Nidoje šeštadienį vyks pirmasis šių metų „Burpilio” etapas

Regionas

Tradicinių ir istorinių laivų asociacija, nuo 2013-ųjų burianti Lietuvos medinį burinį laivyną – senųjų Kuršių marių ir Nemuno baseino burlaivių replikų savininkus bei entuziastus –  jau 11-ąjį kartą organizuoja tradicinių burvalčių regatą „Burpilis 2023“. Jos metu visuomenei pristatomas unikalus regiono laivininkystės ir laivadirbystės paveldas.

Vykinto Laukevičiaus nuotr.

Medinės burvaltės (kurėnai) yra neatsiejama UNESCO paveldo statuso teritorijos – Kuršių nerijos – kultūrinio kraštovaizdžio dalis. Buriavimo varžytuvės su burvaltėmis – Kuršių marių žvejų gyvensenos rekonstrukcija ir savita galimybė pažinti, atrasti iš naujo marių kultūrinę aplinką.

Regatos metu propaguojama švari ir aplinkai draugiška rekreacinė burinė laivininkystė. Ji vyks preliminariu maršrutu Nida–Juodkrantė–Klaipėda trimis etapais birželį ir liepos mėnesiais. Dalyviai – tradicinių laivų replikos: kurėnai, venterinės valtys, vytinės, ungurinė valtis, reisinė, vikingų laikų tipo burlaivių replikos (apie 12-15 laivų).

I etapo, pavadinto Eduardo Jonušo garbei, metu birželio 10 d. Nidoje laivais varžysis trikampėje distancijoje priešais uostą. Kartu bus paminėtas ir E. Jonušo statyto kurėno „Kuršis“ 30-metis.

Birželio 9 d. laivai suplauks į Nidos uostą. Šeštadienį, 10 val., planuojamas kapitonų pasitarimas, 11 val. – startas, 17 val. – etapo nugalėtojų apdovanojimas ir sveikinimai kurėnui „Kuršis“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa skelbia Švyturių metų pradžią

Kovo 8-11 dienomis Neringa ne tik švęs Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, bet ir skelbs Švyturių metų pradžią. Sprendimą 2024-uosius paskelbti Švyturių ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

ELTA

Tolimųjų reisų autobusuose - neįgaliesiems pritaikytos vietos

Nuo kovo mėn. tarpmiestiniuose maršrutuose keleivius su specialiaisiais poreikiais veš 10 tam parengtų autobusų, praneša tolimojo keleivinio transporto kompanijos (TOKS) ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This