Už mazutą Vilniui „Klaipėdos nafta” uždirbs 3,7 mln. eurų

Verslas

Vilniui nusprendus šildytis pigiau, tačiau labiau teršti aplinką naudojant mažasierį mazutą, iš to uždirba ir valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta” (KN). Už šio mazuto priėmimą iš tanklaivio, laikinojo saugojimo ir perkrovimo į geležinkelio cisternas paslaugas bendrovė gaus 3,7 mln. eurų pajamų.

Tokia sutartis sostinės savivaldybės kontroliuojama bendrove „Vilniaus šilumos tinklai” (VŠT) galios iki šių metų spalio 1 d.

Martyno Vainoriaus nuotr.

VŠT, pasak sutartį lydinčių dokumentų, planuoja įsigyti 85 000 metrinių tonų mazuto. Iš tanklaivio priimtas mazutas laikinai saugomas KN ir vėliau pakrautas į cisterninius vagonus pristatomas į Vilnių. 

Planuojama, kad šį šildymo sezoną mažasieris mazutas Vilniuje sudarys 36 proc. šilumos gamybai sunaudojamo kuro.

Šį sausį sostinėje šilumos kaina yra mažiausia tarp šalies didmiesčių – tarifas siekia 7,87 ct/kWh ir yra 15 proc. mažesnis nei galiojęs 2022-ųjų sausį. „Klaipėdos energija” valdybos sprendimu sausiui patvirtintas 8,98 ct/kWh tarifas. Lyginant su 2022-ųjų sausiu šiluma uostamiestyje pabrango 38 proc. 

AB „Klaipėdos energija” vadovas Antanas Katinas anksčiau „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog mazutas uostamiestyje šildymui gali būti panaudotas tik susidarius išskirtinėms aplinkybėms.

2 Comments

  1. Gyventojas

    Zaliasis kursas!!!

    Reply
  2. Kliunkiai

    tie klaipėdiečiai. Klaipėdos naftai babkės, Viniui pigesnis šildymas, o mums traukinių bildesys ir smarvė gražiausioje miesto vietoje ir brangiausioje Lietuvos pakrantėje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Panaudoto kepimo aliejaus iš Rusijos „KN Energies“ tikina nekrausianti

„Klaipėdos naftos” pavadinimu anksčiau žinoma valstybės valdoma bendrovė „KN Energies” planuoja krauti ir panaudotą aliejų iš autocisternų.  Vasario pabaigoje aplinkosauginė ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„KN Energies” rengiasi ir metilo alkoholio krovai

Valstybės valdoma bendrovė „KN Energies”, anksčiau žinoma kaip „Klaipėdos nafta”, planuoja po pusantrų metų pradėti ir metilo alkoholio – metanolio ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This