Pagaliau paskirtas naujasis Savivaldybės administracijos direktorius

Politika

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad penktadienį pradeda dirbti naujasis jos administracijos direktorius Andrius Žukas.

A. Žukas yra koalicijos partnerių – partijos „Laisvė ir teisingumas“ – pasiūlytas kandidatas.

„Man asmeniškai imponuoja, kad naujasis Savivaldybės administracijos direktorius turi patirties tiek versle, tiek valstybės tarnyboje. Tikėtina, kad supras ir verslo principus, kurie aktualūs savivaldos gyvenime, ir kaip veikia valstybės tarnyba, viešojo sektoriaus darbo principus paisant įstatyminės bazės, etikos ir kultūros. Tikiuosi šio žmogaus efektyvaus darbo ir sėkmingo įsiliejimo į kolektyvą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Andrius Žukas yra įgijęs aukštąjį išsilavinimą, turi ekonomikos bei matematikos magistro laipsnius, studijavo Klaipėdos ir Kauno technologijos universitetuose. Apie 17 metų A. Žukas dirbo privačiame versle, vėliau – valstybiniame sektoriuje, paskutinius 5 metus – Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

„Pradėdamas darbą pirmiausiai noriu detaliai susipažinti su savivaldybės strateginiais planais, vykdomomis bei planuojamomis priemonėmis. Tikiuosi, savo darbu sėkmingai prisidėti prie valdančiosios koalicijos užsibrėžtų tikslų ir uždavinių įgyvendinimo“, – cituojamas A. Žukas.

Pagal naująjį Vietos savivaldos įstatymą Savivaldybės administracijos direktorius organizuoja savivaldybės administracijos darbą, tvirtina struktūrinių padalinių veiklos nuostatus, įstatymų nustatyta tvarka priima ir atleidžia darbuotojus, atlieka kitas priskirtas personalo valdymo funkcijas, taip pat tvirtina savivaldybės administracijos metinius veiklos planus ir kitus strateginio planavimo dokumentų įgyvendinimą detalizuojančius dokumentus, kontroliuoja jų įgyvendinimą, atsako už vidaus administravimą, valdo savivaldybės administracijai skirtus biudžeto asignavimus, įstatymų nustatytais atvejais organizuoja teritorijų bei žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimą. Direktorius už įstatymų, Vyriausybės, savivaldybės tarybos, mero sprendimų įgyvendinimą savivaldybės teritorijoje jo kompetencijai priskirtais klausimais tiesiogiai ir asmeniškai atsako merui. Asmuo, skiriamas į savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, turi atitikti įstatymuose ir kituose teisės aktuose nustatytus reikalavimus, taikomus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Iki šiol, nuo balandžio 20-osios, laikinai šias pareigas ėjo Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

9 Comments

  1. Nenuvertinkite

    Mokesčių inspekcijos.Ten išlikęs stiprus lagerinis valdymas,jokio pasiteisinimo,darbas turi būti atliktas gerai ir už mažą atlyginimą.Ten tinginių nelaiko,čia ne savivaldos atsipalaidavimai,o valstybės struktūra

    Reply
  2. Nikulinas

    ir iš kur jį ištraukė? Kuo jis ypatingas? mokesčių inspekcijos eilinis klerkas tampa vos ne antru žmogumi Klaipėdos valdyme.

    Reply
    • Eikite šviestis kaip vyksta miesto valdymas

      ar kokią knygą paskaitykite , nes vistiek nieko nesuprantate . Naujai paskirtam direktoriui linkiu sėkmės . Klaipėdiečių sumokėtus ” mokesčius” po liberalių ir konservatorių valdymo , reikia atidžiai ” skaičiuoti ” .

    • Tyrėjui

      Net nežinojau, kad administracijos direktorius atlieka teisėsaugos funkcijas. Gal pritaikykite savo pasiūlymą sau?

  3. se

    Geras ženklas, kad ateina žmogus iš šalies, yra ragavęs privataus sektoriaus duonos. Pavaduotojus siūlyčiau rinkti tik dirbusius privačiame sektoriuje, o ne iš vietinės prie kėdžių priaugusios ir apsamanojusios faunos.

    Reply
    • Tikrai taip

      Geras komentaras. Linkime naujam direktoriui atsakingai skaičiuoti mūsų pinigus, kuriuos mes kaip mokesčių mokėtojai sumokame. O savivaldybės valdininkams atrodo, kad jie ant medžių auga ir juos reikia tik „įsisavinti” arba išleisti vėjais.

  4. Ramūnas Činikas

    Pagaliau.nes labai jau ilgai laukėm šitos akimirkos

    Reply
  5. Ramūnas Činikas

    Pagaliau.nes ištikro jau ilgokai rinkot.

    Reply
  6. Rimantas

    Gal pavyks išvalyti administracijos lizdą užsisėdeję. Nuo viršaus Iki apačios.?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This