Palangoje – Lino Adomaičio ir gospelo choro užmojai

Regionas

Liepos 14 dieną Palangos koncertų salėje Linas Adomaitis surengs koncertą „Vandenynai“, kurio metu prie Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO prisijungs ir Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospel choras.

Šis dirigentės Kristinos Žaldokaitės vadovaujamas choras buvo vienas pirmųjų, atnešusių gospelo muzikos žanrą į Lietuvą ir per 14 veiklos metų užaugino nemažą būrį šio muzikos stiliaus mylėtojų. Kolektyvas įprastai muzikuoja sekmadienio mišių metu, tačiau darbas su įvairiais mūsų šalies atlikėjais chorui nėra naujiena.

Choras jau yra dirbęs ir su Linu Adomaičiu, su kuriuo ne kartą pasirodė scenoje, o taip pat įrašė bendrą kūrinį „Noriu gyvent dėl tavęs“.

„Viskas prasidėjo dar praėjusiais metais, kai nusprendžiau išpildyti savo seną svajonę – įrašyti dainą kartu su gospelo choru. Taip prasidėjo mūsų darbas drauge, o jo tęstinumu be galo džiaugiuosi. Manau, kad Lietuvoje šiame žanre labiau panirusių žmonių už Kristiną ir jos chorą nėra tiek jau daug. Smagu, kad pajūrio gyventojams ir svečiams galėsime padovanoti tokią dvasingą muzikos šventę. O dabar repetuojame dar vieną bendrą dainą, kuri šiame koncerte bus pristatyta, kaip naujiena“, – pranešime cituojamas Linas Adomaitis.

Anot choro vadovės Kristinos Žaldokaitės, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospelo choro dainininkai labai vertina patirtį darbuojantis su vienu ryškiausių mūsų šalies atlikėjų.

„Su Linu pastaruoju metu tikrai nemažai muzikuojame, todėl kvietimas prisijungti prie jo koncerto labai nudžiugino. Kartu tai atrodė ir natūralus žingsnis, nes jau patyrėme, kad alsuojame ta pačia dvasia scenoje. Dirbti su Linu labai paprasta, nes jis žino, ko nori, bet kartu ir suteikia daug laisvės daryti tai, ką mokame geriausiai, tad įnešame savo indėlį. Choristai visada jaučia jo draugišką buvimą šalia ir nenutylėtą dėkingumą, kas įkvepia ir motyvuoja“, – teigia choro vadovė K. Žaldokaitė.

Gospelo muzika XX amžiaus pradžioje užgimė JAV afroamerikiečių bažnyčiose ir per pastaruosius 100 metų tapo svarbia tiek krikščioniškosios, tiek populiariosios muzikinės kultūros dalimi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - šalyje dar neregėtas Europos čempionatas ir valgomos lauktuvės

Lietuvos vasaros kurorto sostine vadinama Palanga ruošiasi šiltajam sezonui: Palangos koncertų salės repertuaras su išskirtinių žvaigždžių pasirodymais sparčiai pildosi, kurorto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos koncertų salėje S. Povilaičio garbei rengiamoje parodoje – unikalios relikvijos

Sausio pabaigoje Palangos koncertų salėje bus atidaryta Stasio Povilaičio vardu paženklinta paroda. Vis dar pildomoje ekspozicijoje jau puikuojasi unikalios relikvijos, ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Regionas

Palangą aplankys „Edith Piaf show“

Sausio 5 dieną Palangos koncertų salėje bus galima išvysti prancūzų šimtmečio dainininke tituluojamos Edith Piaf gyvenimo ir muzikos istoriją pasakojantį ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This