Bibliotekoje atidaroma Ingridos Mockutės-Pocienės fotografijų paroda

Kultūra

Vasario 9 d., ketvirtadienį, 18 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekoje, Baltojoje galerijoje, atidaroma Ingridos Mockutės–Pocienės personalinė paroda „Vienas kūnas“. Autorės fotografijų cikle – jos asmeninio gyvenimo akimirkos, buities fragmentai, šilumos ir nostalgijos pripildytos praeities akimirkos. Šį ciklą autorė kuria nuo 2008 metų. Paroda bibliotekoje veiks iki kovo 4 d.

Autorė apie parodą „Vienas kūnas“ sako: „Tik ką gimę pradedame kelionę link mirties. Laikas lyg brėžia vieną liniją. Ar ji viena? O gal aš tik vienas iš daugybės šnabždesių įsiliejantis į Visatos ambientinio triukšmo ūžesį? Ir kas yra „dabar“? Ne taip ir svarbu. Svarbu pagauti momentą. Tam apibūdinti senovės graikai vartojo žodį kairos, kilusį iš žodžių „strėlė“ ir „šaudyklė“. Toks nematomas įtampos tarpsnis, kaip trumpas laiko mirksnis, kaip strėlės paleidimas  į taikinį. Šios akimirkos, sąmonės šviesos blyksniai suteikia pilnatvės, esaties jausmą. Manieji kairos – fotografijos. Jose – tik mano žmonės ir šeima. Kita vertus, be jų nebūtų manęs. Nebūtų tokios, kokia esu“.

Savo fotografijų cikle „Vienas kūnas“ menininkė vis gaudo tuos gražiausius gyvenimo momentus, lyg skaidrias ašaras – perlus. Anot jos, tai – mūsų juokas, vaikai, buitis ir seneliai, nerimas ir žaidimai. Sustabdytas laikas fotografijose kviečia pabusti – išgyventi akimirką. Čia atsiranda lyg kitas laikas, menami namai, kur vaikai visada lieka vaikais ir mirtis neegzistuoja. Kur persipina tarpusavyje mieli susitikimai, pokalbių nuotrupos, kasdieniai rūpesčiai, darbai, džiaugsmai ir netektys, sakralūs dalykai virsta savotiškais simboliais.

Galerija dirba pirmadieniais–penktadieniais nuo 10 iki 19 val., šeštadieniais – nuo 10 iki 17 val. Sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis nedirba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Bibliotekoje - jubiliejinis eglučių kiemelis

Trečiadienio vakarą Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje jau dešimtą kartą sužibo vadinamasis eglučių kiemelis, kasmet suburiantis bendruomenes. Martyno ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti gražios tradicijos kūrėjai

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kolektyvas penktadienį pagerbė bendroves ir organizacijas, prijungusias jau prie devintosios iniciatyvos sukurti originalių eglučių ...
2023-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This