Prie Baltijos pr. žiedo – dar viena rekonstrukcija

Svarbu, Transportas

Nors vairuotojų džiaugsmui jau yra lyg ir matoma Baltijos prospekto bei Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijos pabaiga, dar apie pusantrų metų gali tekti apsišarvuoti kantrybe. Mat netrukus prasidės visiškai šalia šios sankryžos, A1 magistralėje, esančio tilto (panduso) per geležinkelį rekonstrukcija.

Jai rekonstruoti pagal Susisiekimo ministerijos užsakymu UAB „Kelprojektas“ parengtą techninį darbo projektą yra numatyta 18 mėnesių.

Sutartį dėl šio projekto įgyvendinimo Klaipėdos savivaldybė pasirašė su Latvijos įmone AS „LNK Industries”. Kontrakto vertė – 5,6 milijono eurų.

Formaliai šis projektas vadinasi valstybinės reikšmės magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožo nuo 306,13 km iki 306,23 km rekonstravimas ir panduso statyba.

Kartu numatoma išplatinti esamą Vilniaus plento dangą ir kelio sankasą viadukų prieigose. Projektu numatoma įrengti ir 3 m pločio pėsčiųjų bei dviračių taką nuo Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos.

8 Comments

  1. plius minus

    Autorius nepaminėjo SVARBAUS šio projekto aspekto, kad po viaduku bus galima patekti į LEZ teritoriją, kertant valstybinės reikšmės magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas 2-ru lygiu. Labai reikalingas projektas tik labai jau lėtai viskas vyksta Klaipėdoje.
    Reikia tikėtis , kad šis valdžių pasikeitimas bus tik į gerą ir reikalai paspartės.

    Reply
    • Ridikas

      Matijosaiti skelbiam visu miestu meru arba Lietuvos ukvedziu ,reikalai kaip mat susitvarkys

  2. val

    kaip visi matome jaku viadukas padarytas ne iki galo, zmones vaziuojantis is palangos ar is rajonu i silutesi dovilus ryte stovi po 40-50 min. kazkos asilas padare tik dvi juostos o galejo 3 nes posukis i tilzes galejo pelengvinti judejima bet durniu uztenka raba pinigai pasibaige. nemanau kad baltijos viadukas padarys judejima daug lengviau negu dabar. judejimas i kaire vistiek bus nelengvas ir reikes vaziuoti per zieda.

    Reply
  3. Ulla

    Pagaliau ir pėstiesiems ir dviračiams susisiekimas pagerės, o tai varo per geležinkelį

    Reply
    • Klaipėda

      Gerai, kad rekonstruos, nelauks kol sugriūs.

  4. Anonimas

    Nuoroda i projektą???

    Reply
    • Anonimas

      Ieškau to paties.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This