Per 300 vaikų sportavo stovyklose Klaipėdoje, Palangoje ir Nidoje

Sportas

Klaipėdos bėgimo klubas „Maratonas” sudarė galimybes daugiau nei 300 vaikų įsilieti į sporto stovyklas Klaipėdoje, Palangoje ir Nidoje. Iš viso suorganizuota 14 stovyklų, kuriose pagrindinis dėmesys buvo skirtas aktyvioms fizinėms veikloms, sportinėms-kultūrinėms programoms ir kitoms įdomioms veikloms. Pasak organizatorių, jei ne karantinas, stovyklų būtų buvę surengta ir daugiau.

Organizatorių nuotr.

„Vaikai sportavo, buvo fiziškai aktyvūs, lavino savo kūrybiškumą ir buvo supažindinti su sveikos gyvensenos pagrindais bei principais per žaidimus ir sportą. Tai išties pasiteisino”, – pasidžiaugė „Maratono” trenerė Viltė Čiapienė.

Ji teigė, kad vaikams galima įskiepyti meilę sportui juos sudominus ir pasiūlius tokias fizines veiklas, kurios teikia geras emocijas, pasitikėjimo savimi ir džiaugsmo.

„Mes organizavome sporto stovyklos skirtingais metų laikais, taip sudarydami galimybę organizuoti vaikams platų spektrą fizinių veiklų, suteikiant jiems įvairiausių patyriminių žinių, pažįstant aplinką ir pačius save. Stovyklų programos ir užimtumas buvo paruoštas pagal projekto tikslą – skatinti vaikų fizinį aktyvumą bei padėti jiems sustiprėti fiziškai bei psichologiškai, lavinti jų kūrybiškumą, išmokyti vaikus gyventi aktyvaus ir sveiko gyvenimo ritmu, supažindinti su sveikos gyvensenos pagrindais bei principais. Taip pat kūno kultūros priemonėmis stengėmės didinti vaikų fizinį aktyvumą, skatinti mokinius aktyviai, įdomiai, turiningai ir prasmingai leisti laisvalaikį”, – pasakojo V. Čiapienė.

Ji pabrėžė, kad buvo sprendžiama ir itin svarbi problema – silpnėjantis vaikų ir jaunimo sveikatos, fizinio aktyvumo lygis, nutukimų skaičiaus kilimas.

„Maratono” klubas stovyklas organizavo nuo 2019 m. spalio mėnesio iki 2022 metų pabaigos, stovyklas finansavo Sporto rėmimo fondas. Iš viso surengta 14 sporto stovyklų, kuriose dalyvavo 335 vaikai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos derbyje: studenčių entuziazmas prieš patyrusias žaidėjas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - ne tik tradicinė margučių alėja, bet ir ją lydinčios liaudies melodijos

Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This