Išradingai legalizuoti pinigus pataręs advokatas ir antstolė stos prieš teismą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 4 asmenys įtariami nusikalstamu būdu gautų 157 tūkst. eurų legalizavimu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Plungėje gyvenantis kaltinamasis įtariamas sukurstęs advokatu dirbantį vyrą, jog šis už piniginį atlygį sugalvotų neteisėtą būdą, kaip įteisinti 157 tūkst. eurų, nesukeliant įtarimų teisėsaugos pareigūnams.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, minėti pinigai buvo įforminti kaip po minėto plungiškio tėvo mirties paliktas ir paslėptas turtas, kurį kaltinamojo motina po dvejų metų neva rado rūsyje.

Įtariama, kad dar viena bylos kaltinamoji, antstole dirbanti moteris, už piniginį atlygį suklastojo dokumentą, kuriuo buvo patvirtintas pinigų radimo faktas. Manoma, kad šį dokumentą kaltinamojo plungiškio motina pateikė notarui ir šis, nežinodamas apie jo suklastojimo faktą, išdavė jai pinigų paveldėjimo teisės liudijimą.

Teismui perduotoje byloje plungiškis kaltinamas dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, sukurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi bei dokumento suklastojimo ir jo disponavimo. Advokatui bei antstolei kaltinimai pareikšti dėl piktnaudžiavimo. Moteris taip pat privalės atsakyti ir dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu. Dėl to kaltinimai pareikšti ir Plungėje gyvenančio kaltinamojo motinai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui, jame valstybinį kaltinimą palaikys tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą asmuo gali būti baudžiamas laivės atėmimu iki 7 metų. Tiek pat gresia ir už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, jeigu dėl to valstybė patyrė didelę žalą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

ELTA

Išteisinti vaikų namų auklėtines verbuoti seksualinėms paslaugoms siekę asmenys

Klaipėdos apygardos teismas išteisino du asmenis, kaltintus siekiu verbuoti vaikų globos namų auklėtines teikti seksualines paslaugas, skelbia „Delfi“. Valstybinį kaltinimą ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Apeliacinis teismas: klaipėdietis teisėtai laikinai išbrauktas iš praktikuojančių advokatų sąrašo

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs civilines bylas, kuriose buvo sprendžiama dėl Lietuvos advokatūros Advokatų tarybos priimtų sprendimų, paliko nepakeistus apygardos teismo ...
2023-05-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This