Šluba antimi tapusiam merui – gražus išlydėjimas

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliausko, tapęs šluba antimi (taip vadinamas neperrinktas pareigūnas, vykdantis pareigas iki jį pakeisiančio įpėdinio inauguracijos) sulaukė gražaus gesto iš kadenciją baigiančios miesto Tarybos. Ketvirtadienį 25 jos nariai balsavo už tai, kad būtų patvirtina paskutinė jo metinė ataskaita, susilaikė tik Jurijus Šeršniovas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kalbėdamas meras nevardijo konkrečių darbų, surašytų gana ilgoje ataskaitoje, tik dalinosi savo mintimis.

Anot jo, iššūkių Taryba turėjo, ko gero, daugiausiai per visą nepriklausomybės istoriją.

12 metų miestui vadovavęs politikas prisiminė, kad šios kadencijos pradžia buvo pažymėta „Grigeo Klaipėda” skandalu, į kurį esą nepagrįstai bandyta įtraukti ir savivaldybės valdomą AB „Klaipėdos vanduo”. Vėliau prasidėjo pandemija, kurios priešaky teko būti Klaipėdai, priiminėjusiai keltus su izoliuotis turėjusiais keleiviais. Minėjo V. Grubliauskas ir galimo „mobingo bangą” Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kuri „pareikalavo gausybės emocijų”, bet nepaisant to esą pavyko neprarasti sveiko proto.

„Šita kadencija išmokė nuotolinio darbo, kuris tapo dabar kasdienybe”, – sakė meras, paminėjęs ir Ukrainos karo sukeltą krizę.

Anot jo, „daug sveikatos atėmė sveikatos klausimas”.

„Tarnyba baigėsi, bet tarnystė Klaipėdai tęsiasi”, – reziumavo V. Grubliauskas, sulaukęs padėkos žodžių ir sveikinimo iš savo įpėdinio Arvydo Vaitkaus.

„Žmogų apibūdina trys dalykai: darbai padaryti, pasiekimai ir padorumas. Šiandien man lengva linkėti, nes darbai, pasiekimai, daug skaičių, daug iššūkių išvardinta. Aš noriu jums padėkoti už tuos 12 metų darbo Klaipėdai, klaipėdiečiams. <…> Aš jums dėkingas už tuos 12 metų”, – sakė A. Vaitkus.

Užbaigdamas posėdį pats V. Grubliauskas įteikė visiems šios kadencijos miesto Tarybos nariams padėkos raštus ir atminimo dovanas, o A. Vaitkui – ir Klaipėdos vėliavą.

26 Comments

  1. Iš tiesų

    Į kalėjimą reikėjo jį palydėti, o ne į poilsį.

    Reply
  2. taigi

    Ar negėda žemaitaičio ir Girskienės rinkėjams,jau enkalbant apie Vaitkaus.Vaitkui dar reikia užsitarnauti, sėkmės, kad rinktų 12 metų-3 kadencijas,oi dar reikia.Puikus buvo meras,diplomatiškas,tolerantiškas,su šypsena visada, puiki charizma.Klaipėda puošiasi,taisoma,tvarkoam,kiek gatvių,skverų sutvarkyta.Gėda turėtų būti,negi tokie žemo lygio rinkėjai.

    Reply
    • Anonimas

      Kur puosiasi??

  3. Ne Vaitkus

    Vaitkaus gerbėjai įdomu ką kalbėsite po gero pusmečio? Manau tiek užteks jam pasireikšti.

    Reply
  4. Komentaras

    Gražų atsisveikinimą meras sau padarė. Vedantysis, scenoje užimantis pauzes besikeičiant atlikėjams , jis nepakartojamas. Miestui Šeimininkauti kitokių bruožų reikia.

    Reply
  5. Rimalda

    Turėjome puikų merą. Visiems tolerantiškas. Tokių komentarų ATVIROJE KLAIPĖDOJE nesitikėjau. Žemo lygio – rodėl neskaitoma.

    Reply
    • Taigi

      Vaitkaus rinkejai.

  6. Vaisė

    Skaitau ir darosi nemalonu nuo parašytų žodžių. Žmogus dirbo 12 metų. Tai 3 kadencijos. Argi maža.? Tai kodėl tiek pamazgų pilate ant jo, išeinančio. Gerbkite ir save.
    .

    Reply
  7. Miestelenas

    Buves meras Atidirbo kam reikejo ir tiek ziniu. Miestas.. zmones… nerupi saujai isrinktuju, kurie valdo. Valdo siauri interesai ir pinigai. Prisiminsime Vytukai kaip prasta vadova kuris nieko daug nepadare.

    Reply
    • Iš tiesų stebina

      tas nusižeminęs dėkojimas ir kvailas patosas – negi jie visi yra tokie pat ? Vietoje to kad geriausiu atveju būtų nutylėta apie gėdingą 12 metų miesto nuvaldymą ir tylų nevykėlio išspyrimą , vieningai demonstruojama, kad tas muilas vadovavo tiesiog idealiai?! Tai kam aš rinkau Vaitkų? Kam mes visi keitėm tarybą? Žmogai kurie neturi jokio orumo iš savigarbos demonstruodami tikrą meilę didelei pelkyno varlei yra tokie pat kaip senoji supuvusi nomenklatūra?!!!

  8. Trilapio pirtis

    Žiūrėsime kaip šluba antis dabar savo automobilių pradės važinėti be vairuotojo.
    Kalbėjimo apie niekus ir nusišnekėjimo varžybose Grubliauskas būtų nepakartojamas, bet mero juk visai ne tokios funkcijos .
    Ačiū rinkėjams .

    Reply
  9. Vytautas

    Aš grynas Klaipėdietis. Todėl teigiu,kad p. Grubliauskas sąlyginė tragedija mūsų miestui. Nėra ką čia sakyt. Pasivaikščiokime ,pavairuokime mieste. Pgalvokime ką realiai mes turime. Ogi realiai didelį Kaimą. Ir nėra ko čia gailėtis. Buvęs meras Klaipėdos stagnacija švelniai tarint. Daugiau nerašysiu. Miestą valdyt ne savo triūba pūst.

    Reply
  10. Klp

    Pradžia buvo pusėtina, o kadencijos pabaiga- tragiška.Taip apibudinčiau jo vadovavimo metus. Už šviesoforus dar keiksim jį daug metų.Tikekim ,kad naujas meras pats pasivažinės po miestą ir pastebės, įsiklausys į miestiečių problemas ir jas imsis spręsti.

    Reply
    • Nuolanki rinkeja.

      Kitaip sakant,po svogeriu miesta….

  11. As

    Buvo pats blogiausis meras tas grubliauskas. Net nenoriu prisiminti, vien pazadai.

    Reply
  12. Jogaila

    12 m. valdęs miestą V.Grubliauskas Kongas privalo atsakyti į daugelį klausimų kurie patvirtina Klaipėdos miesto degradaciją ne tik vizuoaliai, bet ir gyventojų gyvenamosios aplinkos kokybės pablogėjimu. Ko gero bus pilietiškų miestiečių kurie privers V.G. nusileisti iš savo fantazijų į realybę. Kas įvertins jo žodžius, kurie jam taikomi pridėjus NE Jis sako: kad žmogų apibūdina 3 dalykai: darbai padaryti, pasiekimai ir padorumas… Pone, pone Grubliauskai ar jums ne gėda garsiai tarti tokius žodžius,kurie neatitinka jūsų elgsenai, darbams..? Neikim į 12 metų analizę, prisiminkim kaip jūs elgėtės prieš rinkimus? Kodėl nebendravote su žmonėmis,kodėl ištisai nevykdote-meluojate neatlikdamas pažadų?Kas jūs,kokios jūsų politinės pažiūros? O gal mes-gyventojai 12 m. turėjom merą -CHAMELEONĄ? Ir t.t. Negalima išleisti jus į poilsį kol neatsakysite už tai ko jus neatlikote, bet atlygį mes-mokesčių mokėtojai jus mokėdavome.. Bjauru skaityti, žiūrėti foto, kaip Tarybos nariai mėgaujasi paskutiniame posėdyje. Ir dar dėkoja vienas kitam. Koks įžūlumas. Ar atsirado nors vienas kuris atsisakė dalyvauti šiame komunistų laikus primenantį šou… Trūko dar svečių kaip Greičiūnas ir pn. Ar nė vienas nepasielgė taip kaip kun, Grigas, kuriam buvo gėda lankytis Seime?

    Reply
    • nesusireikšminkite

      Rašykite už save.Niekada nevartokite,,mes ”,nes mes su jumis nesutinkame,absoliučiai, kodėl susireikšminate, leidžiate vertinti viena s už visus,labai negražu,kas jus auklėjo, turbūt pamestinukas esate, neišmokė niekas kultūros. Per skystos jūsų blauzdos rašinėti, vertinti už visus. Rašykite savo nuomonę-ir vartokite asmeninį įvardį AŠ. nesimokėte mokykloje? Ir Grigas ne pavyzdys.

    • Klaipėdietė

      Piktas ir aklas gali taip rašyti. Turėjom puikų merą, svarbiausia padorų žmogų, kuris niekur neperlenkė lazdos, džiaugiamės išgrąžėjusių miestu , kuriam nuoširdžiai rūpėjo gyventojas, tikimės ir dabar puikaus mero. Tai daugumos nuomonė, ne tik mano.

  13. Jonas

    Be pagarbos.Turėjo progą garbingai palikti postą.Reikėjo laikytis duoto pažado….gėdingas pralaimėjimas.Gavo pamoką.

    Reply
  14. Algis

    Paskutiniai metai jo mero poste buvo tragedija
    Isrinktasis dirbs uosto verslininkams.Taip.kad Klaipeda dar maziausiai 4m .merdes

    Reply
    • Kaip Kęstas

      Komentatorius Kęstas tapo Algiu? Nebėk greičiau už traukinį. Teiginys vienas ir tas pats, ar pasirašytum Algiu, ar Kęstu. Atpažįstama.

  15. Aš

    Na gal jau apstokit užgaulioti žmones…ar patys visad ėjote ir eisit „tiesiai „,ar tik jūsų „atviraspyglės” nuomonė 100% tikra ir visiems …

    Reply
  16. Plika akimi matyti

    Suvargęs , kaip tikras senolis, tikrai. Jau galėtų ilsėtis nuo politikos ir postų.

    Reply
    • Aš

      Apsiželdinkite jūs tas akis,…gal kitaip matys?

    • Teip

      Vienas iš geriausiu darbu tai okupantu balvonu nugriovimas už tai pagarba !!!

  17. ramunė

    Iki ašarų susigraudino net Dambrauskas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This