Pajūrio pionieriai: prabangiame Klaipėdos kvartale pigiai naudojamasi valstybės žeme

Svarbu, Temos

Miglė Krancevičiūtė ir Šarūnas Černiauskas, Tiriamosios žurnalistikos centras Siena.lt
2023-02-02

Komentarų: 29

Šimtas metrų iki jūros, miško apsuptis, puikus susisiekimas ir verslo bei politikos elitui priklausantys kaimynai. Ne, tai nėra eilutė iš smarkiai pagražinto nekilnojamojo turto skelbimo. Tai realybė, kurioje valstybės sąskaita gyvena kai kurie Klaipėdos išrinktieji.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokia situacija susiklostė elitiniame pajūrio kvartale, tarp kurio rezidentų – ir turtingiausiu Lietuvos politiku tituluojamas Klaipėdos tarybos narys Vidmantas Dambrauskas ir kitos, kiek mažiau žinomos pavardės.

Kvartalas išdygo vietoj buvusios sovietinės pionierių stovyklos, privatiems savininkams išpirkus iš jos likusius pastatus ir juos panaudojus kaip pagrindą pigiai naudotis valstybės žeme.

siena.lt iliustracija

Kaip rodo „Sienos“ ir „Atviros Klaipėdos“ surinkti duomenys, nauji buvusios stovyklos šeimininkai išsipirko menkaverčius statinius – bet ne valstybinę žemę po jais.

Klaipėdos elito atstovai už teisę naudotis valstybine žeme moka tik simbolinę nuomą, iždą palikdami be solidžios sumos. O teisę į valstybinės žemės nuomą jie turi dešimtmečiams. Kai kurie – net iki kito šimtmečio.

Tarp kvartalo rezidentų – žinomi verslininkai, buvęs teisėjas ir turtingiausiu Lietuvos politiku tituluojamas Vidmantas Dambrauskas, uostamiesčio tarybos narys bei kandidatas artėjančiuose savivaldos rinkimuose. Jis žurnalistų susidomėjimą savo ir kaimynų reikalais pavadino politiniu užsakymu. Milijonierius politikas taip pat pareiškė, kad analogiškomis sąlygomis gyvena „pusė Lietuvos“. Savo ruožtu, Nacionalinė žemės tarnyba jau inicijuoja prabangaus pajūrio kvartalo patikrinimą.

Prabangūs pastatai ant sovietmečio griaučių

Beveik po langais ošianti Baltijos jūra, pušyno apsuptis – svajonė, už kurią eilinis mirtingasis turėtų pakloti šešiaženklę sumą. Tačiau Skautų gatvės gyventojai tokių pinigų už tai niekada nemokėjo. Galimybė gyventi prestižinėje pajūrio zonoje per metus jiems atsieina vos po kelis šimtus eurų per metus.

Tokios pigios prabangos priežastys slypi netolimoje praeityje. Kaip pasakojo patys kvartalo rezidentai, sovietmečiu dabartinio kvartalo vietoje buvo pionierių stovykla, iš kurios liko aibė prastos būklės statinių. Sandėliai, valgykla, lauko tualetai – ir taip toliau. Visa tai tapo turtu, kurį šio ir praėjusio amžių sandūroje ant prekystalio padėjo Baltijos laivų statykla.

Puikia proga turto ant jūros kranto įsigyti pasinaudoję asmenys, statinius išgraibstė prieš maždaug du dešimtmečius. Vieni netruko pasinaudoti įstatyme įtvirtinta galimybe be konkurso išsinuomoti valstybinę žemę po menkaverčiais statiniais. Kiti šiuos statinius pardavė – kartu su teise į žemės nuomą.

Taip teritorija padalinta į aibę mažesnių sklypų, išlikusių valstybės nuosavybe, bet tapusių privačia teritorija. 2002 metais Klaipėdos valdžia patvirtino šios teritorijos detalųjį planą, o tuometis meras Rimantas Taraškevičius buvo įgaliotas pasirašyti sutartį su statinių savininkais.

Deklaruojant tikslą išlaikyti rekreacinę žemės paskirtį Skautų kvartalo veidas pradėjo keistis. Valgyklą, sandėlius ar lauko tualetus pakeitė kiti statiniai, labai panašūs į privačius gyvenamuosius namus. Nors gyvenamoji statyba rekreacinėse teritorijose draudžiama.

Tačiau išsipirkti valstybinę žemę rinkos kaina panoro vos vienas Skautų kvartalo žemvaldys. Likusiems rekreacinės paskirties žemė pasirodė per brangi.

Gyvena kaip „pusė Lietuvos“

Skautų kvartale nėra nė vieno gyvenamosios paskirties pastato. Bent jau oficialiai. Visi namai, išdygę buvusioje pionierių stovykloje, registruoti kaip vilos, vasarnamiai ar kiti poilsio paskirties pastatai. Tačiau visi kalbinti prabangių pastatų savininkai neslepia pajūryje leidžiantys ne tik vasaros atostogas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinomas verslininkas, uostamiesčio tarybos narys ir vienas turtingiausių kandidatų artėjančiuose savivaldos rinkimuose Vidmantas Dambrauskas žurnalistei išsyk paaiškino Skautų kvartalo tikrąją paskirtį.

„Čia yra gyvenamasis kvartalas, panele. Jau imat pinigus – tai bent užsakymą vykdykit dorai“, – bėrė V. Dambrauskas.

Paklaustas, ar nemato poreikio valstybinę žemę išsipirkti, verslininkas tikino, kad mielai tai padarytų, jei tik valstybė leistų. Ir čia pat pridūrė, neva tokiomis pat sąlygomis gyvena „pusė Lietuvos“.

„Tai lai tik parduoda mums valstybė. <…> Aišku, kad būtų sąžininga! Bet ar būtų sąžininga visoj Lietuvoj taip padaryti? Todėl, kad pusė Lietuvos gyvena ant nuomojamos žemės“, – sakė V.Dambrauskas.

Pašnekovas atsisakė įvardinti, kiek žemės nuomos mokesčio kasmet sumoka savivaldybei. Jis taip pat pareiškė esąs įsitikinęs, kad žurnalistų susidomėjimas Skautų kvartalu – politinis užsakymas.

„Rinkimai – cho cho!“ – sušuko V. Dambrauskas, prieš padėdamas ragelį.

„Gyvensim kaip gyvenom“

Klaipėdos savivaldybės specialistai tvirtino, kad rekreacinės paskirties žemę jos nuomininkai gali išsipirkti. Nė vienas „Sienos“ žurnalistų kalbintas Skautų kvartalo gyventojas to nepadarė. Esą, nepakeitus žemės panaudos paskirties, jos kaina čia pigiai įsikūrusiems gyventojams būtų neįkandama.

Buvęs teisėjas Arvydas Daugėla taip pat turi turto Skautų gatvėje. Pagal nekilnojamojo turto registrą jam priklauso rekonstruota 1961 metų statybos vila. Vystydamas statybas Skautų gatvėje, A. Daugėla ėjo Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko pareigas. Tačiau ir tada, ir dabar A.Daugėla žemės po prabangia vila taip ir neišsipirko.

Arvydas Daugėla

„Aš dabar nedetalizuosiu, kas ir kaip ten. Buvo toks noras, ir tiek. Mūsų bendrija dėjo pastangas, bet mums nepavyko. Tiesiog išsipirkti – reikia paskirtį pakeisti. O išsipirkti šiaip tai labai brangu“, – kalbėjo A.Daugėla.

Skautų kvartalo bendrijos pirmininkė, verslininkė Silva Burbienė žurnalistams teigė, esą bendrija dėjo pastangas pakeisti žemės paskirtį iš rekreacinės ir gyvenamąją, o rekreacinės paskirties žemės išpirkimas kainuotų tiesiog per brangiai.

„Mes visada norėjom ją pakeisti. Nebuvo tokios galimybės visiškai. <…> Iš tikrųjų bent jau mums šita suma, už kurią būtų buvę galima nusipirkti iš savivaldybės, buvo labai didelė“, – teigė S. Burbienė.

Kokia galėtų būti „labai didelė“ žemės kaina, rodo vienas skelbimas, siūlantis įsigyti maždaug devynių arų sklypą pačiame Skautų kvartale – galimybė čia įsikurti įvertinta daugiau nei 400 tūkstančių eurų.

Vaisias bei daržovėmis prekiaujančios bendrovės „Augma“ vadovas Arūnas Pipiras turi vieną įstabiausių Skautų kvartalo namų. Jis teisę į žemės nuomą įgijo išpirkęs buvusią valgyklą ir sandėlį, o dabar ten stovintis pastatas registruotas kaip „poilsio namai“.

Verslininkas patikino, esą žemės naudojimo sąlygas ir įkainius diktuoja valstybė, tad kvartalo rezidentams lieka prisitaikyti prie institucijų diktuojamos tvarkos.

„Sutaupau ar nesutaupau – kokia yra dabar situacija, tokią ir turim. Jeigu valstybė kažką pakeis, tai mes pasikeisim. O jeigu valstybė nepakeis – reiškia, gyvensim taip, kaip gyvenom“, – nedaugžodžiavo verslininkas.

Klausimą kels NŽT

Savivaldybės specialistai mums paaiškino, kad kasmet mokamas žemės nuomos mokestis skaičiuojamas pagal sklypo mokestinę vertę. Pagal uostamiesčio tarybos patvirtintą tvarką, rekreacinės paskirties žemės nuomai taikomas 0,4 procento tarifas.

Šio tyrimo eigoje nagrinėjome daugiau nei dešimtį valstybinės žemės sklypų. Jų bendras plotas – daugiau nei hektaras. Bendra šių sklypų mokestinė vertė – apie 1,25 mln. eurų.

Remiantis uostamiesčio tarybos nustatyta tvarka, 0,4 proc. mokestis šioje teritorijoje miestui kasmet duoda apie 5 tūkst. eurų pajamų. Norėdami patikrinti šiuos skaičius, kreipėmės į Klaipėdos savivaldybės administraciją. Jos specialistai patvirtino, kad skaičiavimai teisingi.

Nacionalinės žemės tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Ruslanas Golubovas teigė, kad būtent savivaldybė turėtų užsiimti statinių naudojimo pagal paskirtį priežiūra.

„Statinių naudojimo priežiūra yra savivaldybės funkcija, ir tik savivaldybė gali šiuo atveju įvertinti, ar tie statiniai naudojami pagal jiems nustatytą naudojimo paskirtį“, – komentavo R. Golubovas.

Nacionalinės žemės tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Ruslanas Golubovas

NŽT atstovas taip pat patvirtino, kad NŽT inicijuos kreipimąsi į Klaipėdos miesto savivaldybę dėl pastatų naudojimo paskirties įvertinimo.

„Artimiausiu metu kreipsimės į Klaipėdos miesto savivaldybę, kad ji įvertintų, ar iš tikrųjų tie statiniai naudojami taip, kaip turėtų būti naudojami. Gavę patikrinimo išvadas, toliau spręsim klausimą dėl valstybinės žemės nuomos“, – sakė R.Golubovas.

Valstybinė teritorijų priežiūros ir statybos inspekcija pastebi, kad nėra aiškaus teisinio reguliavimo, kuris atskirtų gyvenamąjį namą nuo, pavyzdžiui, „poilsio namų“.

„Teisės aktuose statinio paskirtis šiuo metu <…> siejama tik su deklaruojamu būsimu statinio naudojimo tikslu. Kadangi šio subjektyvaus kriterijaus nėra galimybės patikrinti, kol pastato statyba nėra užbaigta, o teisės aktuose nėra nustatyti aiškūs ir objektyvūs kriterijai, <…> kuriais remiantis pagal statinio projekto sprendinius būtų galima įrodyti, kad suprojektuotas statinys neatitinka deklaruotos paskirties, Statybos inspekcija neturi aiškių, objektyvių teisinių svertų kontrolei šiuo požiūriu“, – raštu pateiktame komentare nurodo Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Inspektoriai taip pat pažymi, kad poilsio paskirties statiniuose gali būti ir gyvenamųjų patalpų – bet ne daugiau pusės viso pastato ploto.

Kaip ir NŽT, Statybų inspekcija pabrėžia, kad Skautų kvartalo statinių naudojimo pagal paskirtį kontrolė – Klaipėdos savivaldybės kompetencija.

Prie šio tyrimo prisidėjo žurnalistai Daiva Repečkaitė ir Martynas Vainorius

29 Comments

  1. Klaipēdietē

    Tai jei reklesinē žemē ,joje negali stovēti gyvenamieji namai,tai jos griauti reikētu kaip Nidoj,tai neteisēti statiniai,negyvenamosios paskirties žemē,niekas negalējo išduoti leidimo tokiom statybom ,nēra projektu.Ant valstybinēs žemēs ,negali būti įteisinti gyvenamieji namai ,prieštarauja įstatymui ir teisēs aktams.Prieš įstatyma visi turi būti lygus.Jei nori gyventi miško apsupti ,tai tegu perka žeme rinkos kaima ,kur žīūri tam tikri žemētvarkos VILNIUJ atsakingi vadovai.Nekalbant apie savivaldybe .”tai yra ,ranka ,ranka plauna”,juk ten susirinke giminēs,artimi,todēl Skautu kvartalas primirštas,gyventi taip patinka.Nēra savīvaldybēj tvirtos rankos ir ūkīškumo .

    Reply
  2. Įsivaizduojate koks gyvenimas

    su savo „šuliarių” pagalba įsigyji namus (beveik natūralu pagal vertybes – buvusioje pionierių stovykloje), už žemę moki grašius, valstybiniame darbe sugebi uždirbti milijonus, ir ateina laikas kai tau maža to – reikia kažką daugiau iš tos Lietuvėlės nugvelbti, ir ką, norisi į miesto tarybą!!! Tegul meldžiasi visi tie niekšai ( manau Dambrauskas suprato su savo slavišku akcentu), kad geriau karo pas mus nebūtų, nes tautos padliūgos gaus pirmi kulką į nugarą!!! Čia visiškai negąsdinimas, čia paprasčiausias pamąstymas, kad negalima krušti Lietuvos be atlygio…..

    Reply
  3. Klaipėda

    O statybos ten toliau tęsiasi, ko gero planuose ir gabalą pajūrio atsiverti.

    Reply
  4. Stebėtojas

    Tai laikraštukas, bet tikras LAIKRAŠTIS , kuriuo klaipėdiečiai gali didžiuotis. Tai ne žurnaliugos, bet tikri ŽURNALISTAI !!! AČIŪ!!!
    BUNDA JAU BALTIJA……Klaipėda….

    Reply
    • Pensininkas.

      Lietuviai sako, KO DIDELIS AČIŪ, GERIAU KAD IR NEDIDELIS CENTUKAS.
      KIEK PRAVEDEI LĖŠŲ TIKRAM LAIKRAŠČIUI ????????????????

  5. Klaidos

    Kiek per tą didžiąją „prichvatizaciją” buvo „prichvatizuota” rekreacinės paskirties žemių-buvusių žinybinių vaikų poilsiaviečių, darželių ir pan. Tuose pačiuose Giruliuose, ir visur kitur išdygo daugybė gyvenamų namų-ištisi kvartalai, bet juose matyt žemės paskirtis buvo pakeista kita, ne rekreacinė, o gyvenamų namų., kodėl?Tai koks dabar skirtumas ar tai pakalnėj ar ant kalno-pridaryta daugybė klaidų ir kas jas dabar ištaisys ir kaip?

    Reply
  6. Kl

    Visi ten gyvenantis tik per dydelius kyšius gavo sklypus. Sklypų ten niekas nepardavinėjo(simbolinės sumos).

    Reply
  7. ziggy

    Amzini vejai,saltis,dregme. Visi zyziantys ir siaip kandantys misko gyventojai pas tave name. Kiaurus netus. Brrrr. Bet partiniam tarybiniam aktyvui tai lygis. Nieko nepadarysi. Taip buvo visur ir visada.Ir be pavydo scenu.

    Reply
  8. Asta

    Ačiū, Atvira Klaipėdai, kad viešina, Šaunuoliai

    Reply
    • Pagarba

      Pritariu,pagarba, drąsuoliai.

    • Pensininkas.

      Nuo AČIŪ nė vienas nėra sotus, kiek pravedei pinigų laikraščio išlaikymui ????????

  9. Nuomonė

    Yra toks mokslas VEIDOTYRA, PASISKAITYKITE BENT KIEK IR TADA PAŽVELKITE Į TŲ GYVETOJŲ veidelius, viskas bus aišku. Dabar jiems beliko vienas rūpestis-tapti nemirtingais. Na, tikėtina, kad dabartiniai valdantieji bandys suorganizuoti. Tegul gyvena žmonės, jie juk taip pat žmonės, tik truputi kitokie.

    Reply
  10. Nesvarbu

    Kai perskaitai tokį straipsnį, supranti, kodėl tiek daug siekiančių mero posto.

    Reply
  11. rubliovka

    -Skautų kvartalas Klaipėdoje ir akivaizdi visų miesto partijų ir komitetų, vadų gėda. Bet, patys tuos gelbėtojus išsirenkame. Tada jie viešai demonstruojama rekreacinę korupciją. Dabar jau ir sklype šalia pat kopos „poilsiui ir rekreacijai” pastatui statyti sulipdytas daugiabutis. Nesenai II Melnragėje daugiabutis „poilsiui” išdygo. Miesto naujame plane visas miškas tam numatytas – bus „labai atsakingai” apstatytas. Veisiasi gi nauji ir taip pat norintys. Tik žemės nuomos įkainių akcentai dedami vargu ar vietoje. Ar tai svarbiausia? Pilnas miestas tokių „išnuomotų” ir apleistų sklypų. O kas tuose skautuose sklypus valdo ir ypač valdė valdė, perpardavinėjo, kas paskirtis nustatinėjo, kas tokius kliedesius projektavo, projektus derino, kas tokias statybas priiminėjo, kas registravo. Visa sistema supuvusi ir korumpuota, o apie tai nekalbama. Visi buvę ir esami miesto politikai ir didieji vadai prie to nagus prikišę.

    Reply
  12. Rulis

    Visas pajūris tokiu principu užstatytas, ir Palanga ir Nida. Labi daug ką reikėtų tada griauti.
    Šlagbaumo tame kvartale savivaldybė nesugebėjo nuimti. Kažkokia utopija šiame straipsnyje,

    Reply
  13. Beprasmis darbas

    Šiaip tikrai juokingas ir bevaisis toks tyrimas. Žmonės neturi nuosavybės į žemę, ją nuomojasi, paskirties pakeisti negalima, tas turtas per n metų pirktas perpirktas per
    kelias rankas ne kartą, todėl sakyti, kad dabartiniai gyventojai visi kažkuo kalti – juokinga. Va jei šis tyrimas būtų patyrinėjęs, kodėl savivaldybė ar kita institucija taip leido elgtis ar kodėl ir kas konkrečiai nepasirūpina iki šiolei, kad žemės nuomos mokesčiai būtų adekvatūs realybei – čia jau būtų įdomiau ir vertingiau. To
    ir belieka palinkėt – negaiškit laiko tuščiam oro virpinimui, nagrinėkit esmę

    Reply
    • ezys

      taigi straipsnyje parasyta kodel, kol namas nepastatytas negalima is brezinio pasakyti rekreacinis jis bus ar gyvenamas, istatyme kriterijai tokie suformuluoti. Cia kaip ir su plaukiojanciais namais, uzdeda lemputes, sturvala, varikli prikabina ir sako – cia jachta, va atitinka visus kriterijus ir papusk i uodega. Kaip ten po to irodyti, kad zmogus name gyvena, o ne poilsiauja?

    • ežiui

      Na jeigu taip, tai kur čia kriminalas? Jo kaip ir nėra 🙂 Sakau – tuščias oro virpinimas. Prieš rinkimus 🙂

  14. Geda

    Argi tai tyrimas? Kazkam is uz juru mariu, t.y. Vilniaus ponams elitiniams tyrejams, tai tyrimas, apie ka visa Klaipeda ir jos institucijos zino senu seniausiai ir niekada nesieme sios problemos spresti. Dabar eilini karta Vilnius “daro” skandala ir formuoja nuomone pries rinkimus. O Atvirai Klaipedai turetu buti geda del prisidejimo prie pseudo tyrimo. Tokia ir Atvira Sita Klaipeda…. Parsidavusi ir tipo nepriklausoma… Geda…

    Reply
    • ezys

      As nezinojau, tad tikrai ne „visa Klaipeda”, o speciau, kad tik maza Klaipedos dalis apie tai zinojo, o dabar zino didesne, tad nera ko putotis 😉 O Martynui – aciu.

    • Gal tas Geda

      skautų gyventojas ar, bent jų advokatas, kad taip susinervino?Verta prisiminti seną patarlę apie siūlų kamuolį – anksčiau ar vėliau siūlo galas išsivynios.Negi politikai ir verslininkai bei kiti įvairaus raugo korupcionieriai mano , kad Lietuvėlė amžinai liks „korumpuota švogerių respublika”?Ačiū, Martynai, kad traukiat juos į dienos šviesą, tuos iki ausų apsivogusius merus, teisėjus, verslininkus , kuriems vis mažai, kurių niekaip nepavyksta atplėšti nuo lovio, nei už ausų, nei už kojų

    • neišmirėm dar

      Keistas tų vilniečių tyrimas. Tyrimo avanscenoje pagyvenęs teisėjas ir miesto politikas Dambrauskas. O kur kiti garsūs pionieriai? Kur buvę Klaipėdos apskrities vadovai- Rinkevičius, Lukošienė, ir dar krūva visokių” uostininkų” ? Juk jie buvos tikri grobėjai ir užvaldytojai šios vaikų stovyklos. Pirkti, pamenu, panoro net viršininko Rinkevičiaus pagyvenusi mama irš rajono. Ir „bac” iš kart sklypą gavo/ O kaip sklypukas nugulė Virginijai Lukošienei? Juk daug įdomiau būtų, Moteriškė, vėl sukanti į politiką ir artėjanti prie amžiaus Jubiliejaus datos dabar švari. Sklypas, namas- nieko nebėr ! Kol Vidmantas Dambrauskas nėjo į Tarybą- niekam ir nekliuvo, niekas į jį nesikėsino, nei užsakyti banditai namo laiptinėse( Igorio Udovickio užpuolimas), joks žurnalistas iš Vilniaus nevažiavo knaisytis. Net ir ponas Černiauskas- doras, tyras lyg ašara, nešmėžavęs jokiame korupcijos skandale? Bet pionieriai, ten stovyklavę, ir Skautų gatvės sklypų užvaldymo liudininkai Klaipėdoje viską atsimena

  15. Elzė

    Kad jau anksčiau rašė apie tai, kam tas senas ‘naujienas’ kartoti, ot tai tyrimas, ot tai žurnalistika.

    Reply
  16. r

    teko viename gyvename name salinti gedimus,tai savivaldybes nario namas,tokiose vietose negalejo buti joks pastatu pardavimas,kas turejo pinigu tas papirkinejo ka norejo

    Reply
  17. Tikrai rinkimai

    Pažįstu, Skautų kvartale nuo seno gyvenantį socdemą (ir ne vieną), liberalą. Bet apie juos reportaže nekalbama 🙂 Tikrai reportažas panašu į buką užsakomąją žurnalistiką, skirtą pabaksnoti vieną Klaipėdos nepolitinę jėgą. Šlykštokoka.

    Reply
    • Vot ir ne

      Šiaip tai Skautų gatvėje yra du kvartalai. Iki šiol garsesnis buvo tas, kur socbebras Petrauskas su chebra Skautų gatvę šlagbaumu užsidarė. Šiame tekste ne apie tą kvartalą kalba eina.

  18. Ech, rinkimai...

    Rinkimai…ir prasideda performansai vienas po kito: pedopartija, eilės ligoninėse, milijonierių pionierių stovyklos 🙂 Kas toliau?

    Reply
  19. Tomas

    V. Dambrausko kiauliška arogancija eilnį kartą visomis spalvomis nušvito. Marozas ir praturtėjęs lieka marozu

    Reply
    • Turi spręsti savivaldybė?????

      Nacionalinės žemės tarnybos pasakymas, kad Klaipėdos savivaldybė turi spręsti ar pastatai naudojami pagal paskirtį, daugiau negu juokinga. Taip išeina, kad patys ten gyvenantys šaus sau į kojas? Va todėl visokie verslininkai ir lenda į miesto tarybą, kad užsitikrinti sau GERĄ gyvenimą. Ir draugams užtikrinti. O su Tomo nuomone visiškai sutinku.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ką Vidmantas Dambrauskas daro moterų pliažuose?*

Spyglys turi prisipažinti, kad po trečiadieninio mūsų miestelio Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio jo mylimiausias miesto deputatas Vidmantas Dambrauskas, ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This