Pauliaus Lindenau mokymo centre – papildomas priėmimas į atsinaujinančios energetikos programą

Švietimas

Lietuvoje intensyviai plėtojant atsinaujinančios energetikos sektorių, vis labiau ryškėja tokią sritį išmanančių specialistų poreikis. Šalies darbo skelbimų platformose intensyviai ieškoma inžinierių, projektuotojų, darbų vadovų, montuotojų, pardavimų vadybininkų, kurie specializuojasi atsinaujinančios energetikos srityje.

Atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojus Klaipėdoje rengia Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras. Pernai surinkta pirmoji norinčių įgyti šią profesiją grupė. Šių metų vasario 1-12 dienomis į šią programą skelbiamas papildomas priėmimas.  

Atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojo profesinę programą pasirinkusiems jaunuoliams, baigusiems 12 klasių, mokslai Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centre truks vienerius metus, o turintiems kvalifikaciją, tačiau norintiems ją keisti ar kelti – vos  10 mėnesių. Taip pat įgyti kvalifikaciją, persikvalifikuoti galima savo ar darbdavio lėšomis bei per Užimtumo tarnybą.

Papildomame žiemos priėmime prašymus mokytis galima pateikti vasario 1-12 dienomis, per centralizuotą sistemą LAMA BPO. Gyvenantiems toliau nuo Klaipėdos, siūloma apsigyventi centro bendrabutyje, o gerai besimokantys yra skatinami ir stipendijomis bei stažuotėmis užsienyje.

„Pernai vos tik paskelbėme apie šią naujovę, sulaukėme nemenko susidomėjimo ir tai yra natūralu – besikeičianti situacija energetikos sektoriuje ir rinkoje, diktuoja naujas madas bei poreikius. Šiuo metu atsinaujinančioji energetika yra bene progresyviausia ir sparčiausiai besiplečianti technologijų bei energetikos sritis, todėl tokios srities specialistai yra geidžiami ir reikalingi. Vos tik baigus mokslus, sukti galvos dėl darbo vietos netenka, o ir siūlomi atlyginimai yra viliojantys“, – pranešime pažymi Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro vadovas.

Jo teigimu, kartu su partneriais centre įrengta praktinio mokymo bazė, kuri leidžia su atsinaujinančios energetikos specifika susipažinti ne tik teoriškai, bet ir praktiškai.

„Tai ypač svarbu, nes per gana trumpą laiką įmanoma įgyti visus reikiamus įgūdžius, kurie atvers galimybes baigus mokslus iš karto kibti į darbus. Turime sutartis ir su atsinaujinančioje energetikoje veikiančiais verslo subjektais, kurie mielai priima besimokančiuosius atlikti praktiką”, – teigė dr. E. Skarbalius.

Be atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojo programos šiame žiemos etape centre dar galima rinktis ir elektriko bei suvirintojo profesijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atsinaujinančių išteklių planas - „be aukštesnių siekių”

„Gėdinga vieta, – rėžė Leonas Makūnas Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu. – Esame tik 28 vietoje Lietuvoje ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centras – Lietuvos profesinių mokyklų augimo lyderis

Žurnalas „Reitingai“ paskelbė metinę statistiką, kuri atskleidžia, kurios šalies profesinio rengimo mokyklos augo labiausiai. Reitingo viršuje – Klaipėdos Pauliaus Lindenau ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This