Geroji žinia: Arvydas Vaitkus dar nežino, ką darys

Nuomonės

Jis tai pripažino pirmajame po rinkimų rimtesniame interviu apie būsimus darbus. Ir garbė jam: daug blogiau būtų jei beatodairiškai pradėtų veikti, skaldyti malkas, tautiškai sakant, neįsigilinęs į realią situaciją visose miesto raidos srityse.

Arvydas Vaitkus. Evaldo Vėgėlės piešinys

Nes vienas dalykas – prieš rinkimus kritikuoti viską iš eilės ir pasakoti, kokių problemų, bėdų turi klaipėdiečiai, o kitas – imti jas ir išspręsti. Ir dar greitai. O greitai, žinia, tik triušiai dauginasi.

Senoliai dar pamena, kad vienas veikėjas atgavus nepriklausomybę aršiai kritikavo Kruonio hidroelektrinės statybą, o jau 1991 metais, tapęs ministro pirmininko pavaduotoju, staiga praregėjo ir pradėjo samprotauti, kad patekus į valdžią situacija atrodo visai kitaip. Tenka ne liežuviu malti, o dirbti.

Nors A. Vaitkus interviu „Atvirai Klaipėdai” metu paklaustas, kokių realių veiksmų sulauksime dėl Atgimimo aikštės požeminio garažo, šlovė Viešpačiui, toliau kritikavo esamą situaciją, tačiau vengė tiesiai atsakyti, ko imsis.

„Pirmiausia noriu matyti duomenis, kokia ten yra geologija”, – blaiviai pasakė jis. Nors nežinia, kas trukdė tuos duomenis pamatyti 4 metus būnant didžiausios frakcijos miesto Taryboje ir Kontrolės komiteto pirmininku. 

Tačiau bravo už prisipažinimą. Nors tas požeminis garažas, deja, tikriausiai bus, nes to reikia verslui. O gaila – dar penkmetį gyvensime su „laiveliu” sukiužėliu arba statybų apkasuose.

Neatsakė tiesiai išrinktasis meras ir ar imsis veiksmų iš kaltųjų išieškoti neva patirtus nuostolius dėl naujosios mokyklos statybos Senvagės gatvėje. Tik papūtė dulkes į laisvąjį pasaulį apie kažkokią gatvę į privatų sklypą ir uždavė porą retorinių klausimų. Bravo! Puikus vyniotinis.

Blaiviu reikia pripažinti ir išrinktojo mero pripažinimą, kad visų pažadų per ketverius metus netesės. Supraskit, šoferiai, turėsit jį išrinkti dar kartą.

Apie Bastionų tiltą išrinktasis, deja, skubėjo kalbėti: „Tai tikrai netinkamas projektas. Klausimas tik galbūt čia reikalinga dviračių-pėsčiųjų jungtis”. Vai, vai, vai… Mano galva, praleista proga patylėti. Neįsigilinus. Nes antraip teks toliau važinėtis Tiltų gatve.

Į klausimą, kaip, atsisakius BRT, didinsite viešojo transporto patrauklumą, deja, būsimas meras atsakė mistiškai konkrečiai: „Turi būti ir optimalūs atstumai iki stotelių, o ne kilometras. Ir autobusai turi važinėti bent kas penkias minutes.” Hau! 

„Bent”! Pažadas duotas. Neįsigilinus. Lauksime išpildymo. Po 100 dienų, nuo tos akimirkos, kai perims miesto šturvalą. Kad visi autobusai važiuotų kas penkias minutes, yra fantastiškas užmojis. Su sąlyga, kad viešojo transporto biudžetas bus padvigubintas. 

Dažnai kritikavęs, jog mieste netinkamai valomos gatvės, kalbėdamas, kad jos turi būti valomos nuolat, niekada nenustojant, A. Vaitkus, po rinkimų paklaustas, ką konkrečiai darys, jog situacija pagerėtų, išpūtė jį palaikiusiai  Žaliųjų partijai labai patinkantį burbulinę frazę: „Klasco” tarša yra lokali, o tokios tikrai ne nekaltos dulkės gatvėse yra visame mieste. Su tokiais nuodais tikrai reikia kovoti.” Kaip? Konkretaus atsakymo nebuvo… Užtat, „Klasco” – nekaltas avinėlis. Bravo!

Konkrečiausias ir profesionaliausias išrinktojo mero atsakymas buvo į klausimą, ar tesės pažadą nedelsiant pradėti naujos sporto salės statybą Šviesos/Kretingos gatvėje: „Nežinau”.

Bravo. Galima keiktis, kad išsirinkome Nežiniuką, bet aš linkęs pripažinti, kad iš rinkiminių aistrų pradėjo kaltis blaivaus proto daigeliai. Ko labai, tiesą sakant, reikia. 

Išrinktasis meras moka ir prajuokinti. Štai į klausimą, ar tikrai miestiečiams nereikia dar vieno kelio pasiekti pajūrį, jis atsako, kad estakados į Lideikio gatvę, ties stadionu, statyba pareikalautų „milžiniškų pinigų” (litais) ir todėl „reikia ir patogesnio dešiniojo posūkio iš Lideikio į Manto gatvę”. Tikro mero atsakymas! Demagogijos šedevras.

Į klausimą, kokie dabar bus praktiniai jūsų žingsniai įgyvendinant pažadą visus klaipėdiečius aprūpinti parkavimo vietomis, A. Vaitkus pripažįsta, kad tai yra problema Nr. 1. Ir narsiai nuvilia rinkėjus: „Tikrai per trumpą periodą nebus taip, kad kiekvienam atsiras trūkstama parkavimo vieta, tačiau ženkliai palengvinti situaciją įmanoma”.

Kas yra trumpas, o kas yra ilgas laikas, meras nepaaiškina. O mums vietos jau dabar reikia. O būtent dėl šio pažado bei rusakalbių paramos A. Vaitkus ir surinko daugiau balsų nei konkurentai. 

Tačiau grįžkime prie gerosios žinios: išrinktasis meras Arvydas Vaitkus dar nežino, ką darys. O jei tame ir būsimuose interviu ką prisišnekėjo, pažadėjo ar pažadės, nekreipkite dėmesio: taip atsitinka visiems naujai išrinktiesiems. 

Tikėtina, jog Arvydas greitai atvės ir išties ims skaityti dokumentus bei juos perprasti (ką puikiai sugeba). Ir blaiviai vertinti situaciją bei pažadų išpildymo perspektyvas, užuot svaidęsis nepamatuotais vertinimais. Žinoma, jei išdykėlė paranoja nepaims viršaus. Ko ir linkime.

Mielas skaitytojau, tai nėra veikiančio mero kritika. Tai tik menkas bandymas įvertinti rinkiminių laužų blėnius. Merą, kaip ir kitus išrinktuosius, dera kritikuoti praėjus 100 dienų nuo priesaikos Tėvynei. Kantriai laukiame.

O dabar nekantriai stebėsime, kaip keisis jo ir jo komandos retorika. Ypač konservatorių atžvilgiu. Girdėjote, kaip ant jų „deda”? Negali pasakyti, kad nėra už ką.

Bet galutinai su jais susipykus iš sostinės pagalbos savo projektams pagalbos nelauk. Bent porą metų. O be tokios paramos tie projektai pasidarys harakiri (ritualinę savižudybę). 

Kita vertus, net ir sudarius paliaubas ar laikiną sąjungą su konservatoriais, galima tikėtis, kad Vilnius, geru atveju, tik netrukdys veikti Klaipėdoje. Nes apie pagalbą…. Jau per daug, vaikinai, prisišnekėta… 

32 Comments

  1. Ubagas

    Gerai, kad šulcas viską žino…

    Reply
  2. Aha

    Puikus straipsnis. Ir nieko autorius neprigalvojo, tik išvardino mero rinkiminius pažadus. Ypač puikus pažadas pvz autobusai kas 5 min. Dar prisiminkime, kad eiles pas gydytojus panaikins. Gal jau panaikino? Nebandžiau dar po rinkimų…

    Reply
  3. Čerlis

    Tikiuosi naujas meras turės savo braža darys darbus ir gerinc ir gražinc klaipėdos miesta

    Reply
  4. Rimantas

    Šulcas puola ant mero Arvydo, antras straipsnis. Palauk nors 100 dienų, tada lok. Žmonės jį išrinko, o ne š… Šulcą. Loja kaip kaimo šuo ?
    Siūlau jam uždaryti duris „Atviraklaipeda”. Tegu rašo į „Klaipėdą”.

    Reply
  5. Vytas

    P. Šulcai aš anksčiau sakiau palik merą ramiai dirbti , kuo kimba prie žmogaus, juk buvai valdžioj kodėl nedarai nieko per tuos ne vienerius metus. Jei jau toks patriotas -atsakyk kodėl?. Sakoma pirmą reikia iš savęs pareikalauti ką tu padarei o paskui iš kito. Taigi leisk miesto merui ramiai dirbti.

    Reply
    • Oleg

      Nes p.Šulcui yra labai gaila kad laimejo nekonservatorius.del to ir loja

  6. Rinkejas

    Koncervatoriu uzpirktas straipsnis zmogus dar darbu nepradejo o rinkejai ivertins po 4 metu ne jum cia nesamones rasyti

    Reply
  7. Senis

    Šulcai, praleidai gerą progą patylėti…

    Reply
  8. Nija

    Straipsnis parašytas iš pavydo ir stipriai vakcinuoto žmogaus! Už gerb. A. Vaitkų, tikime juo, palaipsniui viskas atsistos į savo vėžes. Geros kloties jums būsimasis mere!!!

    Reply
  9. Alina

    Slykstus rasiniai ,tai konservatoriu maistas.Kada padoru zmogu zemina.Stiprybes Gerb.Vaitkui.

    Reply
  10. taigi

    Pabaigoje prašyta tiesa

    Reply
    • taigi

      Parašyta tiesa teksto pabaigoje.

  11. Oi, oj

    Reikia turėti kiaulės akis, kad pats nieko gero nenuveikęs ima kritikuoti žmogų, kuris dar neturėjo galimybės net pradėti veiklą. Oj, oj, Šulcai!

    Reply
    • Nija

      Jis jas ir turi!

  12. Anonimas

    Valtybinis institutas lytiniams aktams

    Reply
  13. Kabinasi be reikalo

    Puikiai į klausimus atsakinėjo meras A. Vaitkus. Šulcas demagogiškai kabinėjasi. Negi meras jam turėjo tiksliai atrportuoti darbų sekas. Svarbiausia, Šulcas kimba prie mero atsakymo dėl savo (gal net jam finansiškai naudingo) per jėgą stumiamo Bastionų tilto (įmerkęs uodegą į tą projektą). Visos kokios tik įmanoma komisijos padarė išvadą dėl tokio tilto kenksmingumo ir baisumo Meras A. Vaitkus atsakė ir elgiasi kaip žmogus, kuriam rūpi miestas, o ne asmeninis projektas ir kišenė.

    Reply
    • Šališkas Šulcas

      Šulcas žino, kad Vaitkus miestą petims tik balandžio 20 d., bet kabinėjasi taip, lyg Vaitkus, o ne Grubliauskas su Šulcu jau vairavo miestą: vienas trumpiau, kitas 12 metų. Nenuostabu- Šulcas ragino balsuoti už jauniausią. Šališkas Šulcas, šališkas.

    • Greito rezultato laukiantiems pasikartosiu

      Prie ano straipsnio buvau pridėjęs komentarą, tačiau nebus blogai pakartoti siūlymą: „Kai naujasis meras inspektuodamas savo valdas važiuos Šilutės pl. bei Vingio gatvėmis, ieškodamas pažadėtų naujų vietų parkavimui, tai pirmiausia tegu pakreipia akis į Maksimos, Vingio RIMI, Sodų sodo, ir kitų parduotuvių aikštelėse sustatytus užtvarus (su nemažais mokesčiais, pravažiavimo draudimais, kitomis kliūtimis). Juk vien dėl tos priežasties tos aikštelės būna pustuštės vakarais ir naktimis, kai labiausiai reikia vietos, o aplinkiniai kiemai užkimšti mašinomis žmonių, grįžtančių po darbo ar mokslų. Tokiu būdu, pradžiai įmanoma “sukurti” keletą dešimčių parkavimosi vietų be jokių išlaidų ar investicijų, o, gavę leidimą, laimingi gyventojai tuos “šlagbaumus” numontuos akimirksniu, negrįžtamai, jeigu komunalininkai tuo metu būtų užsiėmę ar neturėtų įrankių. Po to jau galima būtų ir naujas vietas įrenginėti, tačiau jei reikia staigiai parodyti iniciatyvą ir gauti rezultatą, tai būtų pats geriausias ir beveik nemokamas sprendimas.”

  14. Geologas Vaitkus

    „Pirmiausia noriu matyti duomenis, kokia ten yra geologija”, – blaiviai pasakė jis.
    Gal kas žinote, ką tas Vaitkus yra pabaigęs?

    Reply
    • Ne geologas

      Apie Klaipėdos geologiją žino tie, kurie bent kažką su pamatais statė Klaipėdos centre, šalia upės. Tik Muzikinio remontininksi nežinojo, kad ten ir visur aplinkui slankus gruntas. Bet koks gilesnis rausimasis bus brangus.

    • Justas

      Ponas Vaitkus baigė SSRS VIDAUS REIKALŲ MINISTERIJOS AUKŠTUOSIUS KURSUS

  15. Jo

    Kažkaip nesiseka Klaipėdos valdžioms su respublikinėmis valdžiomis, ištisas nesuderinamumas, todėl ir investicijos nukenčia…

    Reply
    • Jojui

      Tai Palangos Vaitkus ir nevisad su centrine valdžia pataiko, bet tas netrukdo sėkmingai meraut. Tikėkim, mūsiškis susirinks gerą komandą, atsiraitos rankoves ir pirmyn.

    • Vacys

      pažiūrėkit į Kauną, ten irgi gi ant peilių su PEDOpartija einama, bet miesto progresas dėl to nesustoja. Vaitkui pirma pačiam mieste reikia gerai išsikuopti, ten resursai nemaži turėtų kai ką suoptimizavus, kai kurias nieko neveikiančias šaraškino kontoras sukurtas kai kurių veikėjų draugams giminėms, spirti nafik per bortą. Tada ir miesto biudžetas papilnėja ir galima tuos pinigėlius investuoti į tai kas gal dar papildomos grąžos atneš. O bet tačiau labai rimtiems projektams reikės centrinės valdžios paramos, nori nenori reikės su jais reikalų turėti.

  16. Pensininkas.

    Visi žino, kad kare , meilėje ir politikoje viskas (na beveik viskas) galima. Visi žino, kad didžiausi fantazuotojai (na melagiai) yra politikai, metereologai, medžiotojai ir žvejai. Būkim supratingi, Meras nusiteikęs atsakingai dirbti, jis negali visko žinoti ir spontaniškai atsakyti į visus klausimus. Lai padirba tą 100 dienų be „pamazgų”, o po to matysime kur vėjas pučia, tada ir „keikti” galėsite pradėti. O dabar siūlau ramybės visiems, rinkimų rezultatai patvirtinti ir po „peštynių” „kumščiais” nevertėtų mosuoti.

    Reply
    • Pensininke,

      o iš kur žinai, kad jis nusiteikęs dirbti atsakingai? Bene būsi jo komandos narys?
      Beje, prie ko čia karas, meilė ir politika su užuomina, kad viskas galima?
      Atsakė spontaniškai? Vau. Čia ir yra didžiausia bėda, kai nežino, o deda kaip tikrą tiesą. Mane nuo mažens auklėjo, kad jei nežinai, tai pasinaudok proga patylėti. Po to išsiaiškinsi ir dėsi viską ant stalo ir į akis anam ar visiems.
      Ramybės pačiam ir mums visiems;)

  17. Juokėsi puodas, kad katilas juodas

    Taigi gerb. A. Šulcas ilgą laiką buvo politikas, o vicemeru buvo (kur galima realius darbus nuveikt) net 8, berods, metus. Tai gal galėtų pateikti ir savo pažadų tęsėjimo analizę, būt žiauriai įdomu paskaityt 🙂

    Reply
    • Oi

      vargšeli, nabagėli neišprusęs, tada (ir dabar dar iki pradės veikti naujasis Vietos savivaldos įstatymas) nei meras, nei juo labiau vicemerai negalėjo dirbti realių darbų, nes buvo atstovaujamoji valdžia;)
      Dabar gi naujasis meras jau bus vykdomoji valdžia ir galės dirbti realius darbus, o ne juosteles karpyti ir ranką per tarybos posėdį kilnoti ar burną aušinti.
      P. S. Šulco neginu, nes keistai jo jai kurie darbai ir veiksmai tada atrodė.

    • ŠulcGetOut!

      Šulcai!! Eik jau lauk!! Pats nieko ansoliučiai doro nenuveikei!

  18. Klaipėdis

    Žodžiu, priešrinkiminiai pažadai nieko bendra su realybe gali ir neturėti. Svarbu, žengti į sostą, o po to pagal situaciją. Klasika. Tik, mažuti Vaitkau, nieko neveikti miesto labui nepavyks, reiks dirbti. Priešingai gali ir kadencijos pabaigos nesulaukti, velniop nuneš miestiečiai tokius nevykėlius, kaip anas, į kelionę paskutinę dar išvykęs.

    Reply
    • Nuolanki rinkeja.

      Be konservatoriu ir „dezutiniu” tikrai pavyks.

    • Rinkėjai

      Viltis- nuolankių rinkėjų motina.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This