Klaipėdietė iškovojo kelialapį į pasaulinį karate čempionatą

Sportas

Gruodžio 3 dieną Varšuvoje, Lenkijoje, vyko Europos absoliučios svorio kategorijos turnyras, kurio pagrindinis tikslas – išsiaiškinti pajėgiausius Europos kovotojus, kuriems bus skirti kelialapiai į kitų metų Pasaulio karatė kiokušin čempionatą Japonijoje – karate Olimpiadą. Šiame turnyre dalyvo ir mūsų šalį atstovavo net šeši karate kyokushin klubo „Shodan“ sportininkai: Laurynas Vaičikauskas, Erika Rukšėnaitė, Ieva Budrytė, Julius Urbonas, Marija Sekunda, Julija Balčiūtė.

Marija Sekunda šiame turnyre pirmoje kovoje stipriais rankų smūgiais užtikrintai iškovojo pergalę prieš Ispanijos kovotoją Maria Adria. Antroje kovoje shodanietė susirungė su kovotoja iš Ukrainos – pasaulio čempionato prizininke ir daugkartine Europos čempione Alona Veresniak. Visos šios kovos metu Marija buvo žymiai pranašesnė nei ukrainietė, todėl teisėjams neliko nieko kito, kaip skirti pergalę lietuvei. Trečioje kovoje – ketvirtfinalyje – Marija susirungė su priešininke iš Bulgarijos Ivanka Popova. Praėjus pagrindiniam kovos laikui – buvo skirtas pratęsimas, po kurio teisėjų sprendimu pergalė po labai įtemptos kovos visgi atiteko bulgarei. Tačiau Marija iškovojo svarbiausią šio turnyro prizą – kelialapį į Pasaulio karate kiokušin čempionatą Japonijoje, kuris vyks 2023 metais spalį. Shodanietė šiame Europos absoliučiame čempionate pateko tarp 8-ių geriausių Europos atlečių ir tapo jauniausia moterimi klaipėdiete kovosiančia Pasaulio čempionate be svorio kategorijų, kuris vyksta tik kas ketverius metus Japonijoje.

Ieva Budrytė pirmoje kovoje susirungė su ukrainiete Anastasiia Nestrenko. Visos įtemptos kovos metu Ieva aktyviai dirbo rankomis, tačiau teisėjų sprendimu pergalė atiteko ukrainietei.

Erika Rukšėnaitė pirmoje kovoje susitiko su kroate Nika Jakobovič. Shodanietė aktyviai dirbo visos kovos metu, atliko daugybę stiprių rankų ir kojų smųgių, tačiau teisėjai pergalę visgi nusprendė skirti Kroatijos kovotojai.

Julija Balčiūtė burtų keliu pirmoje kovoje susirungė su priešininke iš Vokietijos Anastasia Mikhalova. Po įtemptos ir sunkios kovos bei skirto papildomo kovos laiko – pratęsimo – pergalę teisėjai skyrė Vokietijos atstovei.

Laurynas Vaičikauskas pirmą kovą kovojo su ispanu Josu Garcia De Albeniz. Po sunkios ir įtemptos kovos teisėjai pergalę skyrė Ispanijos kovotojui.

Julius Urbonas pirmoje kovoje susirungė su Gruzijos kovotoju David Mskhaladze. Priešininkas efektingu kojos smūgiu pelnė tašką ir laimėjo kovą.

Šiame turnyre moterų kategorijoje dalyvaujančioms sportininkėms buvo ne tik Europos čempionatas, bet ir atranka į Pasaulio čempionatą – buvo paruošti 8 kelialapiai geriausioms kovotojoms į Karate Kyokushin Olimpiadą, o vyrai kelialapius gavo pagal kvotas.

Klaipėdos karate Kyokushin mokyklos „SHODAN“ treneris Lukas Kubilius džiaugiasi auklėtinių dalyvavimu šiame čempionate bei jų ryžtu toliau tobulėti. Kitas artėjantis čempionatas, kuriam kovotojai ruošiasi  – Lietuvos suaugusiųjų čempionatas, kuris vyks vasario mėnesį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Klaipėdoje - karatė technikos seminaras su pasaulio vicečempionu

Klaipėdoje surengta tarptautinė stovykla „Kyokushin Baltic Kata Camp“. Ją jau antrus metus iš eilės organizavo Klaipėdos karatė mokyklos „Shodan“ vadovas ...
2023-12-02
Skaityti daugiau

Sportas

„Shodan“ - penkioliktus metus stipriausi Lietuvos moksleivių taurės varžybose

Kėdainiuose vykusiose šalies moksleivių kiokušin karatė taurės varžybose penkioliktus metus iš eilės dalyvavo ir Klaipėdos karate kiokušin mokyklos „Shodan“ sportininkai. ...
2023-11-16
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos vardas garbingai nuskambėjo karatė čempionate Olandijoje

Į tarptautinį jau daugiau nei 20 metų Olandijoje vyksiantį „Waterpoort cup” turnyrą Klaipėdos karatė mokykla „Shodan“ vyko itin kovingai nusiteikusi ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This