11-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 13-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia unikalios urbanistinės istorijos rubriką, iš dalies remiamą Klaipėdos savivaldybės, kurioje šį kartą apžvelgia su nepastatytu tiltu į Kuršių neriją susijusias idėjas, o pirmąją tokią dar prieš 60 metų buvo iškėlęs tuometinis Klaipėdos miesto vyriausiasis architektas Pranas Sabaliauskas.

***

Savivaldybė ketina įnešti dar 250 tūkstančių eurų viešosios įstaigos „Neptūno” krepšinio klubas dalininko kapitalui didinti – jau parengtas atitinkamas miesto Tarybos sprendimo projektas.

***

Jūros gatvėje esančius buvusius policijos komisariato pastatus Turto bankas vėl ruošiasi parduoti aukcione, pastatų kompleksą suskaidžius į dvi dalis.

***

49 sporto klubo „Okinava” nariai, dalyvavę savaitgalį vykusiame Lietuvos kiokušin karatė čempionate (kova su šešėliu, U10 – U20 amžiaus grupėms), iškovojo net 48 medalius.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė kalbina šiuo metu uostamiestyje spektaklį „Fragmentas” statantį tarptautiniu mastu pripažintą režisierių Dmitry Krymov.

***

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir dienraštis „Vakarų ekspresas” pirmadienio popietę surengė antrajame Klaipėdos mero rinkimų ture šį sekmadienį susigrumsiančių konservatoriaus Audriaus Petrošiaus ir Arvydo Vaitkaus debatus.

Kovo 14-oji

Antradienio rytą, nuo 7 val., prasidėjo išankstinis balsavimas antrajame merų rinkimų ture. Tokie rinkimai vyksta 34 Lietuvos savivaldybėse, kur meras nebuvo išrinktas pirmojo turo metu. Tarp tokių savivaldybių patenka ir uostamiestis bei Klaipėdos rajonas.

***

Nors terminas pateikti dokumentus norintiesiems tapti uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos” vadovu baigėsi jau penktadienį, įmonės valdybos pirmininkė Kristina Petraitienė „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog pretendentų skaičių ir ji pati žinos tik gavusi oficialų raštišką pranešimą iš atranką vykdančios bendrovės.

***

„Tad Audriaus ir Arvydo fanai viešai (o ypač – anonimiškai) plakasi neaprėpiamuose socialinių tinklų ringuose taip, kad net mobiliakai, planšetukai ir kompai dreba, tik tam, kad sušiltų. Nors patys to ir nežino. Dauguma jų net neįtaria, kad dėl visko jau beveik susitarta. Kad atliekami tik formalumai”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Antradienį prieš spaudos konferenciją, skirtą šokio spektaklio „Sapnai ir kaktusai” premjerai, Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė atsakė į kelis „Atviros Klaipėdos” klausimus.

***

Klaipėdos savivaldybė rengiasi imti 3,719 mln. eurų paskolą ne ilgesniam kaip 5 metų terminui investicijų projektams, numatytiems 2023-2025 metų strateginiame veiklos plane, finansuoti.

***

Remigijus Žemaitaitis antradienį savo profilyje socialiniame tinkle „Facebook” paragino klaipėdiečius kovo 19-ąją balsuoti už Arvydą Vaitkų, kuriam palaikymą išreiškė ir Ligita Girskienė.

***

Kėdainiuose įvykusio Lietuvos kyokushin karate kata čempionato metu Kyokushin karate mokyklos „Shodan“ sportininkai iškovojo net 77 medalius.

Kovo 15-oji

Nors vadinamoji keltų leidimų byla ir baigėsi prokuratūros fiasko, Lietuvos automobilių kelių direkcijai pavyko prisiteisti lėšų iš tokiame procese figūravusių bendrovių, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 37 papildomą susitarimą su UAB „Versina“ dėl naujosios mokyklos Senvagės gatvėje statybos, kuriame jau numatyta ir nauja statybos darbų pabaigos data.

***

Klaipėdietis Martynas trečiadienio rytą „Atvirai Klaipėdai” atsiuntė laišką, kuriame dėstė apie sunkiai suvokiamą vieno 9-ojo maršruto vairuotojo elgesį. Po publikacijos dar vienas klaipėdietis pasidalino ir 14-ojo autobuso vairuotojo netinamu elgesiu.

***

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nutraukė Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo konkursą.

***

Trečiadienį miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė dar 250 tūkstančių eurų skyrimui „Neptūno” krepšinio klubui, balsuojat susilaikius tik mero pavaduotojui Arūnui Barbšiui.

Kovo 16-oji

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai priėmė sprendimą dar prieš porą metų pradėjote nagrinėti civilinėje byloje dėl nuotekų vamzdžio, kuriuo į marias tekėjo neišvalytos „Grigeo Klaipėda” nuotekos.

***

„Iš JAV pareigūnų reakcijos galima spėti, kad incidentas nesukels rimtų politinių pasekmių ir bus nurašytas į neišvengiamus nuostolius. Bent jau trečiadienį kitų „reaperių” įprastoje Juodosios jūros akvatorijoje nesimatė. Nors neoficialiai visiems yra aišku, kad incidentą išprovokavo Rusijos karinės oro-kosminės pajėgos”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Per dvi išankstinio balsavimo dienas Klaipėdoje, kur dėl mero posto kovoja konservatorius Audrius Petrošius ir Arvydas Vaiktus, savo balsą atidavė 2,4 proc. rinkėjų.

***

„Tai spektaklis apie gyvenimą. Apie mūsų gyvenimą, kaip ir Čechovas rašė. Apie baisią aplinką, apie bandymą padėti kitiems, bandymą išgyventi tose aplinkybėse, išsaugoti žmogiškumą, padėti kitiems negalvojant apie save. Jis apie skausmą. Visi jaučia tą patį, aš irgi jaučiu prie tų aplinkybių, kuriose mes gyvename, prie to gaisro aplink mus, gaisro mumyse”, – ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu apie Klaipėdos dramos teatro premjerą – spektaklį „Fragmentas” – kalbėjo jo režisierius Dmitry Krymov.

Kovo 17-oji

Klaipėdos universitetinę ligoninę „prarijęs” naujas darinys – Klaipėdos universiteto ligoninė – paveldėjo ir šios įstaigos ginčus su Centrine projektų valdymo agentūra dėl finansinių sankcijų, pritaikytų už įvairius pandemijos metų viešuosius pirkimus.

***

Prieš teismą stos klaipėdietis, valstybei galimai nesumokėjęs daugiau nei 1,74 mln. eurų mokesčių: jis kaltinamas mokesčių vengimu teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, praneša FNTT.

***

Asociacija „Klaipėdos kultūros bendruomenė“ paskelbė kreipimąsi į kandidatus į Klaipėdos miesto merus ir būsimą Klaipėdos miesto Tarybos koaliciją dėl Jūros g. buvusio policijos komisariato pastato perdavimo kultūros bendruomenei.

***

Nors Klaipėdos apygardos teismas praneša apeliacine tvarka išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo priėmęs griežtesnį nuosprendį, nei buvo skyręs pirmos instancijos teismas, kalėjimo duonos Jurbarko politiko sūnui paragauti neteks.

Kovo 18-oji

„Žmonės užsidarę sėdėjo namuose, kadangi vaikščioti gatvėmis tapo pavojinga. Net išėjus parūkyti ar atsinešti vandens, galima buvo žūti nuo skeveldrų. Buvo daug žuvusiųjų, kuriuos laidojo tiesiog šalia namų, nes žmonės bijojo vykti į kapines. Vasarą panašiai žuvo ir mano dėdė. Ilgą laiką jis gyveno rūsyje, o išėjus į lauką pasižvalgyti, į jį pataikė skeveldra. Iš pradžių ir jį palaidojo kieme, bet po kurio laiko atsirado galimybė perlaidoti jį kaip žmogų kapinėse”, – pasakojo 25-erių Jekaterina Šamajeva, į Klaipėdą praėjusių metų spalį atvykusi iš Severodonecko.

***

Policija pranešė, kad penktadienį, apie 16 val., Girulių miške mirė greitosios pagalbos medikų gaivintas 59 metų vyras.

***

Paskutinėse „Betsafe-Baltijos lygos“ reguliariojo sezono rungtynėse Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto krepšininkės šeštadienį prasibrovė į atkrintamąsias, išvykoje 90:60 sutriuškinusios Daugpilio universiteto krepšininkes ir pakilusios į septintąją turnyrinės lentelės vietą.

Kovo 19-oji

Klaipėdos savivaldybė, Valstybinė miškų urėdija ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba planuoja pasirašyti trišalę sutartį dėl pėsčiųjų ir dviračių tako nuo Naujosios perkėlos Smiltynėje iki kultūros paveldo objekto – Alksnynės gynybinio komplekso – statybos techninio darbo projekto įgyvendinimo.

***

Sekmadienį, 7 val., 34-iose Lietuvos savivaldybėse, kur meras nebuvo išrinktas pirmojo turo metu, savo darbą pradėjo rinkimų apylinkės – vyko antrasis rinkimų turas. Tarp tokių savivaldybių patenka ir uostamiestis bei Klaipėdos rajonas. Kad naujuoju Klaipėdos meru tampa Arvydas Vaitkus tapo galutinai aišku jau prieš 22 val.

***

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) sekmadienį tris kėlinius intrigą kurstė namie lyderius priėmęs Klaipėdos „Neptūnas“. Uostamiesčio ekipa tik po atkaklios kovos 80:91 (17:23, 18:13, 33:22, 12:33) krito prieš Kauno „Žalgirį“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This