22-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 29-oji

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjant civilinę bylą, kurioje uostamiesčio savivaldybė už defektų šalinimą bando prisiteisti daugiau nei milijoną eurų iš naująjį baseiną stačiusio rangovo, vienas iš šį statinį projektavusių architektų pažėrė gana įdomių teiginių, rašo Atvira Klaipėda”.

***

Viliodami žurnalistus į nedidelę ekskursiją pirmadienį po Melnragės- Girulių miškus, Klaipėdos universiteto mokslininkai dalį jų vadino ne bet kokia, o vienintelėje Lietuvoje miesto ribose esančia Vakarų taiga.

***

Lietuvos jūrininkus ir žmones, dirbančius laivybos srityje, vienijanti Lietuvos jūrininkų sąjunga (LJS) mini 34-ąsias atkūrimo metines.

Gegužės 30-oji

Atviros Klaipėdos” žurnalistė pasižvalgė po šiuo metu uostamiestyje statomus prekybos centrus.

***

„Iš ryto jaučiausi blogai. Šeštadienį ir sekmadienį buvau vestuvėse, tikriausiai peršalau, skaudėjo galvą. Į darbą nuėjau tik palikti dokumentus, niekur iš kabineto nėjau”, – apie pirmadienį darbe jai nustatytą 1,75 prom. girtumą „Atvirai Klaipėdai” sakė lopšelio-darželio „Inkarėlis” direktorė Rima Savva.

***

Antradienį Šiaulių apygardos teismas pranešė, kad byloje dėl Kuršių marių taršos parodymus davė buvęs „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Vidas Beržonskis. Jis pripažino žinojęs apie išleidžiamą nevalytą vandenį į Kuršių marias.

***

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė iš Kinijos laivu atplukdytą 720 stalo žaidimų „Monopolis“ stalo žaidimų siuntą, turėjusią keliauti į Baltarusiją.

Gegužės 31-oji

„Išpuoliau į gatvę išgirdęs klyksmą. Mergaitę ir jos augintinį šuo kandžiojo, nors nestipriai, bet jei nebūčiau gelbėjęs, būtų tragiškos pasekmės mergaitei ir augintiniui. Kastuvą laikiau dviem rankom. Mergaitė buvo prie mano tvoros prisispaudusi, ją kandžiojo šuo, Kuniučiai per metrą nuo jo kalba bandė atkalbėti, nei priemonių, nei ryžto neturėjo, tikriausiai patys jo bijojo”, – kaltinamuoju pripažintas, nors esą gynė mergaitę nuo agresyvaus šuns, teisme liudijo aktyvus Smeltės individualių namų kvartalo gyventojas Vigilijus Lisauskas.

***

Aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“ skelbia, kad prie iki šiol buvusių 131 konteinerių, skirtų tekstilei, prijungia dar 176, iš jų Klaipėdoje – 40. Didžioji dalis konteinerių bus pastatyti iki birželio vidurio.

***

Jau antrus metus iš eilės Klaipėdos miesto savivaldybės reputacija yra geriausia lyginant su kitais dviem Lietuvos didmiesčiais, teigia kasmet vykdomo reputacijos indekso tyrimo autoriai, rašoma „Klaipėda ID“ pranešime spaudai, tačiau detalesnių duomenų apie tokį tyrimą nepateikiama.

***

Klaipėdos universiteto ligoninės Jūrininkų padalinio priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus patalpų rekonstrukcijos sutartis su rangovu buvo nutraukta, nes, pasak ligoninei laikinai vadovaujančio prof. dr. Jono Sąlygos, čia dirbusiai bendrovei iškelta restruktūrizacijos byla.

***

Nors Teatro gatvė jau suremontuota, tačiau iš Teatro aikštės į ją pasukę toli nenuvažiuosite, turėsite apsisukti: išvažiavimas iš senamiesčio per Žvejų gatvę tebėra uždarytas, pastebi portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos universitetas pasirašė sutartį su FC „Barcelona“ ir nuo šių metų rugsėjo pradės rengti vaikų futbolo trenerius.

Birželio 1-oji

Uostamiesčio valdomos AB „Klaipėdos energija” valdyba birželiui nustatė 7 proc. didesnį centralizuotai tiekiamos šilumos, vasarą naudojamos karštam vandeniui ruošti ir gyvatukams šildyti, tarifą nei pernai tuo pačiu metu, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

1937-iems Klaipėdos abiturientams ketvirtadienį nuaidėjo paskutinis skambutis. Tradiciškai jie buvo sukviesti į Laikrodžių muziejaus kiemelį, kur juos pirmą kartą pasitiko naujasis uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus.

***

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus asmeninio (politinio) pasitikėjimo pagrindu savivaldybės Tarybos sekretoriato sekretore paskyrė seną savo bendražygę Juliją Veresovą, tačiau viešai apie tai nepranešė, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė atmesti pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistos Indros Tamašauskienės skundą dėl pirmos instancijos sprendimo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Birželio 2-oji

Prie Klaipėdos šturvalo stojus naujai valdžiai tęsiasi prie senosios fiksuota tendencija – pasirašytas 40-asis papildomas susitarimas dėl naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybos. Mokyklos statybos kaina jau išaugo iki 18,6 milijono eurų.

***

Kodėl jaunas palangiškis Kristupas Armonaitis pasirinko dirbti Klaipėdos konteinerių terminale planuotoju – įmonės pateikiamame pokalbyje su juo.

***

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad yra pagrindas iškelti asmeninio bankroto bylą buvusiam „Klaipėdos hidrotechnikos” ir keleto kitų įmonių savininkui, Latvijos garbės konsulo Klaipėdoje pareigas ėjusiam Pranciškui Jurgučiui, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Penktadienį vykusiame Klaipėdos Eismo saugumo komisijos posėdyje nuspręsta laikiną pravažiavimą į Žaliąjį slėnį uždaryti fiziniais užtvarais.

***

„Kitu atveju, pvz., bibliotekininkams, kultūros darbuotojams ar net ir daliai žurnalistų apsimokėtų mesti savo darbus ir „persikvalifikuoti” į vietos politikus, kurie už kelias dienas per mėnesį paknapsėjimo posėdžiuose gautų net didesnį atlygį, nei tokiam specialistui mėnesį ariant pagrindiniame savo darbe”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Geriausių Baltijos šalių nekilnojamojo turto projektų konkurse tarp nugalėtojų pateko ir Klaipėdos „Viktorijos” viešbučio rekonstrukcija.

***

Kultūros magistro vardo suteikimo komisijos sprendimu penktadienį šis titulas suteiktas dviejų nevyriausybinių Klaipėdos teatrų – Klaipėdos jaunimo teatro ir Taško teatro – įkūrėjui, režisieriui, scenos menų pedagogui, aktoriui Valentinui Masalskiui, Lietuvos jūrų muziejaus ilgametei direktorei, Lietuvos – jūrinės valstybės identiteto formuotojai, jūrinės kultūros projektų iniciatorei Olgai Žalienei bei menotyrininkui, pedagogui Petrui Šmitui (po mirties).

Birželio 3-oji

1923-ųjų sausio 23 ir 24 dienų dokumentai, dabar saugomi Lietuvos centriniame valstybės archyve, rodo, kad įtampa tuo metu tvyrojo ne tik tarptautinėje scenoje, vienas kitą pradėjo ėsti ir lietuviai, rašoma portalo projekto publikacijoje.

***

Saulėtas, tačiau vėjuotas ir nešiltas šeštadienis neišgąsdino Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirto pirmojo paplūdimio aitvarų festivalio „Vėjų vėjai“ dalyvių.

***

Ilgametė Klaipėdos žurnalistė, rašiusi jūros temomis, Adelė Žičkuvienė dalinasi prisiminimais iš susitikimo su dviem bičiuliais, kurių vaikystė prabėgo prie Baltojo švyturio.

Birželio 4-oji

„Štai ir „laisvina” nuo gyvenamojo būsto, nuo mylimo darbo, nuo artimų žmonių – toks jų „išlaisvinimas”. Mus, rusakalbius, nusprendė apginti. Iki šiol nesuprantame nuo ko. Ukrainoje mūsų teisių niekas nepažeidinėjo: žinoma, valstybinėse įstaigose reikėjo pildyti dokumentus ukrainiečių kalba, bet tai normalu, nes valstybinė kalba Ukrainoje yra ukrainiečių”, – kalbėjo Klaipėdos botanikos sode kartu su tautiete Marina dirbanti Aliona.

***

Uostamiesčio savivaldybė perka „avaringiausių Klaipėdos miesto vietų juodųjų dėmių nustatymo ir tobulinimo ar pertvarkymo projektinių schemų parengimo” paslaugas, už kurias yra pasirengusi sumokėti iki 69 tūkst. eurų.

***

Aktyvi Žvejybos uosto bendruomenė nusprendė piešiniais papuošti jų rajone esančias transformatines.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This