Klaipėdos licėjaus mokiniai skatina atsisakyti plastikinių knygų aplankų

Aplinkosauga

Kovo 20 d. Žemės dienos minėjimo proga aktyvi Klaipėdos licėjaus mokinių grupė sukūrė projektą apie plastikinius aplankus, skatinantį pamąstyti apie plastiko mažinimo būtinybę Lietuvos ugdymo įstaigose.

Projekto „Ar aplankas skirtas pasauliui aplenkti?“ idėja gimė, kai geografijos mokytoja ir aplinkosauginių Klaipėdos miesto projektų rengėja Aistė Andriulė bei savivaldybės tarybos narė Lina Skrupskelienė nagrinėjo opiausias aplinkosaugines problemas.

Klaipėdos licėjaus dešimtų klasių mokiniai entuziastingai ėmėsi projekto įgyvendinimo, atkreipdami dėmesį į daugybę metų mokyklose nusistovėjusį požiūrį į plastikinius aplankus.

Projekto dalyviai nori pabrėžti, kad jie neskatina nesaugoti vadovėlių, bet siūlo juos lenkti tvaresniais ir aplinkai draugiškesniais būdais, t.y. ilgalaikiais aplankais, segtuvais.

Taip pat mokiniai skatina greičiau pereiti prie elektroninės vadovėlių sistemos, jau dabar, kaip teigia moksleiviai, vis mažiau reikia pirkti pratybų, nes užduotys sėkmingai talpinamos elektroninėse sistemose.

Mokiniams kilo klausimas: jeigu mes nuo liepos 1-osios atsisakysime plastikinių maišelių parduotuvėse, kodėl vis dar vadovėlius lenkiame vienkartiniais aplankais?

„Plastikinių šiaudelių atsisakėme, maišelių atsisakysime jau šią vasarą, nors tikrai bus nepatenkintų ir pykstančių pirkėjų, o kodėl aplankų vis dar neatsisakome?” – retoriškai klausia moksleiviai.

Mokiniai, atlikdami projektą, bendradarbiavo su savo draugais iš viso pasaulio – Turkijos, Suomijos, Vengrijos ir kitų pasaulio šalių. Paaiškėjo, jog šių šalių moksleiviai net nežino, kas yra plastikiniai aplankai.

Šiuo projektu jie siekia atkreipti mokyklų ir savivaldybių dėmesį į plastiko kiekius mokyklose.

„Jeigu mokykloje mokosi 600 mokinių, o vienas mokinys lenkia 10 vadovėlių ir sąsiuvinių, tai kokie kiekiai plastiko tenka vienai ugdymo įstaigai?“ – svarstė projekto dalyviai.

Apie tai jie sukūrė ir šį video.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This