Vadovauti „Klaipėdos energijai” panoro itin daug kandidatų

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos” valdyba trečiadienį pagaliau atplėšė voką, kuriame buvo atrankos agentūros informacija apie pretendentų vadovauti šiai įmonei skaičių ir siūlomas kandidatūras tolesnei atrankai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau ne kartą rašė, kad „Klaipėdos energijos” valdyba, kurioje tuo metu buvo Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis ir UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė bei bendrovės finansų direktorius Kęstutis Jonkus, balsų dauguma (du prieš vieną) nusprendė, jog įmonės vadovo Antano Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintas aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai.

Šį klausimą vėliau svarstė ir įmonės Stebėtojų taryba. Balsams pasiskirsčius po lygiai ir lemiama tapus pirmininkės, Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės pozicijai, buvo nuspręsta, kad valdybos pozicija yra pagrįsta ir argumentuota.

Nors A. Katinas tokį valdybos sprendimą ir apskundė teismui, šis laikinųjų apsaugos priemonių nepritaikė, tad naujojo vadovo išrinkimo procedūros judėjo toliau – tuo ėmė rūpintis viešųjų pirkimu būdu išrinkta UAB „Delta Executive Search & Consulting”, savo paslaugas įkainojusi 7 260 eurų.

Naują „Klaipėdos energijos” vadovą turėtų išrinkti atnaujinta įmonės valdyba – į ją vietoje atsistatydinusio E. Simokaičio ir ir įmonės finansų direktoriaus Kęstučio Jonkaus, dabar laikinai vadovaujančio „Klaipėdos energijai”, išrinkti Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Smaguris ir Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė, vėliau paskirta valdybos pirmininke.

K. Petraitienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad valdyba agentūros atsiųstą laišką su informacija apie pretendentus atplėšė trečiadienį. Perskaičius raštą paaiškėjo, kad yra 33 pretendentai, pateikę dokumentus ir išreiškę norą dalyvauti atrankoje.

Pasak K. Petraitienės, valdyba norės pabendrauti su daugmaž puse pretendentų.

„Pradėsime su kiekvienu derinti pokalbių laiką, tikiuosi, kad procesą galėsime pradėti kitą savaitę”, – sakė ji.

Buvęs įmonės vadovas A. Katinas „Atvirai Klaipėdai” jau buvo patvirtinęs, jog padavė dokumentus dalyvauti konkurse. A. Katinas nesiryžo komentuoti savo perspektyvų laimėti, tik teigė, jog, jo nuomone, spręsti dėl naujo „Klaipėdos energijos” vadovo turėtų naujos sudėties įmonės valdyba, kurioje pagal geros valdysenos praktiką turėtų dominuoti nepriklausomi nariai.

Mero rinkimus laimėjęs Arvydas Vaitkus praėjusį pirmadienį „Atvirai Klaipėdai” sakė manantis, jog naujojo „Klaipėdos energijos” vadovo paskyrimas jau turėtų būti naujos miesto valdžios reikalas.

„Tai, kas dabar vyksta, yra negražu. Aš visiškai suprantu susisiekimo ministrą Skuodį, kai jis nušalino valdymo organus vienoje iš įmonių, kuriuos pirmtakas Narkevičius pačioje savo kadencijos pabaigoje paskyrė”, – tada teigė A. Vaitkus, neslėpęs, jog jo neįtikina pretenzijos, reikštos A. Katinui.

3 Comments

  1. henris

    spejo sukisti sava valdyba grubliauskas su neniskiu ir simokaiciu tai parinks pagal pastaruju nurodymus – va toks ir bus sprendimas o tada visi patarejai vicemerai ir visas kitas brudas is liepu gatves kraustysis i danes gatve

    Reply
  2. Žinau

    tik Modė rudosiukas vertas

    Reply
    • Anonimas

      Kas tas Mode?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This