A. Bagdonas traukiasi iš partijos pirmininkės pavaduotojo pareigų

Politika

Ketvirtadienį vykusio Liberalų sąjūdžio Valdybos posėdžio metu Seimo narys, neringiškis Andrius Bagdonas informavo kolegas apie pasitraukimą iš partijos pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pavaduotojų gretų.

Andrius Bagdonas

Pasak A. Bagdono, tokį sprendimą jis priėmė partijos pirmininkei išreiškus nepasitikėjimą po jo balsavimo Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje svarstant Regionų frakcijos nario Remigijaus Žemaitaičio įrašus socialiniame tinkle „Facebook“.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį pranešė svarstanti dėl nepasitikėjimo A. Bagdonu, kaip savo pavaduotoju. Jos teigimu, kolega turėtų pasitraukti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos.

Praėjusią savaitę Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio metu A. Bagdonas balsavo už poziciją, kad R. Žemaitaitis, keldamas klausimus bei pasisakydamas dėl „Laisvės TV“ akcijos metu surinktų pinigų Ukrainai paremti panaudojimo, nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatų.

Pirmadienį Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas pranešė planuojantis kreiptis į Liberalų sąjūdžio etikos sargus, kad jie įvertintų A. Bagdono elgesį.

Seimo etikos sargams apskųsti keli Regionų frakcijos nario R. Žemaitaičio, nusprendusio siekti Klaipėdos mero posto, įrašai socialiniame tinkle „Facebook“. Jis kėlė klausimą, ar „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas, rinkęs lėšas Ukrainai skirtam koviniam dronui „Bayraktar“, nepralošė tų pinigų, o po kelių dienų šį lėšų rinkimą jis pavadino galima afera.

2 Comments

  1. ???

    Jis matyt nepriklauso tam garsiam klanui…

    Reply
  2. Kaip liberalu ...

    Tai seimo narys negali balsuoti savo nuožiūra ? Būtinai reikia balsuoti kaip pageidauja Gentvilas ar Čmilytė ? Na labai labai liberalu 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This