Klaipėdos pilies džiazo festivalis pradeda bendradarbiauti su Niujorko džiazo festivaliu

Kultūra

Savo veiklą „Made In New York Jazz“ festivalis pradėjo 2011 m. surengęs vietinius džiazo festivalius Manhetene ir Brukline (JAV). Po kelerių metų festivalio įkūrėjas, muzikos prodiuseris ir didžiulis džiazo gerbėjas Michaelas Brovkinas žengė dar vieną žingsnį ir sukūrė pirmąjį pasaulyje internetinį džiazo konkursą, kuris greitai išpopuliarėjo ir sulaukė daugiau nei 60 tūkst. registruotų džiazo muzikantų ir gerbėjų, atstovaujančių daugiau kaip 60 šalių visame pasaulyje.

Michael Brovkine ir Yaacov Mayman. Asmeninio archyvo nuotr.

2014 m. „Made In New York Jazz“ pristatė savo tarptautinį „Jazz Gala“ – kasmetinį pasirodymą „Tribeca“ scenos menų centre Manhetene, 2016 m. gegužę festivalis pristatė prekės ženklą Europoje ir drauge su partneriais surengė festivalį Juodkalnijoje, vykstantį iki šiol.

Pasak „Made In New York Jazz“ įkūrėjo Michaelo Brovkino ir meno vadovo Yaacovo Maymano, „Made In New York Jazz“ prekės ženklo koncepcija įrodo, kad muzika yra tikrai unikali meno forma, galinti suvienyti skirtingų kultūrų ir sluoksnių žmones.

„Iš mano bute Niujorke sukurtos „garažo“ idėjos kūrybiniu centru pavirtęs #madeinnyjazz tapo tarptautiniu prekės ženklu, padedančiu sujungti menininkus su publika ir sukurti naujų įspūdžių tiek žiūrovams, tiek muzikantams. Naujas bendradarbiavimas su turtingą kultūrą ir ilgametę sėkmę turinčiu Klaipėdos pilies džiazo festivaliu yra labai jaudinanti plėtra. Esu tikras, kad kartu galėsime sukurti daug puikių renginių ir edukacinių galimybių. Nekantrauju aplankyti jūsų nuostabų miestą“, – pranešimas cituojamas M. Brovkinas. 

Bendradarbiavimu su pasaulinio lygio profesionalais džiaugiasi ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

„Man didelė garbė bendradarbiauti su gerbiamais kolegomis iš Niujorko Michaelu Brovkinu ir Yaacovu Maymanu. Jie ne tik aukšto lygio profesionalai, dirbantys su pasaulinio garso džiazo žvaigždėmis, bet ir ypač nuoširdūs bei draugiški žmonės. Tikiu, jog mūsų nutiestas džiazinės bendrystės tiltas sujungs bendriems projektams Klaipėdos ir Niujorko muzikantus. Atskiras ačiū bičiuliui iš JAV Leonidui Bardui už palaikymą ir pagalbą“, – teigia Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis Klaipėdoje organizuojamas nuo 1994 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This