„Vikondos grupei“ leista įsigyti „Klaipėdos duoną”

Verslas

Konkurencijos taryba leido „Vikondos grupei“ įsigyti 66,80 proc. įmonės „Klaipėdos duona“ akcijų ir netiesiogiai per pastarąją įgyti 88,48 proc. bendrovės „Javinė“ akcijų, taip perimant vienvaldę pastarųjų įmonių kontrolę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas gegužės 11 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

„Vikondos grupė“ ir su ja susiję ūkio subjektai gamina bei prekiauja valgomaisiais ledais, sūreliais, vaisiais, konservuotomis daržovėmis ir mėsos produkcija, įvairiais padažais bei užtepėlėmis, taip pat augina, superka, sandėliuoja ir parduoda grūdinius, ankštinius ir aliejinius augalus bei daržoves, prekiauja kasdienio vartojimo prekėmis nespecializuotose parduotuvėse, teikia maitinimo, fizinės objektų apsaugos, apskaitos, IT, pramogų organizavimo paslaugas, užsiima nekilnojamojo turto nuoma ir kt.

Bendrovės „Klaipėdos duona“ ir „Javinė“ gamina duoną, duonos gaminių pakaitalus, konditerijos gaminius ir pusrytainius. „Klaipėdos duona“ šiltos duonos krautuvėlėse prekiauja duona, įmonės „Javinė“ produkcija, bandelėmis, kibinais, čeburekais, ledais, arbata, kava ir mineraliniu vandeniu.

Apie numatomą įvykdyti koncentraciją privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 20 mln. Eur ir jeigu kiekvieno mažiausiai iš dviejų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 2 mln. Eur.

„Klaipėdos duonos“ pardavimo pajamos pernai lyginant su 2021-aisias paaugo nuo 12,5 iki 17 mln. eurų, tačiau buvo patirta beveik 841 tūkst. eurų nuostolio, kai 2021-aisiais jis siekė 646 tūkst. eurų. Šių metų kovą įmonėje dirbo 278 žmonės, vidutinis atlyginimas sudarė 1 323 eurus.

„Vikondos grupė“ valdo 14 įmonių, tarp kurių Kėdainių konservų fabrikas, ledų gamintoja UAB „Vikeda“. Taip pat žemės ūkio sektoriuje dirbančias UAB „Krekenava“ ir UAB „Kėdainių aruodai“.

1 Comment

  1. Labai

    liūdna žinia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Teismas: Kamineros krovinių terminalo pretenzijos - nepagrįstos

Regionų administracinis teismas atmetė Kamineros krovinių terminalo (KKT) skundą dėl Konkurencijos tarybos sprendimo neatlikti tyrimo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Regionas

Konkurencijos taryba: kaip valdyti baseiną, Palangos valdžia gali nuspręsti pati

Seimui pakeitus teisinį reguliavimą, Konkurencijos taryba nusprendė, kad nėra pagrindo Palangos miesto savivaldybei taikyti anksčiau nustatytų įpareigojimų – organizuoti konkurencingą ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

ELTA

„Vikonda“ užsimojo pirkti „Klaipėdos duoną“

„Vikondos grupė“ prašo Konkurencijos tarybos leidimo įsigyti kepyklą „Klaipėdos duona“ ir netiesiogiai – bendrovę „Javinė“. „Klaipėdos duonos“ vadovo teigimu, vykstančios ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This