Siūlymas nekeisti miesto autobusų bilietų kainų patinka ne visiems politikams

Svarbu, Transportas

„Keleiviams yra gerai, nes kaina nesikeičia”, – pirmadienį pareiškė miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė, bet galiausiai susilaikė balsuodama dėl sprendimo projekto, kuriuo siūlyta 2023 metais palikti tuos pačius miesto autobusų bei maršrutinių taksi maršrutų tarifus. Kadangi analogiškai balsavo dar du komiteto nariai (Vidmantas Dambrauskas ir Viktor Senčila), o trys – „už”, sprendimui dėl pagrindinių kainų „įšaldymo” ir kitų tarifų pokyčių buvo nepritarta. 

Nepritarimą sprendimui šie politikai motyvavo tuo, kad esą einama paprasčiausiu keliu, viešasis transportas praktiškai neplėtojamas, nėra strategijos ir panašiai. Nepasitenkinimą kėlė ir būsimieji vandens autobusai. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagal parengtą sprendimo projektą į Palangą ir Kretingą vežančių maršrutinių taksi elektroninio bilieto kainą siūloma padidinti nuo 1,6 iki 1,8 Eur, o pas vairuotoją toks bilietas kainuotų 2,2 Eur (dabar – 1,8 Eur). Vykstant maršrutiniu taksi į Palangos oro uostą tektų sumokėti 3 eurus. 

Klaipėdos priemiestinės zonos maršrutuose, priklausomai nuo maršruto trasos ilgio, bilietų kainos didėtų 10-30 centų, perkant bilietą pas vairuotoją. Be to, pasiūlyta įvesti I ir II zonos dienos elektroninį bilietą.

Asmenims, pasitraukusiems iš Ukrainos į Lietuvą dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, siūloma suteikti 100 proc. nuolaidą vardiniams terminuotiems metiniams bilietams.

Taip pat rengiamasi suteikti 50 Eur nuolaidą metiniam terminuotam bilietui, kai Klaipėdiečio kortelė bus naudojama kaip viešojo transporto bilietas.

O įvertinus tai, kad nuo 2023 m. vasaros planuojamas reguliaraus vandens autobuso maršrutas Danės upe bei atsižvelgiant į panašių vandens maršrutų Lietuvoje kainodarą, siūloma patvirtinti 6 eurų elektroninį vienkartinį bilietą.

„Joks variantas nerodo, kad tas maršrutas išsilaikys”, – atsakinėdamas į Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto narių klausimus pirmadienį sakė Andrius Samuilovas, VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovas.

Pasak jo, iš biudžeto šiam maršrutui dotuoti kasmet reikės 50  tūkstančių eurų. Vidmantas Dambrauskas teigė, kad taip bus dotuojama pramoga.

Tokius pasiūlymus pateikė Savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė. Jei miesto Taryba šiems jiems pritars, sprendimas įsigalios nuo ateinančių metų pradžios.

13 Comments

  1. Nu

    Lyg nors vienas politikas autobusais važinėtų?!?!

    Reply
  2. Manau

    Laikas dalinti miestą pusiau. Negali bilietas kainuoti tiek pat važiuojant per visą miestą ir važiuojant 5 stoteles.

    Reply
    • Senolis

      Ką čia dabar sumįslijai? Ar nuo proto nušokai? Aš atsimenu laikus, kai dar Chruščiovo laikais konduktoriai vyniodavo metrinius bilietėlių rulonus, skaičiuodami sustojimus ir pagal tai rinkdami kapeikas. Kuom viskas baigėsi, patys žinote.

  3. Baisusis kovidas ir tusti autobusai

    Yprato kad prasidejus kovidui vezioja tuscius autobusus,
    Pertekliniai kaukiu reikalavimai padare savo.
    Istustejo ne tik autobusai

    Reply
  4. Baisusis kovidas ir tusti autobusai

    Yprato kad prasidejus kovidui vezioja tuscius autobusus,
    Pertekliniai kaukiu reikalavimai padare savo.
    Istustejo ne tik autobusai

    Reply
  5. bizas

    tai tu gal ir sedek as..e

    Reply
  6. aras

    gal geriau mazinkite autobusu skaiciu.ora vezate

    Reply
  7. Nerijus

    Svarbiausia kad žinomos pavardės tų kurie PRIEŠ balsavo! Labai gerai dėl artėjančių rinkimų- nes balsuoti prieš ir nepaaiškinti žmonėm Kodėl!? ,tai reikia rinkti kitus,kurie sugebės pateikti argumentus „ar didinti,ar mažinti”!

    Reply
  8. klp

    Kuras brangsta, parkus reikia atnaujinti, iš kokių lėšų vežėjai tai turi daryti, išeina, kad jie uždirba gerus pelnus ir juos tenkina bilietų kaina ? Ar ruošiasi eiti streikuoti kaip Vilniuje ?

    Reply
    • Virginija

      Sveiki,ar ne geriau palikti,kaip buvo bilietus bus rinkimai ,žiemą ir taip mažiau važiuoja,senjorams po 70 palikti tą patį, naujai valdžiai geriau bus matyti,bet kad jau nutarė didinti,niekam neįdomu,kad šildymas ir elektra pabrango

  9. Gera Foto

    5 autobusai susikibe vorele vežioja ora,gauna mūsų biudžeto pinigus už prisuktus kilometrus.

    Reply
  10. Senolis

    O dabar esantis senjoro bilietas metams už 10 € ar išliks? Tegu šiek tiek pabrangęs, tarkime, ne 10, o 12-13 € (dėl 20% infliacijos) poveikio, bet ar išliks?

    Reply
    • T

      Aišku kad ne,sedėkit namie.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Sporto bazių valdymo centro darbuotojai negauna algų*

Nors pinigų yra, bet nėra nėra kaip tų algų išmokėti. Nes policinė Klaipėdos valdžiai išmobingavo šios kontoros direktorių, o laikinai ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This