Siūloma keisti Tarptautinės Ukrainos mokyklos statusą

Švietimas

Nors viešosios įstaigos „Tarptautinė Ukrainos mokykla” (TUM) vadovybė po didelių vargų pagaliau įvykdė visus švietimo biurokratų reikalavimus, kad galėtų pradėti veikti legaliai savo pačių susirastose ir suremontuotose patalpose Klaipėdoje, Alyvų g., šios mokyklos pedagogai tik lapkritį gavo pirmuosius atlyginimus, o mokiniai iki šiol negauna maitinimo.

Nuo rugsėjo vidurio Alyvų g. 10 veikianti Tarptautinė Ukrainos mokykla iki šiol susiduria su įvairiomis finansinėmis problemomis. Palmiros Mart nuotr.

Pagal specialią Vyriausybės pagalbos ukrainiečiams programą minėtai mokyklai lapkričio-gruodžio mėn. iš valstybės biudžeto buvo skirta 108,3 eurų dotacija, o nuo 2023 metų pagal šią programą prie mokyklos finansavimo teks prisidėti ir Klaipėdos savivaldybei. Šis klausimas ketvirtadienį buvo svarstomas Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje.

Siūloma, kad savivaldybė vienam TUM mokiniui skirtų 16 eurų per mėnesį, o visa kompensuojama suma per 2023-uosius sudarytų 96 tūkst. eurų, skaičiuojant, kad minėtą mokyklą lankys apie 500 mokinių.

Paaiškėjus, jog mokiniai, ko gero, jau nuo pirmadienio mokykloje bus maitinami, komiteto nariai ilgokai tarp savęs aiškinosi įvairius su TUM finansinėmis problemomis susijusius klausimus. Galiausiai prieita prie nuomonės, jog visos problemos kur kas lengviau spręstųsi, pakeitus šios mokyklos statusą, ją paverčiant savivaldybės pavaldumo biudžetine įstaiga su dėstomąja ukrainiečių kalba.

Tokį pasiūlymą pateikusiam vicemerui Arvydui Cesiuliui iš dalies pritarė ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė, ir komiteto nariai, tačiau akcentuota, jog tam pirmiausia turi pritarti patys ugdymo įstaigos steigėjai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This