Jūrų muziejus kviečia į Vasario 16-ajai skirtus renginius

Kultūra

Lietuvos jūrų muziejus, pasitikdamas Vasario 16-ąją, kviečia į šiai dienai skirtus renginius ir ekskursijas.

Vasario 15 d. 12 val. Klaipėdoje, Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, bus pristatyta jūrinės valstybės 100-mečiui skirta knyga „Su jūra mes didesni“. Dalyvaus leidinio idėjos autorė, muziejaus Kultūros komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vedėja, Nina Puteikienė ir Romualdas Adomavičius, Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pavaduotojas–vyr. fondų saugotojas.

Laive–muziejuje M52 „Sūduvis“ vasario 17 dieną 12 val. rengiama ekskursija „Misija – jūrinė valstybė“. Palmiros Mart nuotr.

Vasario 17 d. 12.30 val. Lietuvos jūrų muziejuje rengiama ekskursija „Trispalvė jūroje saugo“, kurią ves istorikas Romualdas Adomavičius ekspozicijoje „Nuo žagrės iki šturvalo. Jūrinė Lietuva 1900–1940“.

Ekspozicijoje keliamas klausimas – ar Lietuva yra jūrinė valstybė? Pasak Romualdo Adomavičiaus, atsakymas į šį klausimą priklauso nuo požiūrio ir pasirenkamų argumentų. Deja, nėra visuotinių kriterijų, kuriais remiantis galima spręsti – valstybė jūrinė ar ne jūrinė.

„Ir ekspozicijoje tiesaus atsakymo nerasite, – sako istorikas. – Jį paliksime pačiam lankytojui, vesdami jį per jūrinės Lietuvos ir lietuvių santykių su jūra istoriją. Norint vadintis jūrine valstybe, nepakanka tik turėti priėjimą prie jūros. Nemažiau svarbu yra suvokti savo jūrinius siekius ir jūros atveriamas galimybes. Būtent todėl daugeliui, įpratusių į jūrą žvelgti kaip į kliūtį, sunku buvo prieš šimtą metų jūrą įvertinti kaip vartus į pasaulį”.

Norintiems dalyvauti ekskursijoje, būtina registracija čia.

Vasario 16-oji bus pažymima ir laive–muziejuje M52 „Sūduvis“: vasario 17 dieną 12 val. rengiama ekskursija „Misija – jūrinė valstybė“. Ekskursiją ves Lietuvos jūrų muziejaus edukacinių programų koordinatorius Mindaugas Žvirgždys.

2021 m. minų medžiotojas M52 „Sūduvis“ baigė tarnybą Lietuvos karinėse jūrų pajėgose  ir buvo perduotas Lietuvos jūrų muziejui, kuris šį eksponatą pritaikė muziejinei ir edukacinei veiklai.

Registracija čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

„Memelio mieste“ - medinio burinio laivyno angaras

Klaipėdoje duris atveria unikali, nors ir laikina, edukacinė erdvė – Lietuvos medinio burinio laivyno angaras. Ji veiks „Memelio miesto“ dalyje, ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Nauja ekspozicija Jūrų muziejuje - apie kovinius narus

Lietuvos jūrų muziejuje, bendradarbiaujant su Klaipėdos universitetu, atidaryta ekspozicija „Niekada nepasiduok!“, pasakojanti apie kovinių narų atsiradimą Nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje. Alfonso ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This