneša patvirtinusi geriamojo vandens apskaitos prietaisų priežiūros, kitaip dar vadinamą abonentinį mokestį. Teigiama esą jis gyventojams nuo vasario keisis nežymiai.

Gruodžio 3-oji

Kaip sovietinė valdžia elgėsi su Klaipėdos vokiškojo periodo paveldu bei sakraliniais objektais, rašoma dar vienoje „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

„O kol kas gyvenimas mums siūlo rinktis iš kelių, pripažinkim, toli gražu ne išskirtinių kandidatų į uostamiesčio merus, nežibančių nei ypatingo proto, nei erudicijos, nei išminties perlais. Tad, kaip sakoma, teks rinktis mažiausią blogybę ir visų esančių”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Telšiai“ šeštadienį namuose rezultatu 86:71 nugalėjo Klaipėdos „Neptūno-Akvaservio“ ekipą, kuriai tai buvo ketvirtasis pralaimėjimas iš eilės.

Gruodžio 4-oji

„Tačiau niekas niekada Lietuvos kariuomenei nemetė kaltinimų, kad 1923 metais įžengusi į Klaipėdos kraštą ji būtų žudžiusi ar kankinusi civilius. Tą faktą Rusijos propaganda nutyli. Nes jis jai nenaudingas”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” baigia šiemet vykdytą projektą „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda”: paskutiniojoje ciklo publikacijoje – apie dokumentus, kurie į Lietuvos užsienio ministeriją Klaipėdos sukilimo operacijos dienomis keliavo iš mūsų šalies atstovybių Europos sostinėse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This