Antrajame Klaipėdos mero rinkimų ture susirungs A. Vaitkus ir A. Petrošius

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Naktį į pirmadienį paaiškėjo, kad Klaipėdoje rinkimų siurprizu tapo partija „Laisvė ir teisingumas“ ir jos lyderis Remigijus Žemaitaitis, vos nepatekęs į antrą rinkimų turą. Rinkėjai taip pat pasiuntė aiškų signalą 12 metų Klaipėdai vadovavusiam ir prieš šiuos rinkimus socialdemokratu nusprendusiam tapti Vytautui Grubliauskui – jis liko tik penktas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Suskaičiavus visų Klaipėdos apylinkių duomenimis, mero rinkimuose daugiausia balsų – 12019 – sulaukė Arvydas Vaitkus, kartu su juo į antrąjį rinkimų turą pateko konservatorius Audrius Petrošius (10421 balsas). Trečią vietą užėmė ilgai antroje pozicijoje buvęs Remigijus Žemaitaitis (10212 balsų). Toliau rikiuojasi Ligita Girskienė (5642 balsai), dabartinis meras Vytautas Grubliauskas (3855), Saulius Budinas (3681), Artūras Bogdanovas (1154), Birutė Andruškaitė (1037), Naglis Puteikis (950), Giedrius Bindza (640), Arvydas Ektis (466).

Po 2 val., kai Vyriausioji rinkimų komisija dar nebuvo paskelbusi trijų paskutinių apylinkių duomenų, A. Petrošius jau šventė – partijos stebėtojai, gaudavę rezultatus kur kas anksčiau, informavo, kad jam pavyko įveikti R. Žemaitaitį.

Partijų sąraše 8 mandatus iškovojo politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”, po septynis – „Laisvė ir teisingumas“ bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, po to rikiuojasi po tris mandatus gavę Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų partija.

Už brūkšnio, be mandatų liko Laisvės partija, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos”, Lietuvos žaliųjų partija, Darbo partija ir prasčiausiai pasirodžiusi Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai).

Su išankstiniu balsavimu iš viso savo balsą šalyje atidavė 48,97 proc., Klaipėdoje – 40,65 proc. rinkėjų. 2019-aisiais Klaipėdoje balsavo 38,66 proc. rinkėjų, visoje šalyje – 47,8 proc.

Ką kalba kandidatai?

„Atvira Klaipėda” sekmadienio vakarą apsilankė didžioje dalyje partijų štabų.

Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) lyderis Naglis Puteikis pusę dešimtos vakare dar nebuvo atvykęs į barą, kuriame komanda nusprendė laukti rezultatų. Tuo metu netoli jo rinkimų naktį leido Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” Klaipėdos skyrius. Jo kandidatas į merus Artūras Bogdanovas sakė, kad skyrius bet kokiu atveju jau laimėjo, nes susiformavo stipri komanda.

Kandidatas į merus sakė, kad jei partijai tektų dalyvauti koalicijos kūrime, jokių išankstinių antipatijų neturįs. Anot jo, bet kokiui atveju koaliciją turėtų bandyti kurti meras, nors gali būti ir noras palikti jį užribyje, kaip kad buvo nutikę Klaipėdos rajone.

Savo būstinėje rinkimų rezultatų laukė Klaipėdos liberalai. Algirdas Grublys juokavo, kad partija ištikima savo būstinei, o ne restoranams.

Liberalų kandidatas į merus Saulius Budinas sakė, jog partijos tikslas yra padidinti mandatų skaičių Taryboje. Šią kadenciją joje buvo keturi liberalai. S. Budinas prognozavo, kad Taryba šįkart bus labai marga ir formuoti koaliciją bus labai sunku.

Su socialdemokratais į rinkimus nusprendęs vėl eiti Vytautas Grubliauskas tvirtino, jog esminis jo tikslas esą buvo šios partijos sugrąžinimas į Klaipėdos politinę areną.

„Tikrai esu pasiruošęs bet kokiam rezultatui ir jį garbingai priimsiu”, – sakė V. Grubliauskas, paklaustas apie tai, kokio rezultato pats tikisi sulaukti mero rinkimuose.

Jau aiškėjant rezultatams jis tikino, kad tikrai dirbs miesto Taryboje, nes pats esą sunkiai supranta tuos kandidatus, kurie pretendavo tik į mero poziciją.

„Tarybos nario mandatas man yra ne ką mažiau svarbus negu mero pozicija. Tikrai sveikinu būsimą miesto vadovą linkėdamas jam visokeriopos sėkmės, kurios jam tikrai labai daug reikės. <…> Duok dieve, kad jam sektųsi tiek formuojant visą valdžios grandinę, formuojant visas politines struktūras miesto Taryboje – tiek daugumą, tiek ir komitetus ir viskas kitas komisijas. Tikrai džiaugiuosi, gerbiu klaipėdiečių pasirinkimą”, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Tuo metu Remigijaus Žemaitaičio štabe netrūko geros nuotaikos ir emocijų. Pats jis sakė, jog Klaipėdoje pavyko sukelti netikėtą cunamį. Kandidatas teigė, jog jam asmeninis rezultatas jau nėra toks svarbus, kaip kad faktas, jog pavyks partiją išvesti į miesto Tarybą.

„Tai būtų vienas geriausių mano rezultatų per 15 metų darbo šioje politinėje organizacijoje”, – sakė jis.

Arvydas Vaitkus savo ruožtu tikino, kad rezultatą rinkimuose lėmė esą konkreti jo komiteto programa. Anot pašnekovo, net jei ir pralaimėtų antrame ture jis tikrai dirbs Taryboje, nes taip elgėsi ir po praėjusių rinkimų, nors buvo sulaukęs viliojančių pasiūlymų dirbti stambiose kompanijose.

„Palaukim galutinio rezultato, dabar dar ankstoka”, – apie galimą koaliciją sakė A. Vaitkus.

Jį ir komandą su pasiektu rezultatu sveikino S. Budinas ir jo kolega miesto Taryboje Edmundas Kvederis.

Konservatorius Audrius Petrošius teigė, kad geras rezultatas būtų „nugalėti populistus”. Tokia pergalė būtų jo ir A. Vaitkaus kova antrame ture. O koalicinė dėlionė, anot politiko, tikrai bus sudėtinga.

A. Petrošius sakė, jog tikėjosi ryškaus R. Žemaitaičio pasirodymo, bet ne tokio, kad reikėtų su juo konkuruoti dėl patekimo į antrą turą.

Pasak jo, galimą koaliciją lems ir asmenybės, kurios bus išrinktos į Tarybą.

Ligita Girskienė savo ruožtu teigė, kad tikėjosi didesnio Tarybos mandatų skaičiaus, o jos asmeninis rezultatas esą daugmaž panašus į tą, kuris buvo prognozuojamas. Beje, L. Girskienę štabe aplankęs liberalų kandidatas Justinas Liubinskas pabandė paguosti atnešęs dovanų raudono vyno butelį.

Neringoje, Kretingoje ir Palangoje jau išrinkti ir merai

Pagal Rinkimų kodeksą išrinktu jau pirmajame ture meru laikomas tas kandidatas, kuris gavo daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų, jeigu dalyvavo ne mažiau kaip 40 procentų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų.

Klaipėdos rajone rinkėjų aktyvumas siekė 41,31 proc., tačiau dabartiniam merui valstiečiui Broniui Markauskui šiek tiek pritrūko iki pergalės jau pirmajame ture – jis surinko 48,99 proc. balsų nuo dalyvavusių rinkėjų. Tad antrajame ture jam reikės susigrumti su liberalu Justu Ruškiu, kuris sulaukė tik 18,76 proc. balsavusių rinkėjų palaikymo.

Rajono Taryboje 11 mandatų iškovojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, šešis – Liberalų sąjūdis, po tris konservatoriai ir Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai), po du atiteko socialdemokratams ir Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“.

Tuo metu kretingiškiai jau pirmame ture meru perrinko Antaną Kalnių – jis sulaukė 58,9 proc. balsų. Antras likęs demokratas Rimvydas Šakinis sulaukė tik 8,27 proc. rinkėjų palaikymo.

Mero politinis komitetas „Kretingos kraštas” iškovojo 11 mandatų, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir socialdemokratai po tris, valstiečiai, konservatoriai ir Politinis komitetas „Už šviesią Kretingą“ – po du, po vieną bus Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos atstovą. Be mandatų Kretingos rajone liko tik Krikščionių sąjunga.

Meru pirmame ture perrinktas ir neringiškis Darius Jasaitis, sulaukęs 52,91 proc. rinkėjų palaikymo. Jo Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos” užsitikrino ir Tarybos kontrolę – iškovojo 9 iš 17 mandatų. Liberalas Matas Lasauskas sulaukė 31,17 proc. rinkėjų palaikymo, o jo partija iškovojo penkis mandatus. Neringos Taryboje dar dirbs du konservatoriai ir vienas socdemas.

Analogiškas dominuojantis rezultatas fiksuotas ir Palangoje, kur meru perrinktas konservatorius Šarūnas Vaitkus, sulaukęs 68,67 proc. rinkėjų palaikymo, o jo partija turės 14 iš 21 Tarybos mandatų. Dėl mero posto kovojusi socdemė Svetlana Grigorian sulaukė 9,61 proc. rinkėjų balsų, o partija gavo tris mandatus. Du mandatai dar teko Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“, po vieną – valstiečiams ir Lietuvos regionų partijai.

INFORMACIJA

Rinkėjų valia po reitingavimo į Klaipėdos miesto tarybą turintys patekti asmenys (kandidatai dar gali atsisakyti mandato) ir jų pirmumo balsai bei užsiėmimai:

Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”

1. Arvydas VAITKUS 3224, verslininkas (išrinktas meru negalėtų būti Tarybos nariu)
2. Arūnas TUMA 2499, verslininkas
3. Jolita ANDRIJAUSKIENĖ 2472, Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos direktorė
4. Rimantas TARAŠKEVIČIUS 1974, verslininkas
5. Vidmantas DAMBRAUSKAS 1966, verslininkas
6. Jolanta SKRABULIENĖ 1597, darbų saugos specialistė, Klaipėdos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro „Svetliačiok” direktoriaus pavaduotoja
7. Vaida RAUGELĖ 1078, VšĮ „Infokursas” dalininkė ir vadovė
8. Tomas JUOČYS 983, Klaipėdos dramos teatro vadovas

Partija „Laisvė ir teisingumas“

1. Remigijus ŽEMAITAITIS 2342, Seimo narys, UAB „Dervira” ir partneriai akcininkas
2. Lina ŠUKYTĖ-KORSAKĖ 1887, slaugytoja, paramedikė, biomedicinos technologė
3. Kęstutis BARTININKAS 1450, dviejų įmonių vadovas
4. Steponas VENCKUS, 1383, verslininkas, konsultantas
5. Vidas KAROLIS, 1367, UAB Klaipėdos taksi parkas akcininkas
6. Henrikas GALINAUSKAS 530, Švyturio odontologijos klinikos vadovas, gydytojas
7. Monika ŽVINKLYTĖ 495, padavėja-barmenė

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai

1. Artūras RAZBADAUSKAS 2632, Klaipėdos universiteto rektorius, gydytojas
2. Aušra PACEVIČIŪTĖ 2454, dėstytoja, mokytoja, verslininkė
3. Andrius DOBRANSKIS 2107, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, UAB „Medpartneris” akcininkas
4. Andrius PETRAITIS 1895, logistikos vadovas
5. Ugnius RADVILA 1799, verslininkas
6. Laura ŠALTYTĖ-VAISIAUSKĖ 981, mokytoja, dėstytoja, Klaipėdos universiteto Mokslo ir inovacijų tarnybos vedėja, UAB „Astila” akcininkė
7. Aidas KAVECKIS 938, verslininkas

Liberalų sąjūdis

1. Saulius BUDINAS 1455, UAB „Šilutės automobilių keliai” direktorius, UAB „Pajūrio sabina” akcininkas
2. Edmundas KVEDERIS 1336, mokytojas, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro direktoriaus pavaduotojas
3. Saulius LIEKIS 1103, socialinis darbuotojas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga

1. Jurandas ALTUCHOVAS 960, Jurando kineziterapijos centras vadovas, akcininkas
2. Algimantas ŠNIEPIS 889, UAB „Judrės medis” direktoriaus pavaduotojas
3. Raimondas TAMOŠAUSKAS 830, profsąjungų pirmininkas, automatikos inžinierius

Lietuvos socialdemokratų partija

1. Vytautas GRUBLIAUSKAS 776, Klaipėdos meras
2. Romaldas SAKALAUSKAS 708, Kretingos ligoninės vyriausiasis gydytojas
3. Arvydas CESIULIS 595, Klaipėdos vicemeras, lektorius

129 Comments

  1. Ponui A.Šil.

    Ar ne per daug pone, o gal ponia.(juk anoniminiai komentarai…) pradėjote šeimininkauti ne savo kieme? Aš A.K.lt vietoje ….ištrinčiau jūsų „profesoriškus” patarimus,kurie klaidina skaitytojus. Vienintelis jūsų komentaras yra įdomus – tai apie DEMAGOGUS,-IJĄ.. Beje jus panašus į demagogą…. Jūs nemandagus, įžūlus , …nachalas, bandot NE VIETOJE auklėti žurnalistus. Reikia elementaraus supratimo, kad – jei straipsnį komentuoja ,ir komentuoja dešimtys, šimtai skaitytojų- tai reiškia jis reikalingas ,svarbus…Beje , yra daug valstybių, kad skaitytojų komentarus vertina vietos valdžios, analizuoja, atkreipia dėmesį , vertina ir net po to, skelbia savo nuomonę ir pn. Dažnai , net savivaldybė per trumpai, per mažai laiko- viešai „rodo” paskelbtas žinias visuomenei.. Tai gali būti tyčia, jau interesai,ir negeri… Atviraklaipėda yra tikrai atviras svarbus info portalas, drąsiai rašantis tai,ko dažnai nepaskelbia kita miesto spauda. Mums visiems reiktų tik džiaugtis…O gal ir per daug laisvai AK.lt VELTUI priima visas nuomones, jas skelbia?. Tai tikra LAISVĖ, ne taip kaip buvo sovietų sąjungos ir vietos komunistų valdomoje mūsų šalyje… Deja ,dar atsiranda tokių kaip tas An. Šiliauskas kad pats ta LAISVE naudodamasis skelbia NETIESĄ ciniškai įžeidinėja kitus, net šmeižia… Dabar stengsiuosi dar dažniau, gal ir kiekvieną dieną, skaityti AK, kas sužinoti, kad ir ….kvailių, kaip A,Š. komentarai, yra ….

    Reply
  2. Anatolijus Šiliauskas

    Ponas Vainoriau kiek laiko dar marinuosite senus straipsnius. Šis straipsnis kovo 5 dienos….Šiandien Kovo 11 d. Lietuvos respublikos valstybinės šventės diena…Komentarų skiltis tvarkoma tragiškai. Toleruojami šmežikiški, šlykštūs komentarai. Teisinėje valstybėje už tokius komentarus lauktų sankcijos. Jūsų laikraštis virsta popieriaus rulonu, tinkamu pasikabinti WC patalpoje.

    Reply
    • Apgailetini.

      Kuom jis senas?niekas paties neverčia kapstytis po archyva.

    • Martynas Vainorius

      Ponas Anatolijau, pirma, straipsniai labiausiai skaitomų arba labiausiai komentuojamų skiltyse atsiranda automatiškai, pagal, berods, septynių paskutinių dienų duomenis. Taigi, dar gausit pakentėti, kol nebeliks. Bet kita vertus, o ko čia kankinatės? Tai įtarimai kyla dėl to, kas straipsnius perka, tai straipsniai per ilgai rodomi, tai komentarai blogi. Kas čia laiko? O gal verčia kažkas skaityti ir vėliau ataskaitas pateikti? Gi ir yra VE, „Klaipėda” – pirmyn!

    • Anatolijus Šiliauskas

      Kuom kvepia tuom tepa. Čia ponui Vainoriui. 🙂

    • Antanas

      Pone gerbiamas, tai imkite ir parašykite kokį straipsnį, visi paskaitysime.

    • Anatolijus Šiliauskas

      Norit straipsnio: prašau. Cituoju iš VIKIPEDIJOS: „Demagogija (sen. gr. δῆμος ‘liaudis’ + sen. gr. ἀγωγός ‘vedlys, vadas’) – pripažinimo ir populiarumo siekimas apgaule, melagingais pažadais, meilikavimu, faktų iškraipymu, kritikos slopinimu, teisingos informacijos nutylėjimu.[1]

      Pirminė žodžio ‘demagogas’ („tautos vedlys“) samprata senovės Graikijoje neturėjo neigiamos potekstės. Ją palaipsniui įgavo Atėnų demokratijos laikais, kai iškildavo lyderiai, įvairiais meilikavimais ir gražbylystėmis suklaidinantys mases.[2]

      Demagogija pagrįsta manipuliavimu žmonių sąmone: pasitelkiamas bauginimas, atpirkimo ožių paieška, apeliuojama į klausytojų baimes ir lūkesčius, žadami neišpildomi dalykai, sėjamas nepasitikėjimas oponentais. Demagogai pasikliauna asmenine charizma ir iškalba, dažniausiai kreipiasi į mažiau išsilavinusius, skurdesnius žmones, stengiasi juos pritraukti paprastu kalbėjimu, dėjimusi esant „tokiu, kaip ir jūs“.[3]

      Įvairios demagoginės taktikos politikoje (dabar dažnai tapatinamos su populizmu) dažnos, tad jų vertinimas priklauso nuo požiūrio. Demokratijos sąlygomis demagogija paprastai vadinami tokie retoriniai klaidinimo veiksmai, už kurių maskuojamas asmeninis galios ir naudos siekis, sąmoningas žmonių klaidinimas.[4] „. O jei rimčiau, iš „laikraščio Atvira Klaipėda” pasigedau, nors mažo reportažo su nuotraukomis, apie tai kaip buvo švenčiama Kovo 11 diena Klaipėdoje. Vakar gi buvo švenčiama Lietuvos nepriklausomybės diena.

      Aš gi pirmame komentare paminėjau „šiandien Kovo 11….” . Neužsiimkite pons Antanai demagogija. Aš apie Kovo 11, o jūs apie kažkokį abstraktų straipsnį. Aš apie tiltus, o jūs apie miltus. Kitas dalykas , jeigu „Atvira Klaipėda” dirba TIK pirmadieniais – ketvirtadieniais 8:00 -17:00 val. o penktadieniais 8:00-15:45 val. Šeštadienis, sekmadienis -išeiginės. Atsipūskite prie jūros!

    • Martynas Vainorius

      Kažkaip per pusšeštų metų neteko matyti tarp žmonių, parėmusių „Atvirą Klaipėdą” nors euru, tokio vardo ir pavardės kaip Anatolijus Šiliauskas. Taip kad ne tamstai samprotauti apie ką ir kada mes turim rašyti bei kiek ir kada turik dirbti. Kol kas dar susilaikau, bet manau, kad ilgai netrukus tamstą jau pasiųsiu viena gerai žinoma kryptimi.

    • Anatolijus Šiliauskas

      Ponas Vainoriau, jūs kritikuojate mane, kad aš neparėmiau jūsų ”Atviros Klaipėdos” . Aš žmogus turintis neįgalumą, senjoras. Jau neturiu galimybių dirbti dėl sveikatos. Aš turėdamas mažas pajamas ( pensija ir pašalpa) privalau jus remti finansiškai? O gal jūs galite finansiškai paremti Klaipėdos miesto neįgaliųjų draugiją, nevyriausybinę organizaciją. Gėdos turėtumėte. Jūsų puikybė ir godumas yra didžiosios nuodėmės. Jums nežinoma kas tai yra išmanymas, teisingumas, tvirtumas, susivaldymas. Jūs nesuvokiate kas yra Tikėjimas, Viltis, ir Meilė. Jums nežinomi žodžiai: ” Kasdienės mūsų duonos duok mums šiandien ir atleisk mums mūsų kaltes, kaip ir mes atleidžiame savo kaltininkams”.

    • Martynas Vainorius

      Ponas Anatolijau, tamstos žiniai, ne vienas senjoras yra prisidėjęs prie „Atviros Klaipėdos” ir džiaugiasi tuo, ką darome. Dar sykį siūlau, nesikankinkite, atleiskite mums mūsų kaltes ir keliaukite pasiskaityti VE ar KL.

    • chi...

      Su šventem vata tave!

  3. Patraukiau ir pertošiai

    /youtube.com/watch?v=4Ac2BWzg9R8&feature=share

    Reply
  4. Taraškevičius išdalino

    .atviraklaipeda.lt/2023/02/02/pajurio-pionieriai-prabangiame-klaipedos-kvartale-pigiai-naudojamasi-valstybes-zeme/

    Reply
    • Fui

      Kiek kart ta pati teksta rašysi???

  5. skaicius ant stalo

    Skaicius ant stalo . Noriu pamatyti tikrus skaicius, kiek uosto imonese dirba zmoniu, kiek per metus yra sumokama mokesciu . Visu mokesciu. Manau, kad Lietuvos mastu tai bus mizeris ir Klaipedos mastu tai bus ~10 proc. Net gal maziau. Apie kandidatus;- man visi kandidatai atrodo labai silpni ir tarp ju nematau miesto vadovo. Ir finalininkai labai silpni. Ir nematau Klaipedos miesto vizijos. Jokios ir is niekur Apie Klaipeda. Jau kazkas rase, as tik pakartosiu. Tai ne Hanzos tipo miestas prie juros. Ne Liubekas, Gdanskas, Scecinas, Talinas, Helsinkis ar koks nors Treleborg…. Niekaip. Tai tik apleistas tarybinis uzdaras uostelis su savo nepamatuotom ambicijom. Ir labai gaila, kad nuo p Gendvilo mero laiko, miestas tik sminga zemyn. Visom prasmen. Ir atsimerkit , ir apsidairykit, ir nesmerkit , ir nekritikuokit.
    Atsiseskit ir pagalvokit . Taip , kad i meru rinkimus eiti nebaisiai yra prasmes, nes …patys visk suprantate

    Reply
  6. Klaipėda

    Man gėda,kad renkame tokį merą Vaitkų kuris sugeba per televizijos laidą skatyti iš špargalkės ,tik už PETROŠIŲ.

    Reply
    • O man gėda už tokį

      rinkėją , kuris galvoja , kad renka ir dalyvauja ” skaitovų ” konkurse . Miestui reikia vadovauti su ” galva ” , o ne ” su liežuviu ” . Petrošiui ne .

    • sportas

      Zmogau atsibusk,Petrosius koncervatorius ,is kur pas jaunuoli Karkleje namai?Ka jis spejo juos uzdirbti dirbdamas autobuso vairuotoju.Paziurek kas vyksta salyje valdant koncervatoriams.Pedofiilijos bylos ir taip tttt.

    • O ką Petronis su Petrauskiai

      Kaip valstybinės žemės pardavinėja?
      Kaip ten su sklypais Tauralaukyje?kada Petrauskiai gražins 15mln? Tai tu už vagystės?

    • Man geda kas balsuos

      Už Petronis ir Petrauskius . Kada mokesčius mokėsite už valstybinės žemės pardavimus?

  7. Manau ,Kad Laimes

    Tas kuriam labiausiai reikia.Petrošius turi ivairiu darbu ,pareigu,o bedarbis Vaitkus trinasi keli metai be veiklos,oi kaip jam reikalingas butu šitas postas,tikras išsigelbejimas ,bus jis kaip ir Paksas 2,kurį irgi iš galo stume rusu verslininkai,be jų jis niekas.

    Reply
    • Asta

      … apgailėtinas Vaitkus buvo Dienos temoje, nieko jis nelaimės, klaipėdiečiai protingi, tikrai nesirinks tokio vaizdelio 🙂

  8. Rms

    Užtenka pažiūrėti į Vaitkaus sąrašą, ir aišku darosi ko jie ateina. Petrošius irgi nieko gero. Rinksimės mažesnę blogybę.

    Reply
  9. Mes be Vaitkaus (Udovickio) nenurimsim!

    Klaipėda be Vaitkaus (Udovickio) – Klaipėda be ateities! Kas kam dar neaišku?

    Reply
    • Klaipiedietis

      Mes be Vaitkaus,tai ir galėsi uostyti uosto smirdalus kol uždusi,nes jei valdys Vaitkus,o taryboje uostininkai,tai Klaipedai viskas.

  10. Anatolijus Šiliauskas

    Noriu pasisakyti dėl balsavimo organizavimo proceso. Pirma skaičiai, po to trumpas komentaras. Pirmieji keturi kandidatai pagal PADUOTŲ BALSŲ SKAIČIŲ PAŠTU mažėjimo tvarka. 1. Audrius Petrošius – 1458 . 2. Arvydas Vaitkus – 1128 ( 1458-1128= 330) 3. Remigijus Žemaitaitis – 902 . ( 1458-902= 556). 4. Ligita Girskienė – 416. ( 1458- 416= 1042). Aiškus lyderis pagal paduotų balsų skaičių paštu ponas, seimo narys Audrius Petrošius. Kyla klausimas – kodėl? Gal galima daryti prielaidą, kad kažkas pdėjo ”paduoti” balsus Audriui Petrošiui gal būt gydymo įstaigose ( Jūrininkų ligoninė, Universitetinė ligoninė, Respublikinė ligoninė) …Atsiverčiu Tėvynės sąjunga Lietuvos krikščionys demokratai sąrašo Nr. 9. Sąraše Nr. 9 pirmoje vietoje Nr. 1 Artūras Razbadauskas. Kas domisi Klaipėdos miesto gyvenimu puikiai žino kokios jo pareigos. Išvadas siūlau pasidaryti patiems. Aktyviai dalyvaukite antrajame rinkimų ture. Aš noriu, kad Klaipėdoje gyventi būtų gera.

    Reply
    • Gerai pastebėta

      Razbradauskas galimai darė prichologini spaudima perso alui balsuoti už konservus

    • Pritariu

      Na taip, vis buvo priekyje Vaitkus su Žemaitaičiu, o paskui, suskaičiavus balsus, paduotus savivaldybėje, rezultatas persivertė Petrošiaus naudai.
      O kas dėl ligoninių – pačiai teko gydytis vienų rinkimų metu ir turėjau parodyti daug užsispyrimo, kad apskritai galėčiau balsuoti ir kad galėčiau atiduoti balsą kam noriu.
      O jau kai ligoninėje guli koks paliegęs senukas, kuris dar ir stipriai neprimato, tai visada atsiranda pagalbininkų pažymėti biuletenyje konservams reikalingą pavardę.

    • sportas

      Ar zinote kiek partiju ir komitetu pakeite Razbadauskas ? Bent mano ziniomis 5.Keicia kaip koines.

  11. PAGALIAU.

    Išleidome ka tik ilgametį mūsų merą Grubliauską i užtarnautą poilsį,nespejom ir atsikvepti kaip ateina dar vienas meras dar labiau susiraukes,negatyvus,viskuo nepatenkintas,ir kas svarbiausiai irgi kokiems minimum 20 metu…

    Reply
  12. Nezabitauskas

    Matyt, nepaisant Puteikio nuopelnų miestiečiams, jo traukinys jau buvo nuvažiavęs. Gal per praeitus rinkimus būtų turėjęs daugiau šansų, bet neišklausė patarimo balotiruotis Klaipėdoje, o ne blaškytis tarp prezidentūros ir Vilniaus merijos. Bet dabar jau tas pats, Vaitkus ar Petrošius. Abu jie – kapitalo ryklių pasiuntinukai, tik pirmasis – protingesnis ir santūresnis. Gerų pokyčių sunku tikėtis. Vargas tau, Jeruzale, tai yra, Klaipėda! Nubalsavai už triukšmą ir taršą, miesto lėšų švaistymą ir makaronus tau ant ausų!

    Reply
  13. taigi

    Nu turi juk už kažką balsuoti ir rusakalbiai, jie mūsų piliečiai,juk Titovoar kito nebuvo,tai balsavo arba už Vaitkų,arba už Žemaitaitį.Klaipėdoje nieko nauja.

    Reply
    • Klaipėdiškis

      Prie ko čia tas skirstymas pagal kalbas? Kažkokia paslėpta neapykanta pas tamsta?

    • Anonimas

      Geriau uz Vaitku negu uz marsrutininka

  14. nenorime

    Jokių verslininkų,uosto oligarchų rėmėjų,jokių, pažiūrėjau to komiteto sudėtį,ačiū,nereikia.Balsuosime už jauną ir gražų.

    Reply
  15. Arūnas

    jeigu Pertošius būtų ne konservatorius tikriausia būtų surinkęs daugiau balsų. Vaitkus yra verslininkas, darys biznį su partneriais ir tiek…

    Reply
  16. Niekada ne balsuosiu už Petrošių

    Pakaks Petraičio.jo partija
    Kaip ten su 15 mln? Kada gražinsite pinigus?kodėl mokesčių nemokat?

    Reply
  17. Svirplys

    Gaila, kad žurnalistai ne visais kandidatais į merus, sav.tarybą pasidomi jų praeities darbais. Užtenka tik paGuglinti ir neįtikėtinų įdomybių apie lieberalkonservatorių Petrošių galima sužinoti. O gal geriau to nedaryti, nesidomėti? Ir išdrįsta šis vaikinas Petrošius tapti meru ir… valdyti miestą… Pasirodo, kad jis turi verslininko patirties svirplių ir atliekų-šiukšlių versle… Net socialiniame tinkle pats yra pasidalijęs vaizdo įrašu,kaip keptuveje čirškina ir paskui valgo svirplius.. Tik pabėgęs iš Grubliausko politinio glėbio ir atbėgęs pas konservatorius tuoj gauna „postą” šiukšlių tvarkymo centre KRATC,e . Ir tai geras pusmetis buvo iki 2020 seimo rinkimų. Svirpliai palikti kažkur čirškia, bet svarbiau KRATC parodyti savo sugebėjimus . Sugalvojo tokį projektą kokio dar niekas nesiūlė. O tai yra- įrengti saulės elektrinių parką ant….Kalotės sąvartyno… Štai koks išmintingas Petrošiaus žaliasis projektas. Jau sakė, kad ieškosiąs ir ES lėšų…. Ir staiga sėkmė- miestiečiai jį išrenka…į seimą. O kaip vargšas smirdantis Kalotės sąvartynas paliktas be Petrošiaus? Tai nesvarbu. Nesvarbi ir seimūno kėdę palikti, kad klaipėdiečiai jį išrinktų į ..merus… Ar tikrai gali įvykti katastrofa?

    Reply
    • Gali neatsakyti. diagnozė aiški.

      celofaninę kepurę pametėt?

  18. Klaipėdos pilietis

    Balsuosiu tik už p. Audrių Petrošių! Vienareikšmiškai.

    Tai žodžio žmogus ir rodantis realius rezultatus. Tvirtas, patikimas, veikiantis ir nuveikiantis. Didžiuojuosi, kad turime tokį žmogų savo mieste.

    Net būdamas Seime, visuomet, kaip ir sakėsi prieš eidamas į Seimą, nepamiršo, išliko su mumis, klaipėdiečiais. Visą laiką buvo labai juntamas fokusas ir RŪPESTIS mūsų miestui. Didelį džiaugsmą kelia visi jo JAU nuveikti darbai vardan mūsų miesto Klaipėdos.

    Matau, kad tai nuoširdus, atsidavęs žmogus mūsų miestui, pasikartosiu, jau daug nuveikęs ir patikimas. Daugiau argumentų net nereikia.

    Paskaičius komentarus norisi tik pridėti. Atrodo, kad dauguma komentuojančių staiga patapo didžiais “politikais”. Suprantu, kad kiekvienas nori jaustis svarbus, bet atsimerkit, realiai pamastykit ir įvertinkit, kad išvis turime tokią galimybę, kaip Audrius. Akivaizdu, kas mūsų miestui geriausia.

    SĖKMĖS DIDŽIAUSIOS! Vienareikšmiškai palaikau, esu UŽ AUDRIŲ PETROŠIŲ! Tikiu ir pasitikiu.

    Reply
    • ....

      Žodžiais netikiu , gal galite konkrečiai išvardyti ” nuveiktus darbus ” Klaipėdai ? Kokius siūlymus , įstatymo pokyčius teikė seime ? Ačiū . ?

    • nepraeis konservai

      Nesvaik, atsipeikėk, kiek partijų pakeitė Tavo Petrošius Lanzberginis? Nebalsuosime, ir Tu… nelaimėsite

    • Klp

      Oi kaip tamsta klystat, nieko jūs nežinot apie Petrošių, siulau tikrai pasidomėti kas tai per persona, ir praeis noras už jį balsuoti, tai tik mokantis gražiai sudėti žodžius, tai tragedija Klaipėdai toks meras. TIK NE UŽ PETROŠIŲ…..

    • Klaipėdos pilietis

      Būtent, žodžiais netikiu, tikiu veiksmais, dėl to balsuosiu už Audrių.

      Kadangi – IP: 90.131.33.11 – adreso atstovas rašinėja po straipsniu pasivadinęs skirtingais vardais ir itin daug komentarų – atleiskit, bet jūsų komentarai tiesiog netenka prasmės. Toks vaizdas, kad jums algą mokėtų už tai, kad rašinėtumėte komentarus. O dar klausimas ar tik iš šio adreso rašinėjate.

      Prieš rašant, būtų pravartu namų darbus atsilikti asmeniškai ir pasidomėti visais kandidatais, ne tik Vaitkumi.
      Audrius Petrošius plačiai ir skadriai dalinasi savo darbais.

      Aš, paprastas Klaipėdos pilietis, išreiškiau savo nuomonę ir mano diskucijos ties čia baigiasi. Jūs išreiškėte savo, tai ir pailsėkite. Toliau gyvenkite savo gyvenimą. Jei neturite, susikurkite.

    • alib

      IP: 90.131.33.11 yra Virginija Jurgilavičienė. Teista pikta Puteikio pakalikė, kurios esmė, kad Klaipėda kuo labiau rusija taptų.

    • sportas

      Neizeidziant.Andrius tik ciulbonelis .Meras turi tureti kiau-ius.O jam toli dar iki ju.

    • Nuomonė

      Tai ir balsuok, o kas tau trukdo. Manau, kad visi balsuoja už ką tik nori. Atėjo kažkoks laikas girtis privačiais dalykais: vienas rėkia ir visiems įrodinėja, kad jis yra netradicinės orientacijos, kityas aiškina už ką jis balsuos. Nei kam įdomu tokie dalykai, nei ką, ko čia garsintis savo lytine prientacija ar polytine orientacija.

  19. MC

    Žmonės, Jūs „alyno” barmenę išrinkot jūsų interesus atstovaut… Matomai, pagirios bus sunkios

    Reply
    • jl

      Savęs negerbiantys ir beraščiai rinko Žemaitaičio teistų chebrą.

  20. Ponios ir poniukai,

    ar verta purkštauti vieniems ant kitų? Vaitkus ne vienas „valdys”, jau turi komandą. Svarbu, kad savo miesto žmonėms tarnautų (Kauno mer. Matijošaitis – geras pvz.) ir nesileistų tampomas kaip marionetė už virvučių. Ir kad uosto nepri(ch)vatizuotų!

    Reply
  21. Viskas

    Viskas gerai, situacija kontroliuojama, pirmauja Vaitkus, jis ir laimės, nes nepakliuvę į antrą ratą manau balsuos už Vaitkų, nes balsuoti už konservatorius nesąmonė !

    Reply
    • Pritariu

      Antrame ture balsuosiu už Vaitkų . Petrošius jau kartą paliko klaipėdiečius ir iš miesto tarybos išlėkė į seimą .

  22. Anonimas

    Parodykit bent viena kas dirba ne savo ar kažkieno naudai , kieno švari praeitis , kas nepriklauso kokiam nors klanui , partiniam klanui . Atsiprašau , yra tokių žmonių, bet jie visi dirba užsienyje , daro sėkmingai karjėra jie nesiveržia į Lietuvėlę . Renkam tuos ką mums rekomenduoja partiniai klanai .

    Reply
  23. Dieve mano

    Žemaitaičio nebus antram ture, bet pažiūrėkit į jo rezultatą. 10 tūkstančių klaipėdėčių balsavo už šitą Gražulio reinkarnaciją. Prie šito pridedam dar 12 tūkstančių, kurie balsavo už Vaitkų – žmogų, kuris buvo atvirai remiamas baltarusiškų trąšų magnatų. Aha, tų pačių, kurie dabar džiaugiasi kratomis dėl galimo sankcijų pažeidimo. Vaitkaus ir Žemaitaičio kompanijos kartu turi 15 vietų taryboje – o čia beveik dauguma, kurią bus nesunku įtvirtint. Nenoriu būt tuo, kur prikarksi, bet nujaučiu, kad Klaipėdos uostas taps dar rizikingesne vieta sankcijų klausimais. Ir taip nusprendė ne kažkokie sąžinės deficito kamuojami verslininkai, o patys klaipėdiečiai.”

    Reply
    • NORMALU

      Rusai,baltarusai visada norejo valdyti mūsų vienintelį uostą .Protingi išsilavine rinkejai šiandien jau išsikrauste i Klaipedos rajoną ir alsuoti mieste nebegali.Like klaipediečiai su žemo lygio finansiniu ir politiniu raštingumu..

  24. L...

    Viešpatie brangus, Klaipėda vos Žemaitaičio neprasileido… Nesuprantu, kaip žmonės gali balsuoti už tokį isterišką, konfliktišką ir tūlžingą žmogų? Nieko jis Klaipėdai nedavė, kai buvo seime, nieko jis nebūtų padaręs būdamas ir meru. Pažiūrėkit į jo komandą – teisti, neišsilavinę, nemokantys nei rašyti be klaidų, nei kažką gero sukurti. Skaudu, kad yra tiek klaipėdiečių, kurie negerbia savęs ir tokį žmogų / komandą mato valdžioje.

    Reply
  25. Lii

    Vieną dalį Vaitkaus komandos sudaro savo kišenėmis susirūpinę verslininkėliai, kita pusė ruZZijai dirbantys agentėliai, trečia dalis – uosto smarvei ir Grigeo taršai prijaučiantys beširdžiai. Pažiūrėkit atidžiai į jo komandą, klaipėdiečiai. Balsuosiu už Petrošių. Kaip žmogus, jis yra padėjęs mano neįgaliems kaimynams Bandužiuose, o ir atrodo, kad dirba daug ir nuoširdžiai.

    Reply
    • Ne, jokių perbegėlių petrošių

      2020 10 31__Jaunasis Seimo narys A.Petrošius į sostinę ners iš Klaipėdos tarybos, svirplių ir atliekų verslo ____
      Į Klaipėdos miesto tarybą pernai jis buvo išrinktas su Vytauto Grubliausko komanda, o vėliau įsiliejo į konservatorių gretas. ____P.S. vieša info iš
      15min. ? Petrošius jau turėjo galimybę DIRBTI Klaipėdai , tik dėl ” storesnė” algos seime , paliko klaipėdiečius , o dabar nori būti meru ? Alga bus geresnė ? Manau rūpi tik PAREIGOS .

    • Aleksandra

      Balsuokit, bet nekyškit savo nuomonės kitiems.

    • To Ne,jokiu.....

      Ar dar nepavargai nuo 10 vienodų juodinančiu komentarų ????

  26. sertfji,ol.;'/

    Jeeezau, kiek durnių Klaipėdoj…Mums amen. Vaitkus – tai senieji bebrai su visokiais taraškevičiais, makūnais ir tadaaaam – janušoniais. Ot tai galės damušt miestelį. Bus uostas per visą pakrantę ir gamyklos iš kitos pusės. Kokiam reik būt pumpotaukšliui,kad nesuvokt, kad finansinės grupuotės tik savo piniginius reikalus tvarko, o ne jūsų kiemus ar ligonių eiles prie ligoninių. Petrošius – pedopartijos sūnus, gerai pasilakstęs per visokias kitas partijėles . Norit stambulo konvencijos, pedoparadų, spalvotų suoliukų? Tada ura.

    Reply
  27. Pilietis

    Muzikantas pralaimėjo, bet tyliai palikto Autobuso parko direktoriu antrai kadencijai suspejo.

    Reply
  28. Šišioniškė

    Jeigu būtų laimėjęs Žemaitaitis,būtume galėję mitinguoti lenino aikštėje. Žmogus nori būti Klaipėdos meru ir nežino kas ir kur yra Klaipėdoje. Paklausykit jo pliurpalų rinkimų naktį.

    Reply
    • ****

      Gal nereikėtų viešai demonstruoti liguistų fantazijų ir riboto suvokimo ?

    • Klaipėdos gyventojui

      Renkate nežinat ką ? Tipinis konservatorius 🙂 2020 10 31__Jaunasis Seimo narys A.Petrošius į sostinę ners iš Klaipėdos tarybos, svirplių ir atliekų verslo ____
      Į Klaipėdos miesto tarybą pernai jis buvo išrinktas su Vytauto Grubliausko komanda, o vėliau įsiliejo į konservatorių gretas. ____P.S. vieša info iš
      15min. 🙂

  29. Kodėl aš nebalsuosiu už konservatorių Petrošių , nes

    mano galva , jam reikia tik PAREIGŲ . Dirbti miestiečiams jau turėjo galimybę – pabėgo ! Copy vieno komentaro , kuriam pritariu ____Petrošius lyg Figaro : tai šen,tai ten ( į miesto tarybą atėjo su p.Vytauto Grubliausko komitetu ,perėjo pas konservatorius ,nebaigė kadencijos užsimanė į Seimą , įpusėjus Seimo kadencijai , užsimanė Klaipėdos meru būti ,nebaigs kadencijos gal panorės vėl į Seimą ar prezidentu tapti ) .Rinkimės ATSAKINGAI ,kad dar ketveri metai nenueitų niekais.

    Reply
    • Klaipedos gyventojas

      Man atrodo ,kad jūs pats esate figaro ten,figaro čia, nes nelabai suvokiate ką šnekate,kažkokius vėjus.PETROŠIUS būtų puikus meras. Tik už PETROŠIŲ.

    • Ne, mielieji

      Pritariu. Jokių konservatorių. Jokių atžmogių.

  30. G.

    Monika ŽVINKLYTĖ , iš aludes barmenes i miesto taryba . Va cia tai karjera 😉 Ir paskui verkia zmones kad valdzia nedirba….

    Reply
    • Na jau na jau

      o tarp konservatorių panašios karjeros nebuvo ?

  31. Ano

    Pagaliau Klaipeda prabudo, pirmas laimejimas jau ivyko, pavyko isstumti uzsisedejusi mera is posto. Gaila, tik kad Laisvė ir teisingumas gavo tiek mandatu, paziurejus ju tarybos asmenis – nieko gero. O renkantis tarp Vaitkaus ir Petrosiaus, reikia duoti sansa jaunam, ambicingam zmogui Petrosiui. Konservatorius? Taip. Bet Palangos meras taip pat konservatorius, o miestas dar niekada nebuvo tokiame pakilime, tad reikia tiketis, kad ir su Klaipeda butu panasi situacija. O kadangi Vaitkus atejes is uosto, tai greiciausiai niekas nepasikeistu, tik dar daugiau uostas galetu sau leisti tersti miesta.

    Reply
    • Visiškai Jums pritariu

      Visiškai pritariu. Taip , Palangos meras taip pat konservatorius. Tačiau, matant kaip Palanga tvarkosi, išgražėjo, palangiškiams net nekyla kvailų minčių nebalsuoti už mero asmenybę, nors jis ir konservatorius. O ar pakenkė Palangai, kad jų meras konservatorius? Akivaizdu, kad ne. Todėl palangiškiai išsirinko jį jau pirmame ture. Svarbiausia, mero noras dirbti miestui, gebėjimas sutelkti komandą darbams, svarbu komandoje esančių žmonių moralė, protas ir pastangos. Tikiu, kad A.Petrošiaus komanda tokia ir būtų.

    • O aš nepasitikiu

      konservatoriaus Petrošiaus ” noru dirbti Klaipėdai ” . Jis net išrinktas į miesto tarybą „pabėgo ” į seimą . Išrinko kaip liberalaus komiteto atstovą ir tik paskui pabėgo pas konservatorius , nes atsirado geresnė galimybė keliauti į seimą ? O dabar nori būti meru ? Jūs rimtai ? Nesuvokiate skirtumo tarp Palangos mero konservatoriaus Š.Vaitkaus ir jaunojo konservatoriaus perbėgėlio Petrošiaus ?

    • Klaipėdiškė

      Nesutinku, kad uostas terš dėl Vaitkaus. Balsuokime ne brazauskiniais masteliais -„užtat gražus vyras”. Nekyla klausimų, kodėl Vaitkus praeituose rinkimuose neparsidavė konservatoriams? Visos partijos jo norėno dėl autoriteto ir gerų darbo rezultatū

    • Li

      Dieve, Klaipėda vos Žemaitaičio neprasileido… Nesuprantu, kaip žmonės gali balsuoti už tokį isterišką, konfliktišką ir tūlžingą žmogų? Nieko jis Klaipėdai nedavė, kai buvo seime, nieko jis nebūtų padaręs būdamas ir meru. Pažiūrėkit į jo komandą – teisti, neišsilavinę, nemokantys nei rašyti be klaidų, nei kažką gero sukurti. Skaudu, kad yra tiek klaipėdiečių, kurie negerbia savęs ir tokį žmogų / komandą mato valdžioje.

  32. Vadimas

    Konservatorių Klaipėdoj ne tiek ir daug
    Vaitkus nugalės į vienus vartus Girskienes balsai atiteks Vaitkui.

    Reply
  33. Klaipėdiškis

    Kažkam tai atrodo kad uosto reikakus tvarko karbauskis ar vaitkus o gal dar kas nors iš klaipėdiečiu , apsirikai žmogiuk , čia viska tvarko vilnius . Klaipėda buvo nuo pat pradžių pinigų maišas , bet ne klaipėdai . Buvo ir liks provincija , didžiulis kaimas . Tenka priprasti prie to , tai faktas .

    Reply
    • Klaipėdiškė

      Kod turėčiau priprasti, jei galiu duoti gražos į snukį?

  34. NU IDOMU...

    Ar pavyks po antro turo R.Karbauskiui okupuoti uostą Vaitkaus pagalba.?

    Reply
    • Tik vienas klausimas

      Idiotiškas komentaras, turintis tikslą apjuodinti. Konservams dirbate? Grubus darbas.

    • Taip

      Jei laimės Vaitkus, taip.

    • melas

      Valdantoeji jau senokai šioje kadencijoje” patvarkė” uostą, pavertė jį AB. Taigi, atsipeikėkite, neklaidinkite rinkėjų… Valstybinį Jūsų Uostą dalijais ne Vaitkus, o šie amoralūs Valdantieji.

  35. Rralybė

    Jeigu norit gyvent mieste kuriame tik uostas proteguojamas tai už A. Vaitkų, prie jo valdymo vidurį miesto atsirado tarptautinė perkėla, o pats blogiausias dalykas, kad uosto planas buvo padarytas svarbesniu negu miesto planas. Uostas jam svarbiau nei miestas

    Reply
    • Padėkokime Budinui

      Už šį žingsnį, padėkokime Budinui, kaip buvusiam administracijos direktoriui. O Budinas pats pirmasis pasveikino vaitkų su pergale.

  36. Arnoldas

    KLaipėdiečius reikia pagirti t.y. pasigirkim kad neblogai supratome kaip mums balsuoti,už ką. VIsgi 11 pretendentų, kai kurie akiplėšos, dieną-naktį ‘varė” savo pažadus, dažnai nelogiškas, neatitnkančias esamos situacijos mieste tikroves … Gerai kad atsikratėme Grubliausko. Gerai kad ir ponia Girskienė stipriai pralošė. Kur VŽS? Bus taryboje jų 3 žmonės, kurie nėra -nebuvo VŽS… Gaila, kad Petrošius pateko į 2 turą. Šis vaikinas liberalkonservatorius visai nesuvokia ką daro-nedaro seime bando chaosą kelti ir mūsų mieste. Net ir prof.Razbatauską perbėgelį TS-LKD priėmę dar kažko tikisi… Tai jiedu sujaukė miesto ligoninių pertvarką. Niekur jie, neaiškios politinės pasaulėžiūros vyrukai nedings, Pažiūrėsi, pamatysim… Įdomu kur dings vicemeras Barbšys likęs be darbo?. Bet. tiesa, juk Petrošius seimūnas jį į padėjėjus galės pasiimti… Arba pats generolas Pocius TS-LKD Klaipėdos pirmininkas iš kažkur atbėgęs ir tapęs juo, ir net klaipėdiečiai jį kažkodėl į seimą pasiuntė….

    Reply
    • Rasa

      Suremkime pčius prieš konservatorių mantiją užsivilkusį Petrošių. Slidų demagogą , kuris jau šį rytą spaudos konferencijoje bando vaizduoti Vaitkų, kaip magnatą, sientį iš Jūsų uosto naudos? Ar ne šitie konservatorių valdantiejį jau pagriebė UOSTĄ? Neprileiskime Petrošiuas, eikime balsuoti

    • Klp

      Labai teisingai, neduok dieve Klaipėda išsirinks Petrošių, atsirūgs miestui ir žmonėm, jis tik kalbėti gražiai moka, labai slidus, viena karta savo rinkėjus jau apgavo, neigi miestiečiai lips ant to pačio grėblio…..

    • Ar matėte bent vieną tarybos posėdį

      Ar matėte bent vieną miesto tarybos posėdį, kad taip keliate Viatkų? Jo visa kompanija atitinkamo intelekto , leksikonas taip pat atitinkamas. Numeta miestui kaulą ir tvarko savo asmeninius reikalus miesto taryboje. O dar Budinas prie jų prisidės ir Klaipėdai vėl bus LABAI BLOGAI. Visi jie jau ne metus sėdi miesto taryboje, o kur miestui proveržis?

    • Klaipėdiškė

      Taigi visi konservai puola Kauno Matjošaitį už verslą Rusijoje, o Klaipėdos Kavecką nutyli. O Pocių miestiečiai pasiuntė todėl, kad lietuviams prilygsta siuntimas seiman kaip rusų laivan

  37. Ar ne klastojo Gimzazijos ?

    Gimnazijos ap. rezultatu nebuvo net 3:30, ar ne piešė jie parašus? Aišku konserva.s

    Reply
  38. Gedas

    Nu ką ,dabar Vaitkaus ir Petrošiaus šaikos nustekens Klaipėda I dugną, Viena sena dudoriu pasalinom bet renkam be galvos kandidatus,

    Reply
  39. ezys

    Tai dabar Zemaitaitis des Seimo nario mandata ant stalo, atsisakys Seimo nario algos ir gyvenimo sostineje, bei persikels i Klaipedos taryba dirbti visuomeniniais pagrindais? Kazkodel itariu, kad ne 😀

    Reply
    • Gal

      Ežiuk, studijuok rinkimų sistemą. Nei Girskienė, nei Paterošius mandato dėi neprivalo.

  40. T

    Darbininkų ir pensininkų kaimas jei balsuoja už Žemaitaitį.

    Reply
  41. SS

    Zemaitaitis-tai grazulis kitoje formoje,ir kokio bb jis lenda i Klaipedos vadovo posta???

    Reply
    • Equalizer

      Tieisiog gerai pasitikrino pries rinkimus į Europos parlamentus, buvo demesio centre kaip pretenduojantys į uostamescio merus, rimto miesto. Tai manau pamatysime ji EP. Idomiau, kaip seksis atvestai publikai, kaip slaugytojai ir daktarai, kurie sauke apie stagnacija teks skaityti sprendimus ir aptarineti komitetuose, nes greitai ir tu kurie sake, kad reikia isjudinti Klaipeda jie irgi taps stagnatotoriais:)

    • Nuolanki rinkeja.

      Gaila labai gaila,kad
      Zemaitaitis nepateko i 2tura Klaipeda butu kitokia….

    • Klaipėdiškė

      Kokio kokio… savo gero neturi

  42. Auksinis kardas

    Baisu gyventi mieste kuriame žmonės už žemaitaitį balsuoja.

    Reply
    • Kokio velnio

      gyveni?

  43. Rms

    Pažiūrėkite žemaitaičio kandidatai i taryba kokie. Tokie zmones taryboje nemanau kad turėtu buti. Svetima geda apima. Ka klaipedieciai galvoja juos rinkdami. Aisku, nelabai buvo ir rinktis is ko.

    Reply
  44. ką jie galvoja...

    tą ir galvoja,kad nenori Vaitkaus,o Petrošius,, koncervas,tai ir renkasi trečią variantą, jeigu Petrošius būtų kitoje partijoje,tai pergalė būtų jam garantuota buvus.

    Reply
    • Klp

      Jūs giliau pasidomėkit apie Petrošių, koks jo kelias į politika, praeis noras už jį bslsuoti, konservas jis ar ne. Jis tiesiog tik turi gera liežuvį, bet kaip admenybė, kaip miesto vadovas būtų tragedija.

  45. Rinkėjas

    Bet rašote, kad Petrošius su Žemaitaičiu daugiau nei 100 tūkstančių balsų gavo, ir tai Klaipėdoje, vistiek liko antras trečias, o pirmas tik keliolika tūkstančių tegavo.

    Reply
    • Rinkėjas

      Ups suklydau. Per anksti straipsnį skaičiau ?

  46. Klaipeda

    Sudalyvavus atviroje diskusijoje i mero posta su kandidatuojančiais, buvau šokiruota kai is Žemaitaičio išgirdau: -„politika man tik hobis”. Tai Jam Klaipėda-hobis. Žiauru kas už si kandidata atidave balsa-GĖDA!!!

    Reply
    • Prisidenk

      savo GĖDĄ ir daugiau nerodyk!

    • Didžiausia gėda

      suaugęs ir neraštingas žmogus

  47. Stop

    Jau galit keisti antraštę, Klaipėdą valdys Klaipėdietis

    Reply
  48. Laima

    Žemaitaitis atskiestų per 30 m susibūrusią šaiką , kuri Klaipėdą pavertė kaimu.

    Reply
  49. Jonas

    Paanalizuokite Vaitkaus veiklą ir klausimų neliks

    Reply
    • Dėkui

      Išanalizavome, balsavome…Ir dar antrame ture balsuosime!

  50. Anonimas

    Vata balsuoja uz Žemaitaiti,o Klaipedoj vatos daug 🙂

    Reply
    • Andrius

      Vata balsuoja už Vaitkų ir taip Klaipėdoje vatos tikrai daug.

    • Vata

      balsuoja už Grubliauską ir Petrošių?

  51. Jonas

    Kad Vaitkus pateko nestebina, giek dèjo pastangu…O dėl R. Žemaitaičio nenustebino.Gal kaip tik būtų gerai žmogus neturintis jokių saitų su sena gvardija

    Reply
    • Vaitkus dėjo daug pastangų

      Taip, Vaitkus dėjo daug pastangų, bet interesai jo aiškūs. Atstovauti uosto versliūgas. O jau ir Budinas puolė sveikinti Vaitkų, šaikelė aiški. Per Vaitkų žmonės negalėjo renovuoti savo gyvenamojo daugiabučio, šis visaip kaip trukdė, tai ką toks ,,šeimininkas” duos miestui. Nieko. Klaipėda dar labiau taps uosto aptarnavimo zona. O Budinas jam padės.

  52. Mindaugas

    Klaipėda taps pajuokos objektas jeigu netyčia kažkaip Žemaitaitis būtų meru, Klaipėda kas su tavimi negerai ? Užtenka pabūti populistu ir pasiūlyti viską, graudu.

    Reply
    • Nieko jis ir nepasiūlė

      Žmonės tiesiog norėjo atsikratyti Grubliausko

  53. Neringa

    Aš šoke dėl žemaitaičio, kas mūsų miesto žmonių galvose…..

    Reply
    • Aga

      Aš šoke nuo tokio komentaro.

    • Apgailetini.

      matomai pas mus runkeliu perteklius..

    • Vaidas

      Neringa, ar jūs visada žmogaus pavardę rašote iš mažosios raidės, ar čia tokia protesto forma? Ai, čia turbūt dėl patirto didelio šoko…

  54. PJ

    Klausimas, ką ponas Žemaitaitis nuveikė Klaipėdos labui būdamas seime???? Ką šis veikėjas išvis veikia uostamiestyje?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Neteisingas klausimas. Ką galvoja klaipėdiečiai, balsuodami už Žemaitaitį. Štai klausimas koksai…

    • Anonimas

      Kas klaipėdiečių galvose, kad balsavo už jį. Matyt skysta masė.

    • Jis

      tik siūlėsi nuveikti.O ką nuveikė Petrošius?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This