Rajono bendrąjį plano koreguos „Kelprojektas“

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybės užmojis koreguoti savo teritorijos bendrąjį planą, parengtą 2020 metais, mokesčių mokėtojams kainuos 78,8 tūkst. eurų. Konkursą koregavimo sprendiniams parengti laimėjo UAB „Kelprojektas“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Norą dalyvauti tokio rangovo parinkimo konkurse iš viso buvo pareiškusios 5 įmonės. Numatyta, kad galiojančio plano revizijos ir koregavimo darbai gali užtrukti iki 1,5 metų.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad sumanymas koreguoti bendrąjį planą rajono savivaldybėje gimė siekiant pagal poreikį taisyti technines klaidas bei įvertinti rekomendacijas ir pasiūlymus, suformuotus įgyvendinimo stebėsenos (monitoringo) 2020-2021 metų ataskaitoje.

Taip pat norima detalizuoti aukštesnio lygmens kompleksinio teritorijų planavimo dokumentų sprendinius, patikslinti 30 m aukščio ir aukštesnių ypatingų inžinerinių statinių ir atsinaujinančių išteklių energetikos objektų (išskyrus saulės šviesos energijos elektrines etc.) išdėstymo reikalavimus.

Be to, siekiama naujuose sprendiniuose įvertinti ir patikslinti bendrajame plane vaizduojamas sanitarines apsaugos zonas, reglamentuoti urbanizuotose ir urbanizuojamose teritorijose pramonės ir gamybos įmonių veiklą ir plėtros galimybes, numatyti savivaldybei svarbių objektų išdėstymą, tarp jų – ir uostelius/prieplaukas, reglamentuoti miškų funkcines zonas, rengiant teritorijų planavimo dokumentus.

Galiojančio bendrojo plano sprendinius parengė UAB „Urbanistika”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This