Veikliam Klaipėdos rajono jaunimui išdalytos „Auksinės lemputės“

Regionas

Tradiciškai baigiantis metams sužibo „Auksinės lemputės“ – ketvirtadienį vykusio renginio metu jos išdalytos jau 12-ąjį kartą, taip pat padėkota veikliam jaunimui ir savanoriams bei įteiktos premijos Jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkurso laureatams. 

Paaiškėjo „Auksinių lempučių“ laureatai

Renginio metu „Auksinėmis lemputėmis“ įvertinti 10 nominantų. Metų proveržiu tapo jaunimo grupė „Heatzzz“ ir jos vadovė Eva Eidukytė. Ši jaunimo grupė surengė įspūdingą jaunimo iniciatyvą „Beach Party“ ir pradžiugino naujos jaunimo organizacijos įkūrimu.

Metų jaunimo ambasadore išrinkta Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rasa Rusteikienė, kuri organizuoja daugumą gimnazijos švenčių, užsiima daugybe kitų veiklų, į kurias skatina įsitraukti ir gimnazistus.

Metų jaunimo rėmėjo nominacija įteikta Klaipėdos rajono verslo įmonių asociacijai. Ji rūpinasi, kad jauni žmonės susipažintų su įvairiomis profesijomis – inicijavo šešėliavimo programą su „Vaivorykštės“ gimnazija, parėmė jaunimo iniciatyvą „Beach Party“, o vasaros metu įdarbino 2 jaunuolius. Taip pat asociacija suteikia galimybes jaunuoliams įmonėse, priklausančiose asociacijai, atlikti praktiką ir realiai išbandyti įvairias darbo pozicijas, įgyti norimų kompetencijų.

Ema Navickienė, agentūros „Hero Talents“ neįgaliųjų modelių agentūros įkūrėja, tapo Metų jaunojo verslininko nominacijos laureate.

Metų jaunimo projektu išrinkta mokinių iniciatyva „Poilsio ir aktyvių žaidimų zona“. Įgyvendinus projektą, įrengtas žaidimų kambarys, kuriuo naudojasi visi mokyklos mokiniai – nuo darželinukų iki dešimtokų.

Dar viena „Auksinė lemputė“ įteikta Metų savanorei Deimantei Gečaitei. Mergina yra Gargždų atviro jaunimo centro savanorė, Klaipėdos rajono apskritojo stalo dalyvė, jaunimo iniciatyvos „Heatzzz“ narė, taip pat ir Jaunimo metų ambasadorė Klaipėdos rajone. Ji įvykdė ir prisidėjo prie daugybės veiklų.

Metų aktyviausia jauna šeima tapo gargždiškiai Anželina ir Tomas Papieviai, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokytojai.

Metų jaunimo lyderio nominacijos laureatė – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos abiturientė Austėja Norvaišaitė. Moksleivė dvejus metus buvo savo mokyklos mokinių prezidentė ir jau ketverius metus yra mokyklos prezidentūros narė. Ji nestokoja idėjų, aktyviai dalyvauja mokyklos, taip pat jaunimo klubo „Ekipa“ veikloje.

„Auksine lempute“ džiaugiasi ir Metų jaunojo darbuotojo nominacijos laureatė Skaistė Vytuvytė. Ji dirbo privačiame darželyje mokytojos padėjėja ir yra ypatingai gerai įvertinta tiek darželio vadovybės, tiek kitų kolegių ir, svarbiausia, darželinukų.

O Kretingalės pagrindinės mokyklos mokinių taryba, kurios pirmininkė – Danielė Pivoriūtė, išrinkta Metų jaunimo organizacija.

Kūrybiškiausiems jaunuoliams – premijos

Tradiciškai renginio metu apdovanoti ir Jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkurso laureatai.

Savivaldybės įsteigta 300 eurų premija apdovanota Liepa Šideikytė, Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ vokalistė. L. Šideikytė kaip solistė pelnė I vietas tarptautiniuose konkursuose „Talentų lyga-2021“ ir „Talentų lyga-2022“ Vilniuje, taip pat I vietą tarptautiniame konkurse „SUMMER TALENT LEAGUE“ 2022 m. Ispanijoje. Ji vaidina Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro teatro studijoje „SM‘ art“, žaidžia tinklinį Sporto centre, aktyviai dalyvauja Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinių prezidentūros veikloje.

Arnui Simonaičiui įteikta 200 eurų premija. Jis – Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkursų laimėtojas, lietuvių liaudies tautosakos pasakorius, įvairių renginių scenarijų autorius ir puikus renginių vedėjas. A. Simonaitis 2021–2022 mokslo metais pelnė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos nominaciją „Šauniausias mokinys“.

200 eurų premija įvertinta ir Orinta Kiaulakytė, Vilniaus TECH nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ aktyvi dalyvė. Jos projektinis darbas „Gargždų miesto paslaugų galimybės ir infrastruktūra“ buvo pripažintas geriausiu tematikos „Ateities miestas: darni gyvenamoji aplinka“ darbų konkurse gimnazijų kategorijoje. O. Kiaulakytė 2021–2022 mokslo metais pelnė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos nominaciją „Šauniausia mokinė“.

Įteikti padėkos raštai

Lietuvos jaunimo metų proga Mero padėkos raštais renginyje „Auksinės lemputės-2022“ apdovanoti ir Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo politikoje aktyviai dalyvaujantys jaunuoliai ir jaunimo kuratoriai:

  • Rasa Urmonienė, Ketvergių pagrindinės mokyklos mokytoja. Už ryžtingumą, darbštumą bei kūrybiškumą organizuojant jaunimo klubo „Nenuoramos“ veiklas, už jaunimo projektų kūrimą ir įgyvendinimą.
  • Ieva Dobravalskytė, Jaunimo reikalų tarybos bei jaunimo organizacijos „Alterno“ narė. Už iniciatyvumą, kūrybiškumą, geranorišką pagalbą ir aktyvią veiklą organizuojant jaunimo užimtumą.
  • Karolis Pugačiauskas, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos direktoriaus pavaduotojas. Už nuoširdų bendradarbiavimą ir iniciatyvą buriant jaunimą aktyviai veiklai, už jaunimo projektų kūrimą ir įgyvendinimą.

Taip pat Jaunimo reikalų tarybos padėkos raštais ir dovanėlėmis apdovanoti 17 aktyviausių Klaipėdos rajono jaunuolių. Padėkos raštai įteikti ir 24 aktyviausiai Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programoje dalyvavusiems jaunuoliams. 16 šių jaunuolių, surinkusių daugiausiai balų, gavo 100 eurų vertės dovanų kuponus, o 8 – 50 eurų vertės dovanų kuponus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This