Aitvarų festivalyje bus galima laimėti skrydį oro balionu

Miestas

Pirmąjį vasaros šeštadienį, birželio 3-ąją, į Klaipėdos padangę kils spalvingi aitvarai. Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtas pirmasis paplūdimio aitvarų festivalis „Vėjų vėjai“, kvies į Melnragėje esantį Neįgaliųjų paplūdimį. Festivalis dovanos ir veiklų, susitikimų pripildytą dieną.

O festivalio svečiai, aitvarus pasigaminę namuose ar aitvarų dirbtuvėse renginio metu, turės galimybę laimėti prizų, tarp kurių ir galimybė į Klaipėdą pažvelgti iš aukščiau – vienam laimingajam atiteks skrydis oro balionu.

Festivalio metu į dangų pakils beveik keturios dešimtys didžiųjų figūrinių aitvarų, kurių ilgis – iki 25 metrų. Danguje skrajos vėjo turbinos, aštuonkojai, laivai, vandens gyvūnai, kiti jūriniai akcentai. Nuo 12 iki 21 val. festivalio svečių lauks didieji figūriniai aitvarai, aitvarų dirbtuvės, aitvarų varžybos, studijos „Grock“, Klaipėdos karalienė Luizės jaunimo centro vaikų pasirodymai bei DJ John-B muzikiniai ritmai. Nuo vidurdienio vyks kūrybinės aitvarų dirbtuvės.

„Kad Klaipėdos padangę papuoštų ne tik didieji, profesionalų leidžiami aitvarai, kviečiame visas miesto bendruomenes – darželinukus, moksleivius, studentus, įmones, organizacijas gaminti savo aitvarus, o vėliau, birželio 3 d. juos pakelti į dangų. Tikime, kad Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtas renginys į Klaipėdos padangę pakels daugybę aitvarų, o vaikus bei jaunuolius skatins atrasti aktyvų laisvalaikį prie jūros“, – pranešime cituojama projekto vadovė Greta Meškauskienė.

Didžiausia komanda, atsinešusi aitvarus (rankų darbo ar pirktus), laimės PC „Akropolis“ skirtus kvietimus į boulingą bei ledą, taip pat „Klaipėdos duonos“ įsteigtus prizus.

Renginio metu dalyvaujantys aitvarų varžybose taip pat bus apdovanoti – nugalėtojų lauks „Vėjo brolių“ įsteigti prizai: aitvaras „Vytis”, aitvaras „Meridianas” ir „Klaipėdos duonos“ dovanos. Renginį vainikuos loterija, kurios laimėtojui atiteks skrydis oro balionu. Norint dalyvauti loterijoje tereikia užregistruoti savo aitvarą – pagamintą namuose, pirktą ar sumeistrautą renginio metu aitvarų dirbtuvėse ir apdovanojimų metu būti renginyje.

Tiems kas aitvaro pagaminti namuose nespės, festivalyje nuo 12 val. vyks kūrybinės aitvarų dirbtuvės. Apie 200 renginio svečių galės nemokamai pasigaminti aitvarus ir juos dekoruoti. Kūrybinių aitvarų dirbtuvių metu menininkai ir aitvarų gamybos specialistai, konsultuos ir padės susikurti individualius aitvarus.

FESTIVALIO PROGRAMA

12–16 val. Aitvarų registracija varžyboms (iki 14 val.), konkursams ir loterijoms

12–14 val. Aitvarų dirbtuvės

12–14 val. Aitvarų kėlimo mokymai

12 val. Didžiųjų aitvarų iškėlimas

14-14.15 val. festivalio atidarymas

14.30–16 val. Aitvarų varžybos

14.15–15 val. Klaipėdos karalienė Luizės jaunimo centro vaikų šokių studijos „Junga“ ir džiazinio meno raiškos studijos „Junior City Jazz“ koncertas

15–15.30 val. Jūriniai pokalbiai su kapitonu Romu Karmazinu

15.30–16.30 val. Studijos GROCK auklėtinių/ pradedančiųjų grupių koncertas

16.30–17 val. apdovanojimų ceremonija

17–18.30 val. DJ John-B muzikinis pasirodymas

18.30–21 val. Savarankiškas aitvarų leidimas. 

EDUKACIJOS

13-17 val. Emocijų piešimas, burbulų pūtimas („Vaikų linija“)

13-17 val. Pažintis su buriavimu ir jėgos aitvarais (Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokykla „Žiemys“)

13-16.30 val. Įvadinės nemokamos jėgos aitvarų pamokos – reikalinga išankstinė registracija („Knots Kite Academy“) https://bit.ly/3WC40IN

13-17 val. Pažintis su kapitono profesija, laivais ir skirtingais jų tipais (Lietuvos jūrų kapitonų sąjunga)

13-18 val. Pažintis su pasaulio laivais (Lietuvos jūrininkų įdarbinimo įmonių asociacija)

13-15 val. Jūrinių mazgų ABC, jūrinio vardo kūrimas ir pirminės medicininės pagalbos mokymai (Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM)

13-18 val. Apyrankių pynimas, laikinos tatuiruotės (Lietuvos jūrininkų sąjunga, LS Jūrų skautai)

13-16 val. Jūrinių mazgų rišimas (Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras)

13-17 val. Virtualios realybės patirtis ir pažintis su įdomiomis Klaipėdos vietomis. Projektas skirtas pažymėti Klaipėdos krašto prie Lietuvos prijungimo 100-metį ir iš dalies yra finansuojamas Klaipėdos m. savivaldybės (projektas „Jūros ambasada“).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu

Pajūrio dangų išmargino aitvarai

Saulėtas, tačiau vėjuotas ir nešiltas šeštadienis neišgąsdino Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirto pirmojo paplūdimio aitvarų festivalio „Vėjų vėjai“ dalyvių. Dainiaus ...
2023-06-03
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdoje vyks paplūdimio aitvarų festivalis

Vasaros startą Klaipėda skelbia birželio 3-ąją kviesdama į pirmąjį paplūdimio aitvarų festivalį „Vėjų vėjai“. Žadama, kad Tarptautinei vaikų gynimo dienai ...
2023-05-05
Skaityti daugiau

Verslas

Tęsia Workation mentorių programą

Klaipėdoje įsikūrusi bendradarbystės erdvė „Light House“ kviečia verslus bei pavienius specialistus prisijungti į Workation mentorių programą. Jos dalyviai gali ne ...
2021-07-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This